Dün mesajları görenedim solmyr hocam. Espaniole de var bigün bi başlık açalım şöyle bi kuş cenneti veya urla yapıp gelelim
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
Abicim yanlış anlama ama sen ne çok biliyorsun ya?
Arkadaş bir insanın her konuda bilgisi olur mu? Her konu altında mesajını görmekten gına geldi. Hayır bir de her yorumda milleti küçümseyip, aşağılaman da cabası. O kadar profesyonel düşünemiyor değil mi kot pantolon giymeyi?
Önceden kara35'i görünce aklıma "Ziya" karakteri gelirdi, şimdi seni görünce o bile daha mantıklı gelmeye başladı.
Nerde küçümseyip aşağılamışım, benim kendi yazdıklarımdan dikkatimi çeken kaza videolarında falan olabilir frene basmak yerine arabaya kilitleniyolar ben geçerim diye ondan sonra kaza yaptım araba hatalı hee oldu hatalı. Ben de biliyorum pantolonla bisiklet yarışı yapılmayacağını ama en ufak kazada dizi yarmak hoş bişey mi.
Şöyle bişey kimseye yazmadım mesela, asıl sen yapıyorsun aşağılamayı.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...is-icerir.html
Şurda kaale alıp soruna cevap yazmışız zoruna gitti heralde.
Bisikletimle gps ölçümünde 90 km li hızlara çıktığım oldu(Yol bisikleti ve yokuş aşağı)bisiklet kasklarının o hızda kafayı ne kadar koruması beklenir tartışılır.
spor amaçlı bisiklet sürerken, en hafif sırt çantası bile dert olur, o hafif kask bile adamı boğar. Tayt/şort ve hafif bir üst dışında herhangi bir koruma takman çok büyük problem yaratır. Dizlik, dirseklik ancak ve ancak "downhill" tabir edilen iniş disiplinlerinde kullanılıyor, bunlar zaten cross kaskı gibi daha büyük kasklar takıyor.
Kısacası sorunun cevabı, daha fazla koruma uygulanabilir değil. Nasıl motosiklete 1900'lü yılların dalış kostümleri gibi metal astronot kıyafetleri içinde binmemiz kazaların neredeyse tümünde bizi korur ancak pratik değildir, bisiklette de aynı mantık geçerli.
o kaskın sağladığı korumanın işlevselliği konusuna gelince, ilk elden tecrübe ettim ve edeni gördüm, kask bisiklette de yeri geldiğinde hayat kurtarıcıdır. O zaman (2007) açtığım konu: http://www.motosiklet.net/forum/tebr...-kurtardi.html
çünkü motoru yok.
koca kaskı motosiklette motor götürüyor bisiklette bacaklar. sıcağın içinde bunalıca vizörü açıp serinliyorsun , bisiklette böyle bir şey mümkün mü? bacak çalışınca ısınıyorsun zaten :D
dizlik falan derken biraz mantıklı olun arkadaşlar. tabi ki elastik vs. üretilebilir ancak , motosiklette dizler kıpırdamazken bisiklette sürekli açılıp kapanıyor farkındaysanız. siz 100 km de bunun ne kadar yük getireceğini farkedebiliyormusunuz?
birisi de pantolon demiş.
allahım sana geliyorum.
hayatında doğru düzgün bisiklet sürmeyenlerin konusu olmuş.
o paraya şahin alınırcılara taş çıkartmışsınız :D
Ya sen kimsin ki beni kale almıyorsun? Sen, bana cevap yazsan nolur, yazmasan nolur?
Yazdıklarından en ufak bir şey bile anlamadım, noktalama işareti kullanmayı öğren önce. Benden sana bir tavsiye, çok bilen çok yanılır. Alıntıladığın mesajım aşağılama değil, aksine bilinçlenin mesajıdır. Farkındaysan her konuya atlayıp, ben biliyorum böyle, şöyle yap demedim. Bir daha da alıntı yapmazsan sevinirim. Kendi halinde takıl.
Dahi anlamındaki de ayrı yazılır da yazsaydın çok gerekli ya noktalama işaretleri anlamak isteyen anlar forumda biraz gezersen çok daha berbat yazılar görebilirsin. Herşeyi biliyorum demedim motosiklet konusunda senden çok şey bildiğime eminim ama daha vitesli motoru bile süremiyosun.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)