Kapımın önünde sıfır bir motosiklet var AMA...
Reklamlar
-
Selam.
Arkadaşlar bana şuan hediye gelen sıfır bir motosiklet var , ama ben kullanmayı bilmiyorum. Deposu dolu tüm koruma demirleri takılı öğrenmem için alınmış birşey zaten. Şimdi ben bu işe nerden başlamalıyım ? Trafiğe kapalı bir alanda kendi kendime yapacağım çalışmalar neler olabilir ? Biraz bilgi verirmisiniz.
Reklamlar
-
Bisiklet sürmeyi biliyorsan, arabada kullanabiliyorsan sürebilirsin. Debriyaj fren ve vites yerlerini öğrenip nasıl çalıştıklarını öğren yeter. Geri kalan mantık aynı araba kullanmak gibi
-
Bisiklet sürmeyi biliyorum ama araba ehliyetimde yok. ama çalışma mantığını biliyorum yani. Kavrama noktası olayını. Yinede bi güvensizlik var ilk olduğu için
-
bisiklete arabaya benzemez motosiklet valla yavaşta düşsen hızlıda düşsen affetmiyo 2 ay önce kaza yaptım bacağımı kırdım sana tavsiyem ehliyetini al koruyucu ekipmanını kaskını montunu eldivenini dizliğini tak öyle trafiğe kapalı alanda bir bilenden öğren sonra sürüş eğitimlerine git motor işi şakaya gelmez öğrendim sanar kendini yerde bulursun kalkamazsında yerden
-
Doğru düzgün bir eğitim almadan sakın ha...
-
Tüm ekipmanlarımı tamamladım kask eldiven dizlik mont hepsini aldım. Ehliyet kursunada yazıldım ama teorik ders veriyorlar sadece , motor sürmeyi bilmeyen birine öğretemeyeceklerini söylediler
-
motor sürmeyi bilmeyen birine motor kullanmayı öğretmemek farklı bir düşünce. Arkadaşım boş arazi bul, hafif eğimli olsun ama hafif eğimli , vites boşta iken yeşil bir ışık yanar durduğu yerde biraz vites çalışması yap debriyajı bırakmadan . yine durduğu yerde fren çalışması yap hafifi hafif sıkarak. sonra derin nefes al boş viteste hafif olan eğimden motoru yavaş ça sal , motor harekete başladığında vitesi 1 e al ve debriyajı yavaşça bırak , gitmeye başlarsın.
-
Abi biri kendini öldürmen için plan yapıyor çevreni iyi kolla
-
yani öyle düz bir alanda yol yapmaktansa , ufak adımlarla vites debriaj fren olayını kavramam daha mantıklı olur sanırım. Valla mecbur kaldım kendim öğrenmeye kursların hiçbiri öğretmiyor , özel dersler ise çok pahalı saati 100 lira diyorlar :S
-
Berkay1852 adlı üyeden alıntı
Tüm ekipmanlarımı tamamladım kask eldiven dizlik mont hepsini aldım. Ehliyet kursunada yazıldım ama teorik ders veriyorlar sadece , motor sürmeyi bilmeyen birine öğretemeyeceklerini söylediler
Vay arkadaş sürmeyi öğretemiyorlarsa ne işe yarıyor bu Sürücü Kursu denen oluşum.
-
oggomoggo adlı üyeden alıntı
Vay arkadaş sürmeyi öğretemiyorlarsa ne işe yarıyor bu Sürücü Kursu denen oluşum.
Tam tamına 6 farklı kursla görüştüm. hepsinden aynı cevabı aldım . Hatta sonuncusuna " trafiğe ehliyetsiz çıkarak motoru öğrenip eğer ölmezsem ehliyet veriyorsunuz yani öylemi " dediğimde , gülerek " evet öyle oluyor biraz " cevabını aldım
-
çavrende hiç motosiklet kullanmasını bilen kimse yokmu pizaa motosikleti kullananlar bile olur rica et öğretsin fakat bu yetmez trafik kurallarını iyi bilmen gerek yoksa herkes seni iyi bilirdik diyerek uğurlar bu motosiklet kullanmak nette öğrenebileceğin bir şey değil pc oyunu hiç değil
-
bektanist adlı üyeden alıntı
çavrende hiç motosiklet kullanmasını bilen kimse yokmu pizaa motosikleti kullananlar bile olur rica et öğretsin fakat bu yetmez trafik kurallarını iyi bilmen gerek yoksa herkes seni iyi bilirdik diyerek uğurlar bu motosiklet kullanmak nette öğrenebileceğin bir şey değil pc oyunu hiç değil
Beni iyi bilirdik diye uğurlamalarını umursamıyorum da , benim yüzümden birini uğurlamasınlar diye çırpınıyorum zaten, yoksa çoktan binmiştim tepesıne
-
kursa yazil yada ozel ders al kendin ogrenme herseyi yanlis ogrenir sonra duzeltemezsin..
-
satmayı düşünüyorsanız ilgilenenler olabilir
-
motosiklet oyuncak değil ciddi bir ağırlığı ve gayet net hızı olan bir makina 100 cc liğide 1000 cc liğinde amacı aynı zevk ne zaman bu makinayı ulaşım için kullanmaya başlarsan zevk ölür hemen hemen tüm makinaların vitesleri aynıdır bazıları değişik olabiliri 1.en aşağıda bir üstü boş 2 üstü 2 ve o şekilde devam eder bazı makinaların vitesleri daha değişikdir bunları öğrenmen son derece kolay üstünde durabilmende çok kolay gaz verdikçe makine kendini hep doğrultur fakat yetmez trafik bilgisi gerçekten şart şu an öğrenirken yada biri sana öğrettiği zaman en risksiz zamandasın son derce tetikde olucaksın hata yapmanı bi şekilde engelliyeceksin fakat ne zaman ben oldum piştim yandım kullanmayı öğrendim dediğin anda hatalar başlıyacak çoğu motosiklet kullanıcısı bu şekilde küçük çaplı veya büyük çaplı kazalar yaşar.
-
bektanist adlı üyeden alıntı
motosiklet oyuncak değil ciddi bir ağırlığı ve gayet net hızı olan bir makina 100 cc liğide 1000 cc liğinde amacı aynı zevk ne zaman bu makinayı ulaşım için kullanmaya başlarsan zevk ölür hemen hemen tüm makinaların vitesleri aynıdır bazıları değişik olabiliri 1.en aşağıda bir üstü boş 2 üstü 2 ve o şekilde devam eder bazı makinaların vitesleri daha değişikdir bunları öğrenmen son derece kolay üstünde durabilmende çok kolay gaz verdikçe makine kendini hep doğrultur fakat yetmez trafik bilgisi gerçekten şart şu an öğrenirken yada biri sana öğrettiği zaman en risksiz zamandasın son derce tetikde olucaksın hata yapmanı bi şekilde engelliyeceksin fakat ne zaman ben oldum piştim yandım kullanmayı öğrendim dediğin anda hatalar başlıyacak çoğu motosiklet kullanıcısı bu şekilde küçük çaplı veya büyük çaplı kazalar yaşar.
Benim motora ilgi duymamın sebebi tamamen ihtiyaçtandı aslında. Dolayısıyla bana hediye edilen motorda öyle ahım şahım bişey değil Bajaj discover 150 f modeli. Söylediklerinize son derece katılıyorum yersiz ve fazla şişirilmiş bir özgüven kazaların en çok sebebi
-
Kardeş önce ehliyet sonra eğitim. Bilinçsiz bir şekilde trafiğe her çıktığında önce kendi canını , sonra diğerlerinin canını tehlikeye atarsın. Sana bişi olmasa bile o vicdan azabı ile yaşayamazsın. O yüzden lütfen düzgün eğitim önce.
-
ekipmanını aldıktan sonra trafiğe kapalı alanda çalışmaya başlayabilirsin.
-
Honda veya eğitim veren başka bir kuruluştan dan eğitim al sonra trafiğe çık. Kendi başına öğrenemeye çalışmak kısaca "tehlikeli".
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)