Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bir YBR Bunu Neden Yapar..

REKLAM ALANI

Arkadaşlar 2013 model 13000 kmde ybr var. Aldığımda debryiajında bir problem yoktu. Fakat debryiaj kolu bollaşmaya başladı. Acemilikten dolayı balatayla biraz haşır neşir olduk. Rampada kalkarken 7-8 bine kadar gaz verip saldığım halde yürümek istemiyordu. Debriyaj kolu ayırmıyor gibiydi kolu çekerken cok hafif bi sertleşme sonradan yumuşuyodu. Wd40 ile 2 haftada bir yağlıyordum. Debryiajı balatası bugun değişti 1 gün yağda beklettim. Yağ castrol 10-40 kullanıyorum. Balata değiştikten sonra debryiajın varlığı yokluğu bir. Kol aşırı derece yumuşak yok sanki. Hani bir bebek bile kolu rahatça oynatabilir. 10 binde debryiajı birden bırakmama rağmen stop etmiyor gaz vermediğim halde. Fakat balataların ordan çat diye bir ses geliyor. Kol dediğim gibi yok. Hafif gaz verip saldığımda bile kavrayıp gidiyor. Balatasında sıkıntı yok. Bu debriyajın veya motorun sıkıntısı ne olabilir. Balatalar değiştikten sonra kol dahada yumuşadı. Sertlik namına bişey kalmadı. Devir yükseliyor hız olduğu yerde sayıyor. Hız 30da 3000 devirdeyken 6-7 bine yaklaşırken cok hafif oynama oluyor. Tecrübeli bilgili arkadaşlar bu ybrnin sıkıntısı ne olabilir? Teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Debriyaj tam kavramıyor gibi görünüyor. Ayar yapılacak ya da basķı ile ilgili bakmadan bilmenin zor olduğu bir parça değişecek.

Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    Ayarsız ya da yanlış takılan parça var. Yapan ustaya anlat durumu düzeltsin olmazsa ustanı değiştir.

ucanteneke5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Super Tenere xt1200z. Actros 1841 megaspais.
    debryaj ayırmıyo zaten YBR nın en zayıf yeri debryajıdır azcık zorla yanar biter yani sen balatayı deiğştin diye tekrar yanıp kavramicak diye bişey yok.
    anladım kadsarıyla acemisin ve kalkışlarda çok yarım debryaj yapıyosun bundan dolayı balataları yemen normal tekrar değiştir zaten üç balata hem yağada yatırman gerekmiyo o dediğn büyük makinalarda geçerli.
    iyileştirmek istersen balata ve sacları komple değiştir ve titan yayları tak daha uzun ömürlü olur.

Alıntı hakikiteker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Debriyaj tam kavramıyor gibi görünüyor. Ayar yapılacak ya da basķı ile ilgili bakmadan bilmenin zor olduğu bir parça değişecek.
    Alıntı Alisilin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayarsız ya da yanlış takılan parça var. Yapan ustaya anlat durumu düzeltsin olmazsa ustanı değiştir.

Alıntı ucanteneke5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    debryaj ayırmıyo zaten YBR nın en zayıf yeri debryajıdır azcık zorla yanar biter yani sen balatayı deiğştin diye tekrar yanıp kavramicak diye bişey yok.
    anladım kadsarıyla acemisin ve kalkışlarda çok yarım debryaj yapıyosun bundan dolayı balataları yemen normal tekrar değiştir zaten üç balata hem yağada yatırman gerekmiyo o dediğn büyük makinalarda geçerli.
    iyileştirmek istersen balata ve sacları komple değiştir ve titan yayları tak daha uzun ömürlü olur.

Başka ustaya götürdüğümde aynısını söyledi. Yanlış yada fazla parça takıldığını. Usta yaparken başında beklemedim Büyük ihtimal usta diye gittik, kazıklayıp gönderdi bizi. Aldığım balata orjinaldi Balatalar yandı galiba yeni takılan. Anladığım kadarıyla debriyajın tekrardan yarılması lazım?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Sağ kapak takılırken debriyaj basılı kalmış olabilir. Eksik balata takılmış olabilir. Balata-sac sıralamaları yanlış yapılmış olabilir. vs. vs.

Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Merhaba, castrol 10-40 yağ kullandığınızı yazmışsınız. Yağ "castrol 10-40 magnatech" mi idi? Eğer öyleyse sıkıntının sebebi yüksek ihtimalle budur. Çünkü yıllar önce de bu konu konuşulmuştu, magnatech yağ debriyaj kaydırmasına sebep oluyor. Eğer böyleyse sorun balatada değil kullandığınız yağda. Ancak bu yağı boşaltsanız bile etkisi devam edecektir diye düşünüyorum. Islak debriyajlı motosikletlerde mutlaka üzerinde "4T" yazan motosiklet yağı kullanılmalıdır. Selamlar.
    2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).

Alıntı Naci63 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba, castrol 10-40 yağ kullandığınızı yazmışsınız. Yağ "castrol 10-40 magnatech" mi idi? Eğer öyleyse sıkıntının sebebi yüksek ihtimalle budur. Çünkü yıllar önce de bu konu konuşulmuştu, magnatech yağ debriyaj kaydırmasına sebep oluyor. Eğer böyleyse sorun balatada değil kullandığınız yağda. Ancak bu yağı boşaltsanız bile etkisi devam edecektir diye düşünüyorum. Islak debriyajlı motosikletlerde mutlaka üzerinde "4T" yazan motosiklet yağı kullanılmalıdır. Selamlar.
    10-40 Power1 4T kullanıyorum. 19 yıldız anahtar yan ayak marşını sökmek için yeterli olurmu?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)