Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

opetten benzin aldik.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    dizelde yağ olur. benzin dediğin elini yağlamak yerine aksine kurutur. yağlıyorsa zaten şüphelenmek lazım.ayrıca verdikleri benzin ile daha fazla gidebilmek için koydukları katkı yüzünden ateşlemenizde sorun varsa (bujide ki kıvılcım gücü düşükse)benzini yakmıyor bu yüzden de düşük devirde motorun boğulup stop etmesine neden oluyor..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    12 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 250R
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En azından shell gibi pompayı depodan çıkartıp kendi bidonlarına doldurmuyorlar.

    http://beyazgazete.com/video/anahabe...tv-218945.html

    Bu olaydan sonra söz konusu istasyon 1 sene kadar kapalı kalmıştı

    Bu arada yanlış anlaşılmasın; Opet'i savunmamın sebebi tuvaletlerinin çok temiz olması, Shell'inkilerinin ise kıraathane tuvaletinden hallice olması. Her şeyin başı hijyen
    Bunla ilgili bir ara bakmıştım baya benzin istasyonu işleten işletmecinin tavrı,tutumu da çok önemli. Atıyorum Köfteci Ramiz'i herkes bilir sanırım ama bazı restaurantlar çok kötü bazıları ise iyiydi. Bence yakıt işinde de öyle yani istasyondan istasyona değişebilir marka aynı da olsa.
    capoverde bunu beğendi.
    No matter how bad your day is

    Your bike will always make you feel better.

  3. #23

    Üyelik
    24 Mart 2015
    Ben zaten shelden aliyorum ama mecbur opetten almak zorunda kaldim sabah bi calistirdim 3 dkk sonra stop etti sonra calistirdim calisti ilerde kontagi kapattim marsa bastim motor uc kere tir tir yapti yine sustu tekrar calistirdim. Devam ettim kesinlikle ayakit sisteminde bi sorun var belli

  4. #24
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2009
    Motosikleti
    Afrika..
    Nerden alırsanız alın ama İkitelli organizede ki Petrol Ofisi (Başak petrol) den almayin.
    Adamlar mazot yerine su koymuşlardı depoya. Gerçi masrafımızı karşıladılar ama, yinede eziyetini çektik.

  5. #25
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Bende yaşadığım yerdeki Opetten alırdım hep, bir gün vatandaşın biri ''oradan benzin alma pislik çıkıyor,depoları pis herhalde filtrene bak istersen'' dedi. Bende merakla benzin filtremi söktüm içi pislik doluydu. Temizleyip taktım bir süre sonra tekrar baktım yine pislik birikmiş..


    Denemek için artık hiç bizim ordaki opetten almadım, hep BP ve SHELL den aldım, tekrar filtreyi söktüğümde temiz görünce birdaha d.dere opetle işim olmadı =) Şuan sadece yeniköy Shell, Kandıra sapağı Shell, Yeniköy Opet ten benzin alıyorum.. Genelde shell tercih ediyorum çünkü %5 indirimim var

    Ek olarak, bir dönem LPG li araba almıştım,yine bizim oradaki pislik opetten gaz alıyordum. Hep çok yakıyor bu araba diyordum ve yine vatandaşın biri ''oradan gaz alma hava basıyorlar'' dedi.. Sonrasında yeniköy aytemizden gaz almaya başladım ve bariz daha uzun km gitti =)

    Gölcük kampara Shell de 13.5 litre yakıt kapasitesi olan ve içinde benzin ile sürerek gittiğim motosikletime 17 küsür litre benzin koymuşları ve dur demeseydim hala koyuyorlardı(ne de güzel koyuyorlardı,çokta güzel koyuyorlardı,bildiğin koyuyorlardı) =) aynı motosiklet yolda kaldıgımda dahi 14 litreden fazla benzin almamıştı =) isyan ettim,bağırdım çağırdım, hatta shell e şikayet dahi ettim ama sonuç alamadım. Zaten artık marka değiştirdiler shell bayisi değiller.

    Yani neymiş? önemli olan istasyonun sahibinin ahlakı,çalışanın ahlakı, yakıt tanklarının temizliği,yakıt filtrelerinin düzenli değiştirilmesi vs.. Düzgün istasyon bulursanız bırakmayın, basın nikahı =)
    ayzek, qezgin ve Salih_T bunu beğendiler.

  6. #26
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Yapma diyordu musteri,koyma diyordu..Fakat patronundan talimat almis pompaci israrla durmuyordu koydukca koyuyordu..musteriler ciglik cigliga pompadaki fiyata bakip bakip agliyordu

  7. #27

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne kadar sallarsan salla depoya düþer son damla.

    O deðil de kime göre neye göre aþýrý yaðlý? Evet ellediðimizde yaðlý bir his oluþuyor elimizde. Bunun nedeni de petrol damýtýlýrken çeþitli yöntemler kullanýlýyor. Ve bu yöntemler uygulanýyorken muhtemelen yað kullanýlýyordur veya benzin elde edilirken ham petrolün içindeki yað belli oranda býrakýlýyordur. Gözle görmediðimiz bir pislik, alamadýðýmýz bir koku yoksa elimize gelen yaðdan çok þüphelenmemek lazým.

    En azýndan ben böyle düþünüyorum
    Kime göresi neye goresi yok. Tabiki de bana göre, gördüğüme göre.


    Bazi istasyonlarda daha yagli bazısinda ise yok derecesinde yagsiz. Her benzin alisimda muhakkak kontrol ediyorum ister istemez netice aşırı derecede farklı.

    Dikkatimi çekti merak ettim sordum.

  8. #28
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Benimde başıma gelmişti konu bile açmıştım
    Sorun kesinlikle opetin benzininde

  9. #29
    mücahit1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Null
    ilk tercih tabiki bp ikinci shell üçüncü tercih düşünülemez

  10. #30
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Geçen yaza kadar aracıma Karabağlar'ın (İzmir) girişindeki Opet'ten LPG alıyordum. 15 gün kadar misafir ağırlayacağımız için arabayı onlara bırakmak durumunda kalabilirim düşüncesiyle depoya biraz da benzin takviyesi yaptım (benzini istisnasız Shell'den alırım). Bir süre sonra sıcak bir günde trafikte dur kalklarla ilerlerken bir anda arabanın içini tiner kokusuna benzeyen bir koku bastı, çevrede boya yapılıyordur veya bir araba tiner taşıyordur da belki dökülmüştür şeklinde düşündüm. Çevre yoluna çıkıp hızlandığımda kokudan kurtulmuştum ta ki yanımdaki arkadaşı indirmek için durana kadar.. Yine aynı koku bastı aracın içini ki artık rastlantı olamazdı ve benzin göstergesi de hızla düşüyordu bir sızıntı olmalıydı ama tiner kokusuyla ne alakası olabilirdi. Sabah mesaisinde olduğum için iş çıkışı tamirci arkadaşı arayıp aracı göstermek istediğimi söyleyip yola çıktım. Daha atölyeye giriyordum ki arkadaş "kontağı kapat" diye yüksek sesle bağırmaya başladı. Arabanın altından akmaya başlamış.. Son aldığım benzin bayat benzin, hileli benzinmiş. Artık ne satıyorlarsa niteliğini benzine yaklaştırmak için solventle karıştırıyorlarmış. Bu sıvı Benzin hortumumu eritmiş. Hortum erimeseydi ve daha yüksek miktarda benzin almış olsaydım benzin pompamda eriyecekti, depo sökülecekti. Aracım motorun soğuması ve benzin hortumunun değişmesi için 1 gün atölyede kaldı. Enjektörler temizlenirken kaynamış olan birisinin kırılması da bana ayrı yara oldu. Amacım burada markayı karalamak değil. Bu olaydan sonra Shell'in bildiğim istasyonları dışında İzmir'de hiç bir istasyondan benzin almam. Eski troleybüs deposunun oradaki Shell'i kendisi işletiyor diye biliyorum, sizin bildiğiniz kendi bünyesinde başka hangi istasyonlar var buraya yazarsanız hepimiz faydalanırız.

  11. #31
    ozkanil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 N
    Alıntı agrasiwe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o benzini sen bide bidona al bakalım ne kadar su görürsün
    hazırla bidonu :D:D:D
    where is the truth lies ?

  12. #32
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Ben bugüne kadar bir çok farklı firma ve istasyondan yakıt aldım, ne performans farkı ne de bir sorun yaşadım.
    Kıbrıs'ta bir kere pis benzin karbüratörü tıkadı, o başka

    Ben büyük firmalar arasında, firmadan firmaya değil de, istasyondan istasyona fark olduğunu savunuyorum. Yani bir yerdeki Opet iyiyken bir yerdeki opet kötü olabilir, ama tuvaletleri hepsinin temizdir
    Salih_T ve Volteria bunu beğendiler.

  13. #33
    EreN! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbr 250R
    eskiden petrol ofisinden alıyodum ama artık tanıdıklarımın da önerisiyle opetten almaya başladım. İkisinde de bi sıkıntım olmadı. Opetide bayaa övmüşlerdi her yerde aynı benzini vs. diye..

  14. #34
    -ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2012
    Şehir
    Los Angeles
    yukarıda bahsedilen başak petrolle alakalı ek olarak;
    başakşehirde otururken hep başak petrolden alırdık.(almak zorunda kalırdık.) farkettiğimiz şey konulan benizinle araba gitmesi gerekenden daha az gidiyordu hep. shellden veya opetten benzin alırsak farkedilir şekilde daha fazla km yapılıyordu. bir defasında benzin yerine mazot koydular daha yeni almış olduğumuz rx8'e. sonuç malum. ben de kesinlikle o petrolden almamanızı tavsiye ederim. hem benzini kalitesiz hem de dikkatsizler.

  15. #35
    mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    1994 den beri önce peder sonra ben Shell den alırız benzini. Arabanın da motorun da 2 sene öncesine kadar bütün benzin faturaları mevcuttur elimde.
    Ama Shell artık eski shell değil. İstasyonlarının sahiplerinin, çalışanların yarısı barzo veya üçkağıtçı.

    Son 1 senede başıma gelen 3 olaydan sonra artık daha da uğramam shell'e

    1) Geçen sene haziran başı sabah uğradım shell 'e arabayla. Uyku mahmurluğu üzerimde. Depoyu fulleyeceğim eleman yanaştı hemen abi yağına bakalım diye. Uyanamadım daha salaklığıma geldi bak dedim.

    Açtı kaputu çıkardı yağ çubuğunu abi bir gıdım yağ kalmamış dedi.
    Nasıl yani daha 1 ay önce servise girdi?
    Ben bilmem abi serviste kazıklamışlar seni istersen hemen ekleyelim yağ vs. vs.
    Hayır iş değil 17 senelik şöförüm muhabbet yeni ehliyet + araba almış acemi sürücü muhabbetine döndü. Neyse dedim gider serviste hallettiririm ben vs. Hala kazıklamışlar muhabbeti devam ediyor ama.

    Neyse bir süre daha gittim. Yolda dank etti kafama. Ulen motor çalışıyor bütün yağ karterde çubukta nasıl gözükecek? Dalgınlığa gelse full yeni yağ dolu yağ deposunu boşalttırıp tekrar yağ satacaklardı bana. Neyse aradım müşteri hizmetlerini bıdı bıdı bir sürü. Sonuç ? Yok. İstasyonu uyardık bu konuda.

    Eyvallah dedik.

    2) Aralık sonu gibi motorla girdim shell'e. Her zamanki gibi fulle dedim. Daha aman ne yapıyorsun demeden öndeki motordan çıkarıp benim depoya taktı. İyi dedik eyvallah.
    -Benim depoya koyarken 30 Tl idi gösterge. Bir 60 Tl lik benzinde ben aldım yaptı 90 TL.
    -Uzattım 60 lirayı. Abi 70 lira tutuyor dedi. Nasıl yani? Senden önceki 20 liralık aldı dedi.Birader dalga mı geçiyon derken harala gürele vermedim parayı. Aga da bi ton laf ama. O 10 lirayı şimdi ben cebimden verecem bıdı bıdı.

    Sinirim bozuldu bastım gittim.

    3) İki hafta önce arkadaşla beraber tekrar girdik Shell'e.
    - Abi ne kadar dolduralım?
    - Fulle dedim depoyu. Demez olaydım. Fullerken bakarsın 40 yaparsın 50 yaparsın olmadı 45 te çekersin.
    - Adam 46 lira 30 kuruşluk benzin koydu. Şaka gibi :D
    - Arkadan arkadaşta o sırada 46 lira tuttu dedi.Hop pompacı döndü hemen 47 tuttu. Nasıl yani? 47 abi. Sinirlendim tek söz söylemeden çıkardım 46 TL verdim.Neyse. Söylene söylene bizim elemana doldurmaya başladı. Kapağı kapatıyorum döndü 25 kuruş daha vercen dedi. Sinirlendim bende açtım kapağı tamamla 47 ye dedim. E nası tamamlayayım bilmemne. Adam döndü bana hem suçlu hem güçlü dedi. Bizim eleman sıkıntılı olmasa tekme tokat dalacağım herife benzinin yanında bir de dayağımızı yiyip kalacağız orada.Ayhan yürü dedim gidiyoz.

    Neyse ertesi gün aradım müşteri hizmetlerini.Telefona çıkan abla "Aaa bizde müşteri memnuniyeti ön planda hemen ilgileneceğiz" vs. geri döneceğiz dediler. Döndüler de . Sonuç? Bayiyi uyardık. Bak ablacım ikincisi olursa kafa göz dalacağım adama. Eleman orada mı hala? Orada.

    Afedersiniz de sıçayım sizin müşteri memnuniyetinizin orta yerine.

    ____________________


    Daha hiç bir shell istasyonunda hatırlamıyorum sormadan fiş verdiklerini. Her seferinde abi fiş lazımmı. Sen vermek zorundasın bunu, sana ne lazımmı değilmi?

    Daha bunun gibi bir sürü şey.

    Ha benzini iyi mi? Diğer her büyük firma kadar iyi. Ama bu hizmetle yemişim benzinini.

    Bir daha Shell mi? Tövbe. Bundan sonra ya opet yada yolumun üzerindeki P.O.

    Not: Bu anlattıklarımın hepsi İzmirin göbeğindeki shell istasyonlarında başıma geldi. Öyle taşrada yol kenarında falan değil...

  16. #36

    Üyelik
    06 Şubat 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBR 650f 2016
    İstasyon markası değilde şu istasyon sistemi pompacısız olsa kendimiz doldursak yakıtı çoğu ülkedeki gibi ne kadar güzel olur fiş istediğini belirtirsin plakayı yanlış girmiş olurlar uğraşır durursun yavaş koy depoya gelmesin dersin tamam der yine hızlı hızlı koyarlar benzini

  17. #37
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı Gunsal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstasyon markası değilde şu istasyon sistemi pompacısız olsa kendimiz doldursak yakıtı çoğu ülkedeki gibi ne kadar güzel olur fiş istediğini belirtirsin plakayı yanlış girmiş olurlar uğraşır durursun yavaş koy depoya gelmesin dersin tamam der yine hızlı hızlı koyarlar benzini
    Ondan sonra bizim super zekalı vatandaşlarımız bi elinde telefon,ağzında sigara ile benzin alırken istasyonu havaya uçursunlar. İstisnasız hergün bu haberleri okuruz.. Birde uyaranları vururlar fln.. aman aman o iş için hazır değiliz =)
    Sinan Aksu bunu beğendi.
    Karadeniz - Giresun.

  18. #38

    Üyelik
    24 Ocak 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    jin lun 150 cbf150
    Benzin heryerde aynı benzin...

    Silindire giden her damla yakıtı buji ateşler!

    Depolarımızda benzin azaldığında ya da yarım/çeyrek depo ile dolaştığımızda kaçınılmaz olarak deponun içinde hava vardır.Depo içindeki bu nem, geceleri ısı düşmesi sebebiyle yoğuşur ve deponun içinde küçük damlacıklar halinde birikerek (yakıttan daha ağır olduğu için) deponun dibine akar.Bu söylediğim olay tüm akaryakıtlı motorlar ve onların depoları için geçerlidir...

    Benzinli ve mazotlu motorlarda yakıt filtreleri bunun içindir...Benzinli motorlar bu suyu bir yere kadar tolore eder ama dizel motorlar bunu asla kabul etmediği için su ayıraçları vardır...

    Demem o ki,biryerden benzin almışta oradan sıkıntı görmüşseniz aslında bu sıkıntı sizin deponuzda biriken sudan kaynaklanıyordur...

    Bu durum, yani depoda ki havanın neminin yoğuşması durumu akaryakıt istasyonlarının depolarında da oluyor ama o depoların ve pompaların filtrasyon sistemi sizin deponuza su ve tortu girmesine izin vermez...

    Benzin kaynaklı motor sorunlarımızda temel sebep kendi depolarımız ve gündüz-gece,sıcak soğuk sebeplerinden depo içindeki hava yoğuşması sebebiyle su birikmesidir...

  19. #39
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Shellde bp de motoru adam yerine koymuyorlar. Opetten alıyorum ben bornova manavkuyudan cok memnunum.

  20. #40

    Üyelik
    07 Aralık 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 200 ABS
    Bundan 3-4 sene önce 0 dizel bir araç almıştım. O zamanlar yakıtı sürekli Opet'ten alırdım. Araç daha 10.000 km de siyah duman atmaya başladı sonra. Öyleydi böyleydi derken ben aracı satmıştım pek ilgilenememiştim o konu ile ama acaba yakıttan mıdır diye de düşünmeden edememiştim.

    Daha sonra babam'da kendi dizel aracına Opet'ten yakıt almaya başladı. Bir süre sonra anormal bir siyah duman. Aracı çalıştırırken özellikle. Bakıma götürdüğümüzde sorduk durumu. Servisteki adam ilk olarak yakıtı nereden alıyorsunuz diye sordu. Opet dedik. O'da Shell'den alın yakıtı ve motor temizleyici katkısı alın dedi 1 seferlik. Gerçekten de işe yaradı tam gaz köklesek bile duman atmaz oldu araç.

    Artık babam da bende sürekli yakıtı Shell'den alıyoruz.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)