Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

ABS ne işe yarar?

REKLAM ALANI
    serkani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Made in Japan!
    Alıntı bilginozi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bildiğim kadarıyla abs ile kombine abs arasında ciddi teknoloji farkı var. Hondanın kombine abs si toplam 5 (1 beyin, 2 valf, 2 motor unitesi) parçadan meydana geliyor ve 10kg ağırlığı var. Bosch normal abs si ise sadece 1 ünite ile tüm işlemi bitiriyor ve kombine değil. Ama abs li 600rr kesinlikle 34-38mt arasında duruyor. 49,5mt çok çok uzun bir mesafe. Videosu var ıslakta 35mt duruyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=vYSdzBirTAM
    Yazdıklarına inanıyor ve de katılıyorum.

Lakin bence hiçbir şeyi açıklamaya çalışma. Herkes inanmak istediği şeye inanıyor, konu kişiselleşiyor.

Aklın yolu bir, düşünürsek senin motosikletinin toplam ağırlığı, bu ağırlığın iki tekere hangi oranlarda dağıtıldığı, kullandığın lastikler ve lastiklerin durumu, fren yapılan zeminlerin özellikleri, sürücünün kilosu gibi bir çok husus bahsedilen testi etkilerken insanlar kağıt üzerindeki rakamlardan yorum yapmaya kalkıyor, senin elde ettiğin değerleri o rapora göre kıyaslayabiliyor, gerçekten çok enteresan. Referans noktası olarak her iki motosikleti, sürücüyü, yolu/zemini ve ağırlık farkını, bunun tekerlere dağılımını aynı kabul etmek mümkün mü ki??? Çok çok enteresan. Nöron tutulmasına örnek ararsak o da çok çıkacak, neyse...

Bu ABS zihniyet meselesi olmuş onu iyi anladım. Futbol takımı tutar gibi taraf olunarak yazılıp çiziliyor. Gerçekten kimseyi rencide etmek için yazmıyorum, yanlış anlaşılmasın, lakin tüm tecrübesini 125-250cc gibi motosikletlerde edinenler bile ABS hakkında ahkam kesebiliyorlar. Bu işler böyle klavye başından atıp tutmakla olmuyor maalesef. Motosiklet kazalarında kask takıp takmamanın ölümle sonuçlanan kazalara etkisini/oranını amerika kökenli istatistiklerde (ki bu işte en ciddi kayıtları amerika tutar)bulabilirsiniz. Kazaya karışan motosikletlerde aynı oranlar ABS olan motosikletler için de var, resmi istatistikler bunlar. Öyle kişisel kanaat yahut görüşler değil. Yazıp çizenlerin önce bu istatistikleri incelemesini öneririm.

Bu konuya başka yanıt yazmayacağım, gerek görmüyorum. Nokta.
    bilginozi ve beko12345 bunu beğendiler.
    Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Oldjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı serkani adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarına inanıyor ve de katılıyorum.

Lakin bence hiçbir şeyi açıklamaya çalışma. Herkes inanmak istediği şeye inanıyor, konu kişiselleşiyor.

Aklın yolu bir, düşünürsek senin motosikletinin toplam ağırlığı, bu ağırlığın iki tekere hangi oranlarda dağıtıldığı, kullandığın lastikler ve lastiklerin durumu, fren yapılan zeminlerin özellikleri, sürücünün kilosu gibi bir çok husus bahsedilen testi etkilerken insanlar kağıt üzerindeki rakamlardan yorum yapmaya kalkıyor, senin elde ettiğin değerleri o rapora göre kıyaslayabiliyor, gerçekten çok enteresan. Referans noktası olarak her iki motosikleti, sürücüyü, yolu/zemini ve ağırlık farkını, bunun tekerlere dağılımını aynı kabul etmek mümkün mü ki??? Çok çok enteresan. Nöron tutulmasına örnek ararsak o da çok çıkacak, neyse...

Bu ABS zihniyet meselesi olmuş onu iyi anladım. Futbol takımı tutar gibi taraf olunarak yazılıp çiziliyor. Gerçekten kimseyi rencide etmek için yazmıyorum, yanlış anlaşılmasın, lakin tüm tecrübesini 125-250cc gibi motosikletlerde edinenler bile ABS hakkında ahkam kesebiliyorlar. Bu işler böyle klavye başından atıp tutmakla olmuyor maalesef. Motosiklet kazalarında kask takıp takmamanın ölümle sonuçlanan kazalara etkisini/oranını amerika kökenli istatistiklerde (ki bu işte en ciddi kayıtları amerika tutar)bulabilirsiniz. Kazaya karışan motosikletlerde aynı oranlar ABS olan motosikletler için de var, resmi istatistikler bunlar. Öyle kişisel kanaat yahut görüşler değil. Yazıp çizenlerin önce bu istatistikleri incelemesini öneririm.

Bu konuya başka yanıt yazmayacağım, gerek görmüyorum. Nokta.
    Abi kimse abs tu kaka demiyor ki. Abs güvenlik için gerekli birşeydir. Ama insanı ölümsüz yapmaz, Abs yoksa kesin düşersin diye bir şey de yok.
    beko12345 bunu beğendi.

serkani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Made in Japan!
    Alıntı Oldjack adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi kimse abs tu kaka demiyor ki. Abs güvenlik için gerekli birşeydir. Ama insanı ölümsüz yapmaz, Abs yoksa kesin düşersin diye bir şey de yok.
    Yazmayacağım dedim ama bir iki satır daha ekleyeyim.

Orasında haklısın, ortada insan faktörü var, bir sistem kazayı imkansız kılamaz. Benim demek istediğim de o tür bir şey değil zaten. Öte yandan Üslubumun kimseyi incitmesini, kırmasını istemem, genelde yazarken böyleyim, huy işte...

Kimileri de litrelik motor kullanmayı, ABS ve çekiş kontrol sistemleri gibi diğer elektronik donanımları bunlara sahip olmayana göre üstünlük olarak görür, konuşa konuşa, öve öve bitiremez, o da işin ayrı bir ironisi.

Sonuç: Motoru ister ABS'li olsun ister olmasın. İster litrelik makinalara binilsin, ister mobilete. Motorcu motorcunun dostudur. Yeter ki dışarıdan bakıldığında trafik kurallarına uymamız ile, trafikteki bilincimiz ile taktir toplayabilelim dostlar. Bu iki tekerin üzerinde taşıdığımız şey sonuçta can.

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Oldjack ve barodi bunu beğendiler.
    Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS

Capitao_3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125(Sell)- RTR 150(Sell)- CBF 150- TNT 250
    keşke imkan olsada abs si olup absyi kötülüyen arkadaşlara sök bana ver diyebilsek

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)