İki yağ değişimi arasında , yağ iki çizgi arasında olduğu sürece eksiltme normaldir. İnsanlar koyduğu yağı aynen geri almak istiyor. Böyle birşey olmaz. Çok rahatsız oluyorsan arada 200 ml eklersin.
İki yağ değişimi arasında , yağ iki çizgi arasında olduğu sürece eksiltme normaldir. İnsanlar koyduğu yağı aynen geri almak istiyor. Böyle birşey olmaz. Çok rahatsız oluyorsan arada 200 ml eklersin.
Bilmediğim için soruyorum genel olarak bir motorun yağ eksiltmesi normal bir durum mu?
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
Yağ , silindir yatağı ile piston kafası segmanı arasında mikron kalınlığında film tabakası oluşturur. Bu film tabakası sıkıştırma esnasında basıncın kaçmasını engelleyecek bir conta görevi görür. Elbette bu film tabakasının bir kısmı ateşleme sırasında yanma odası içinde kalacağından eser miktarda yağ da benzinle yanar. Yani yağ eksilir. Eksiltmeyen motor olmaz. Motor eskidikçe silindir yatağı aşınır , yağın oluşturduğu film tabakasının kalınlığı yeterli olmaz. Bu durumda yağ yakma artar ve "motor üflüyor" dediğimiz basınç kaçağı oluşmaya başlar. Yüksek devirlerde ve çok sıcak havada yağ tüketimi artar. Genelde yüksek performanslı motorlar biraz daha fazla yağ tüketirler. Bazı motorların tasarımı gereği fazla yağ yakabilir. yani yağ her şekilde az vya çok eksilir, önemli olan iki yağ değişimi arasında max ve min çizgileri arasında olmasıdır. Min. ( mimimum) in altına düşüyor ise sorun olabilir.
Anladım (kurubuz) abi zaten barkın abi de harley'in bir modelini tanıtırken yanlış hatırlamıyorsam yağ yaktığını söylemişti.O zaman cbf gibi bir motorun yakmaması düşünülemez!
Bu başlığı açmana gerek yok, araştırırsan görürsün zaten. Boşu boşuna kirlilik olmuş.
Ben senin için değil CBF 150yağ yakmaz diyenler için yazıyorum.
CBF 150 yağ yakar arkadaşlar. Yağ yakmayanı yoktur. Yağ yakmaya 20.000 ila 30.000 km de başlar. Sakin kullanılırsa bu fark edilmeyebilir. Bu kilometrelerden kısa bir süre sonra da motor rektefe ister.CBF 150 HONDA açısından tam bir hayal kırıklığıdır.
Şimdi benim motorum yağ yakmıyor diyenler motorunun kaç km de olduğunu da yazmalılar bence. Yahut biraz sıkıştırarak kullansınlar bakalım ne oluyor???
80.000 km deki YBR'ler de yorularak kullanılıyor, ve yağ yakmıyor. Lütfen ayrıntılara dikkat...
CBF 150'nin yağ yaktığı, sorunlu bir model olduğu kaç forumda kaç başlıkta yüzlerce kez yazıldı çizildi. Hala ve inadına o motoru kullanıyorum diye bunu kabul etmeyenleri yahut itiraf etmeyenleri de hiç anlamıyorum.
ve başka bir başlıktan her ikisini kullanlardan birinin yorumu;
Nokta!
Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS
Evet katılıyorum. Min çizginin altına düşmedikçe kafaya takmaya gerek yok. Koyduğu yağı da kimse geri alamaz kusura bakmayın. Motorun cidarlarında ve parçalar üzerinde bir sürü yağ kalıyor. Sürekli sıkıştırılırsa ne olur bilmiyorum ama benim genel olrak 8 bin devir üzerine pek çıkmadan yaptığım sürüşle yağ yakmıyor.
Aslında cbf in yerine cb125e düşünülebilir.Aralarında teknik olarak ne kadar fark var?
Cbf dışında hondanın diğer modelleride yağ yakıyor mu?
Konuyu hortlatsak ayıp olur mu acaba?
çıkartın şu at gözlüklerini artık varsa yoksa cbf 150 ybr 125 yav motor mu yok dünyada al hero thriller 150. bin bak keyfine be kardeşim 10 basar cbf denilen motora araştırın görün kırın şu zincirleri artık
2015 model 10 bin kmdir kullaniyorum acimadan henuz yakmadi ama cok saglam motormus gercekten.yag yaksa da tavsiye ederdim
yağ yaksa ne olacak onu anlamadım yaksa yaksa en baba 4000 km de yarım litre yağ eksilecek ki zaten 4000 yapmadan siz yağı yenisiyle değiştirirsiniz
7-8 bin devir bandında kullanılırsa 2000 km de 150 ml yağ eksilttiğini ölçtüm, şehir içi kullanımda 6-7 bin devir eksiltme yapmamıştı.
cbf in yağ yakma olayı o kadar abartılmamalı kanaatindeyim ben arkadaş 1200-1600 km arası yağı değiştir o motora 100 bin km sorunsuz binersin ucuz motor çok rahat yakıtı zaten söylemiyom bile benzinnliğin önünden geç benzinin kokusunu alıp 10 km daha gidiyo
60.000 de şuan cb125e iş icabı kullanıyorum. 2000 km'de 250-300 gram yağ yakıyor. Benim için sorun değil. Alt sınırı geçmiyor ne de olsa. Şu fuardan sonra kısmetse pulsarı çekiyorum altıma yeberenin, cebefenin modası geçti. Havası söndü artık. O paralara daha iyi motorlar var. Herkesin kendi tercihi ben şahsen honda yamaha almam bir daha
Dolu dolmuş ve boş taksiden uzak dur!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)