oluroyle adlı üyeden alıntı
Merhaba,
Büyük geçmiş olsun !
Maalesef şerifi çapraz kesenlere bir keresinde bende denk geldim. Üstelik tırmanışta idik ve adam bildiğiniz yolda durdu ! Sol şerit vızır vızır,takip mesafesi bırakıyorsun ama adam yavaşlıyor,duruyor durmak zorunda kaldım, sol şeride geçemezdim,arkamdaki araçlar ve ben sinyalleri yaktık ama dediğim gibi vızır vızır.Arkamda da üç araç ! ve ben durduk !! Yanlış gelmiş,geri geri inip yokuşu (virajda) yoluna devam edecekmiş !! İnsan bazen kendine hakim olamayabiliyor bu durumlarda.. Ben ki sakinimdir, çok tehlikeli birşey yaptım,camı açıktı-elini uzatıp itse çekse beni,düşebilirdim.. ki adama bağırdım..
Sizinde kendinize hakim olamayıp,elinizi kaldırıp "ne var" demenizi doğal karşıladım..
anlattığınız iki olaydada yapabileceğiniz birşey olduğunu düşünmüyorum..İşte kendimize bazen hakim olamayışımız da kötü sonuclanabiliyor.. Adamlar zaten, el kol yaparak sizin yanınızdan geçiyorlarken, karşılık verişinize sinirlenip,tekrar sizin canınızı riske atmışlar
ben,şerifi çarpraz kesip,benim önüme geçen, yukarıda anlattığım olayda kendime hakim olamayıp,adama karşılık olarak bağırarak söylediğim şeyler neticesinde bir risk aldım farkında olmadan..Karşılık verebilir,benim canımı riske edebilirdi. Motosiklet kullanımda olay bence kesinlikle hakimiyet, sadece motora değil,kendimize de ..
Adamlar hem sıkıştırıyor, hem yol verirken el kol hareketi yapıyor. Karşılık verilirse, tepki gecikmiyor işte..Önümüze geçip , ani frenleme yapıp canımı tehlikeye atmasındansa, el kol yapıp gitsin yoluna daha iyi..
Geçmiş olsun, umarım böyle dengesizlerle daha az karşılasırsınız