Ben de katılmıyorum.
Öncelikle istisnalar kaideyi bozmaz. Sizin motosikletinizde sorun çıkmamış olması başka çin şemsiyelerinde de çıkmıyor ve çıkmayacağı anlamına gelmez.
Motosiklete biniyorsun, sıfır aldığın motosiklete, trafiğe çıkıyorsun, frene asılıyorsun, tak diye bir ses geliyor. Sıfır bir motosiklette fren diskinin civatasının birinin düşmesi, diğerinin gevşemesi ne demektir biri bana bunu izah etmeli. İşte bunun için "çin şemsiyesi" diyorum. Bırakın para ile satın almayı, ben böyle bir olay yaşasam güvenip bir daha o motosiklete binmem.
Bu başlıktaki örneği herkes empati yaparak düşünmeli bence. Yani hayati bir durumda fren tutmasa idi ne olacaktı? Bunun bedeli hayat, bedeli hayat olmalı mı peki?
Öte yandan sizin motosikletinizi aldığınız zamandan bahsetmiyoruz, şu an sıfırı 2.700TL olan bir motosikletten bahsediyoruz. 3.500 liraya nasıl ikinci el düzgün bir YBR bulamadınız onu da anlamış değilim? Neyse, insanlar mazoşist değil elbet, lakin aklın yolu bir olmalı, sıfır çin şemsiyesi yerine ikinci el Japon alırsın, bu sezon olmaz ise önümüzdeki sezon alırsın, önümüzdeki sezon alamaz isen bir sonraki sezon alırsın, taşıdığın can!
Bence olay budur.
Nokta.