leopessia adlı üyeden alıntı
Mesaj içerisine yazdığım için 10 karakter doldurduktan sonra,
Yapılacak en doğru davranış,bir an almış olduğun saygı sevgi ve barındırdığın tüm duygularından sıyrılıp, giydirilesi bir yaklasim ile ''Şunu keşke 2 kat takaydı'' diyerek ortamdan uzaklaşmak olurdu.
Genel olarak konu içinde bir iki şey yazmadan edemeyeceğim, sanıyorum ki bir çoğu bu mesajımı uzun olduğu için okumayacak ama bizim işimiz okuyanlar ile..
Şahsen, 1-2 arkadaşa şu limon mevzuuu konusunda direk giydirmek istiyorum, Yavrum evladım, abim kardeşim, sevgili dostum.. Ulen hiç mi deyim, ata sözü, dedenizin özlü sözü yoktur sizin? Motosikletin maneti ne limon, ne de limon sıkacağı.. ok? Bunu herkes biliyor ise, niye bu ızdırap,? Koyverin neresine koyuyorsanız gitsin. Biraz soyut düşünün,, (hani soyut,somut, özdeş, var dı bilir misiniz?) bu da özdeş birşey işte... Ayağını yorganına göre uzat dediklerinde, benim yorgan büyük her şekilde uzatırım demekten öte bişi değil şu tartıştığınız ve yazdığınız, hatta ve hatta paylaştığınız şeyler.. İ.nenin birisi böyle demiş işte, insanlar da sevmiş.. Ne gerek var tatavasını yapmaya.. ufak ufak ez işte.. Nedir yani ?...
Bir de şu fren maneti parmak mevzuuna deyineyim, naçizane olarak. Pek çok çeşit motosiklet kullandım, Anasından babasına kadar,bildiğim bir şey var, işaret parmağı ve Amerikalı parmağımız her zaman fren manetinin üzerinde olmalıdır. Kim ne derse desin, adımız eğitmen olmadığı için sözümüz itibar bulmayacak ise, varsın bulmasın.. (Bu işler konusunda ciddi ücretler ödenerek eğitim veren bir zat ile (ayak üstü, tesadüfen gelişen, elimde kaskımı görüp kişisel egolarına yenik düşmesi sonucu bana güvenli sürüş eğitmeni olduğunu ifade etmek için kurulan bir diyalog) 3-5 dakika laflayıp, 6. dakika da motosikletin üzerinde olmam gerektiği kanısına vardım ve son soruyu itiştirerek, bana yaptığı seviye tespit sınavını, kendisine sıkıştırdım.. Toplam motosiklet deneyiminiz kaç km acaba dediğim de, 12 saniye düşünerek verdiği cevap 40.000 km oldu.. Ve dedim ki, daha görmeniz gereken çok badireler var, allah görmeyi nasip etsin. sağlıcakla kalın. Şimdi ben şahsen kendime tepeden bakan insanları küçük gören bir adam değilim, allah bilir, ben de bilirim.. Ama 150 bin km yol yapmışım (Resmi olarak) gayri resmi 160-170 bine yakın olduğunu düşündüğüm bir motosiklet sürücüsüyüm. 40.000 km sürüş yaptığını 12 saniye de söyleyen birisinin beni eğitebileceği konusunda şüphe bile duymam.. Kusura bakmasınlar artık..Devam edecek olursak neden diye sorulacaktır, söyleyeyim; Baş parmak gaz kolunun sarılır, sonrasında ki iki parmak manetin üzerinde olur, manet kısaymış uzunmuş, bu bir halt değildir,sonrasinda elimizde kalan son iki parmak ise baş parmak gibi gaz koluna dolanır, gazı da bu parmaklarınız ile değil, avucunuzun içi ile verirsiniz ki bu limon sıkma mevzusunun limonu tutma şeklidir. Bazı sivriler diyecektir madem avuç ile veriyoruz neden parmaklar sarılı 4-5 parmağı da manetin üzerine tutup gazı avuç ile açalım diye, bu durumda avucunuz hiç bir halta yaramaz, tıpkı bitmiş bir lastiğin yola tutunamadığı gibi eliniz de gaz koluna tutunamaz.
Bir de şu panik fren mevzuu var ki inanın bana komedi dükkanı nokta com yani. Arkadaşlar motosiklette panik freni diye bir şey yoktur.. Yanlış bir tabir, bunun doğru ifade şekli acil durumda frenajdır. Acil durumda panik yapan adam zaten kaderi ile baş başadır. Motosiklet kullanan ve kullandığı aleti bilen bir kişi asla ve asla panik yapmaz, yapamaz. Panik dediğiniz şey korkudur. Korkarsanız beyniniz o anki yapmanız gereken harekete, kombinasyona, manevraya artık siz adını ne koyarsanız o duruma hazır olamaz, ve refleks olarak bilinç altınızdaki (önbellek diyelim) durmayı sağlayan hareketi gerçekleştirip işi bok edersiniz. O yüzden bunu unutun lütfen,, Panik yok, Amerikalılar ne demiş ? No Panic! Neden ? Çünkü işi her zaman bok eder. İş zaten bok olacak ise, o kendisini belli eder,anlarsınız bunu yaşadıkça anlayacaksınız ve diyeceksiniz ki haa evet, anlaşılıyormuş gerçekten.. 1-2 saniye yada bazı arkadaşlarıma ayak uydurayım bilmem kaç milisaniye de..Bunu hissettiğiniz anda salın aleti altınızdan o gitsin,, siz de paşa paşa başınızın çaresine bakın, ama panik yok...
Selamlar sevgiler okuyan eşe dosta..