Artık Honda Activa alınır mı?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar scooter almak için uzun araştırmalarım sonucu en fazla önerilen motor Honda Activa oldu.Ama Activalar üretilmiyor artık bildiğiniz üzere sadece 2. elleri var.40.000-50.000 km lik 2. elleri bile 2500-2000 tl den aşağı değil..Sizce bu kilometrelerde olan eski bir motora bu kadar para verip almak mantıklı mıdır?Yanlışım varsa düzeltin Honda evet kaliteli ama misal 2007 model civarında 40.000 kilometreli bir activa bu kadar para eder mi?Karşılığını verir mi?
Reklamlar
-
Kim öneriyor merak ettim ? Bıktım bizim milletin bu çöp motor sevdasından. Sanıyorlar ki eski motorlardan iyisi yok, motorlar sürekli kötüye gidiyorlar.
Alınmaz, hiç bakma bile. Onların çoğunun sağında solunda vuruklar göçükler vardır. Bakımlarının yapılıp yapılmadığı bile belli değil. Bizim bir tanıdıkta vardı, iş için kullanıyordu, motorun en son ne zaman yağının değiştiğini kimse bilmiyordu.
-
Çevremdeki arkadaşlarımdan tutun internetteki forumlara kadar en çok gelen öneri Activa yönündeydi.Mondial 125 znu,Kymco Agility 125 ve Honda Beat de öneriler arasında ama bunların içinde en mantıklısı heralde Honda beat dır..
-
Sağlam olur, parçası bulunur, düzgün kullanılmışsa sıkıntı çıkarmaz ama o paraları etmez. Genelde paketçi motoru olduğu için de düzgün kullanılmış olma ihtimali düşüktür. O paralara 0 ayarında sym fiddle bulunur.
-
Bir kere scooter alacaksan Çin malları son tercihin olsun. Bütçe en çok nedir bilmiyorum ama uygun fiyatlı alternatif olarak Hero Pleasure modelini tavsiye ederim. Test ettim ve çok beğendim. SYM ve Kymco'lara da bakabilirsin.
-
Seko adlı üyeden alıntı
Bir kere scooter alacaksan Çin malları son tercihin olsun. Bütçe en çok nedir bilmiyorum ama uygun fiyatlı alternatif olarak Hero Pleasure modelini tavsiye ederim. Test ettim ve çok beğendim. SYM ve Kymco'lara da bakabilirsin.
Kymco yu ben de düşündüm ama yedek parça sorunu yaşarsın dediler.Bulunnduğum yerde servsisi falan yok..Bütçem 1500-2000 tl arası belki 2000 i biraz aşabilirim.Sizin var mı başa öneriniz bu bütçede ?
-
Motor 40 bin 50 bine gelince hemen cöp moyor mu oluyo anlamıyorum honda bu,zamanla sagını solunu toparlayarak cok guzel bi activa yapabilirsin,parcası ucuzdur her parcasını bulursun
-
Sağlam bile olsa yokuş çıkamıyor yokuş performansı facia. Kymco Movie XL150 bulabilirseniz bunu alın Activa'nın yanında yarış motoru gibi. Bodrumda 200 km gezmiştim bi günde.
-
Kymco için yedek parça sorunuu çok yaşarsın yazıyorlar.Ben çok hız da istemiyorum ulaşım amaçlı sadece Honda Activa işi mi görür diye düşünüyorum ne dersiniz hem parça yönünden hem dayanıklılık yönünden hemde yakıt yönünden
-
Alma kardeş canı bitmiş ölmüş motordur piyasadaki bütün motorlar. Bi de adı var diye çok para isterler , o paraya çok az daha ekle sıfır Japon scooter al rahat et
-
Mesele sadece motorunun 50 bin yapması değil. Bizim millet insan gibi sürmüyor ki... O motorlar kaç defa kaza yapmıştır, kimbilir ne sıkıntıları vardır ? Ne amortisör kalmıştır, ne fren, ne kayış ne de lastik. Zaten çoğu kurye, pizzacı motoru olarak kullanılmıştır.
-
Valla aklımdan geçmedi değil 0 ayarında 2. el bir japon almak şöyle 3000 km de falan
-
kardeş bütçe düşükse kelpir bir Honda Fizy alabilirsin...en azından yüksek model yaygın parça ağı olur ve sorun yaşayacağını sanmıyorum...AKtivaların geneli leş gibi temiz bulmak neredeyse imkansız...bende 2012 de aktiva aldım..aktiva ve bws alınmaz artık...
-
Valla haklısınız da aslında kafam çok karışık çoook :D
-
Bence alınmaz çünkü activayı sucular,tüpcüler,marketcilerin elinden geçiyor ve canlarına okuyorlar istediği kadar honda kalitesi de bi tüpcünün eline düştümü tamamdır.
-
Ertugyigit adlı üyeden alıntı
Alma kardeş canı bitmiş ölmüş motordur piyasadaki bütün motorlar. Bi de adı
var diye çok para isterler , o paraya çok az daha ekle sıfır Japon scooter al rahat et
2000'e çok az daha eklenip alınacak 0 japon scooter motor neymiş söylede bizde bilelim :D Sıfır alması için en aşağı o parayı ikiye katlaması lazım fizy'ler 4300 TL.
-
çoğu fast-food sektörü çıkması activaların 8-10 yılda sadece 40000 50000 km yaptığına inanmıyorum. 2011 başında 0 alıp 2013 sonunda sattığımız benzinli accent era bile 75000 km'deydi ki ortalama olarak kullanılan bir araçtı. inanmayın o kilometrelere. illa scooter istiyorum diyorsan yukarıda arkadaşların da söylemiş olduğu markalara bakmanı öneririm. scooterdan vazgeçebilirsen o paralara 0 gibi veya sıfır sağlam bir vitesli motosiklet bulabilirsin. hondanın veya yamahanın 2. el cup modellerine de bakabilirsin tabi. en azından debriyaj derdi yok eğer derdin debriyajsa.
-
activa alınır alınmasınada 40 -50 bin o motor için çok km değilde o paraya yakın olan fizy yi alman daha mantıklı şuan için...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
Seko adlı üyeden alıntı
Kim öneriyor merak ettim ? Bıktım bizim milletin bu çöp motor sevdasından. Sanıyorlar ki eski motorlardan iyisi yok, motorlar sürekli kötüye gidiyorlar.
Alınmaz, hiç bakma bile. Onların çoğunun sağında solunda vuruklar göçükler vardır. Bakımlarının yapılıp yapılmadığı bile belli değil. Bizim bir tanıdıkta vardı, iş için kullanıyordu, motorun en son ne zaman yağının değiştiğini kimse bilmiyordu.
Sanırsam bu çöp sınıfına ben İhtiyarda giriyor.(1973 Jawa 250classic) Ama bu çöp dediğin motorla şimdi ki japonların çoğundan daha sağlamdır.
-
Honda Fizylerde 2500-3000 tl arası 2. elleri ve az buz değil kilometreleri de verdiğim paraya değer mi yani
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)