hocam hayırlı olsun güzel bir tercih.bende cbf alacaktım indirimde ybr bulduğum için vaz geçtim.yalnız sigorta ücreti 350 tl bana oldukça pahalı geldi üzerinize ilk motorda değil plakanız 34 mü?
hocam hayırlı olsun güzel bir tercih.bende cbf alacaktım indirimde ybr bulduğum için vaz geçtim.yalnız sigorta ücreti 350 tl bana oldukça pahalı geldi üzerinize ilk motorda değil plakanız 34 mü?
Ustam hayırlı olsun. Böyle bi motosikletim olsa ben daha motosiklet falan değiştirmezdim. Her türlü işini görecektir. Şehir içi pratik, şehir dışına uygun. Boxer ı bende düşünmüştüm ama 4 vites olması beni kesmeyecekti uzun yolda. Bazen 6. vitesi bile arıyorum. İyiki de CB almışım diyorum ama CBF olsaydı ben daha motosiklet falan düşünmezdim.
Bir garip yolcu
Çok teşekkür ederim hocam sizin motorunuzda hayırlı olsun benimde tercihlerim arasındaydı ybr ancak cbf biraz daha güzel göründü gözüme.
Bu noktada biraz acele etmemin talihsizliğine geldim. Eski motorumu geçen ay sattım, 11 ay olmuştu alalı satarken. Noter satış kağıdını da bulamadığım için eski sigortayı iptal ettiremedim.Sigortanın kendi kendini iptal etmesi içinde 20 gün daha geçmesi gerekiyordu ama ben yeni motoru almış olduğum için o da olmadı. Yani sonuç olarak eski trafik sigortamın hasarsızlık indiriminden faydalanamadım. Bu sebeple ilk motorum gibi işlem gördü. En düşük 350 ye yaptırabildim 06 plakaya.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:19 ----------
Çok teşekkür ederim hocam, daha çok yeni ve 4-5 bin devir arasında kullanarak 60 km/s geçmiyorum ancak motor gerçekten kaliteli o hissi bana verdi, umarım rodaj sonrası üst devirlerde de memnun kalırım..
korkuluk arka bagaj çalışman olursa maliyetiyle bilgilendirirsen rsimli memnun oluruz.bende cbf e geçmeyi düşünüyorum.şuan zorro 180 19 kullanıcısıyım rampada çekişi mükemmel fakat artık vibrasyonsuz daha rahat daha masrafsın olsun diye cbf düşünüyorum yağ yakması olayınada anlam veremiyorum nette hep konuşuluyor burada kullanan bir abiye danıştım 80 li yıllardan beri binici en rahat motor bu dedi yağ yakmadı dedi.
hayırlı olsun...en önemli şeyi unutma ...o 6800 liranın gerçek kaskosu 50 liralık koruma demiri...onu ihmal etme lütfen...
Çok teşekkür ederim hocam, yakın zamanda takacağaım inş. Bu arada sormak istediğim bir konu var, servis rodaj için ilk 1000 km 60'ı geçme ve 4bin-5bin devir arası farklı viteslerde kullan dedi. Ancak motorun kitapçığında rodaj ilk 500 km yazıyor, sizce ilk 500 km dikkat etmek yeterli mi ? 200 km oldu şuan daha 61 bile yapmadım
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:02 ----------
Hocam arka bagaj çalışması olarak arka tutamaç yerine daha sportif bir tutamaç takmak istiyorum, eğer ayarlayabilirsem paylaşırım burada.
Tekrar merhaba arkadaşlar, insanların çoğu sadece problemi olduğunda yada sorularına cevap aradığında giriyorlar foruma maalesef. Bugün kendi adıma bunu kırmak için yazıyorum bunları sizin için
CBF 150'm ile 1350 km'yi devirdik. İlk 1000 bakımına kadar servisin dediğine uydum ve 5 bin deviri ve 60 km/s geçmedim. Bu resmen bir işkenceydi benim için ancak Boxer'ım dan sonra artık kesinlikle en ufak titreşim istemiyordum. 1000 bakımından çıktıktan sonra yavaş yavaş hızımı artırdım şuan 95 km/s'e kadar çıkıyorum. Ara ara 100 de yapıyorum ancak 100 ve sonrasında kırmızı çizgi başladığından ve servisin bu hızlarda dolaşmamın motora zarar verebileceğini söylemesinden dolayı bu hıza ulaştıktan sonra gazdan çekiyorum elimi. Şimdi gelelim yorumlara;
-Rodojda kullanırken motorda hiç titreşim yoktu, en büyük endişem daha yüksek devirlerde çevirirken titreşim yapacak olması ihtimaliydi ki bunu da burada ki arkadaşlara sormuş ve cevabımı almıştım yine de insan tecrübe etmeden hep merak içinde oluyor. Evet motorda titreşim namına hiç bir şey yok. 4 bin devirdeki titreşim neyse 8 bin devirdeki titreşimde o arkadaşlar.
-Bir merak ettiğim konuda artçılı kullanımda artçının konfor durumuydu. Rodajın sonuna kadar tavsiyeler üzerine motora eşimi hiç bindirmedim. Önceki motorumda (boxer) eşim titreşimden artık ayaklarının uyuştuğundan ve çok rahatsız olduğundan söz ediyordu. Heyecanla bekledi rodajın bitmesini hatta ısrar da etti ama bindirmedim, rodajdan sonraki yorumu ise tek kelimeyle çok mutlu etti bizi; 100 km/s hızla bile giderken (kendisi ibreye bakmış ) çok konforlu bir şekilde seyahat ettiğini söyledi. Acayip mutlu oldum çünkü kısa da olsa şehirler arası seyahat etme planlarımı gerçekleştirebileceğim
Durum bu şekilde arkadaşlar, benim gibi motor alma konusunda kararsız olan insanlara fikir vermek açısından üşenmeden yazmak istedim. hatta bu benim için bir başlangıç olsun tecrübe ettiğim her konuyu internetten yorumlarımla paylaşacağım yeter artık sürekli sömürdüğüm
Sözün kısası CBF 150 2015 model motor şehir içinde benim beklentilerimi tam anlamıyla karşılıyor, almamda vesile olan, yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonrada hiç bir sıkıntı yaşamadan kullanmaya devam ederim.
NOT: Bahsettiğim durumları düzgün bir rodaj sonrası, servisin dediğine neredeyse harfiyen uyarak elde ettim.
bayılıyorum sıfır cbf görmeye abi az önce kız arkadaşını evine bırakması için verdim motoru gitti geldi kız çok konforlu bulmuş motoru beğenmiş :D hiç düşünmeden şehir dışına bas git hayırlı olsun abi güle güle kullan
Hayırlı olsun hocam darısı hepimizin başına,
"ALLAH" kaza bela vermesin, iii günlerde kullanın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)