Motosikletim olan 2008 c-abs li 600rr 100km den 0km ye 34-38mt arasında duruyor. Abs siz motosikletle bu değerleri yakalayabileniniz varmı ?
Motosikletim olan 2008 c-abs li 600rr 100km den 0km ye 34-38mt arasında duruyor. Abs siz motosikletle bu değerleri yakalayabileniniz varmı ?
Burayı çok seviyorum ya millet kendi kendine kavga ediyo, tavır koyuyo falan :D özetle
*Abs yokken teker kilitlenirse düşülür diye bir kaide yok.
*Abs devreye girdiğinde o şekilde frenlemeye devam ederseniz, özellikle eski abs sistemlerinde fren mesafesi gözle görülür derecede uzar.
*abs sürücü iyi fren yapabilse dahi ıslak ve kötü, kaygan asfaltta ani frenlerde kurtarıcı olabilir
* abs si olmayan motosikletlerde insanlar bam güm yere düşmüyor, fren çalışın.
abs li frenle kaza yapanlarında anlatacakları bir sürü anı olabilir. Ki kimse abs kötü bişeydir gereksiz falan demiyo zaten. Nöron tutulması falan derken biraz uslubunuza dikkat edin. Yazılanları tam olarak anlamadınız galiba?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:36 ----------
Aynen bunu anlatıyoruz. Abs bir güvenlik önlemidir ama abs yoksa ölürsünüz diye bir şey yok.
yanlış anlaşılma olmuş sanırım ağırlık transfersiz durun demek istemedim. tabiki de ağırlık transferi ile durmak gerekir
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------
aga şunları anlatmaktan gına geldi. ve şu yazdığını burdaki adam şöyle anlıyor;
1-teker kitlenirse düşmezsin öyle mi?
2-absli motor uzun sürede mi durur yani?
3-abs kuru asfaltta gereksiz mi yani?
4-ben fren yapmayı biliyorum sen kimsin?
aga adamlar direkt bunu anlıyor ben anlam veremiyorum ya..
her abs başlığında bu sefer karışmicam diyorum dayanamıyorum.
velhasıl;
ben de diyorum ki "abs devreye girdiği zaman fren mesafesi uzar" adam bana "absli motorun fren mesafesi uzundur mu diyosun?" diyip böyle tepeden tepeden bakıyor ya deliricem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:03 ----------
1- nöron aşırı yüklenirse tutulur
2-kitlenme durumunda batuhan ın dediği gibi öyle yeri hemencecik öpmezsin biraz teknik araştırın öğrenin
3-iki absli motor aynı anda fren yapıyor birisi tekniğine uygun yaparken diğeri garç diye freni çekiyor kaymaya başlıyor ikiside duruyor düşmüyor fakat garç diye freni çeken acemi korkak abimiz atıyorum 10 metrede dururken diğer abimiz 9.5 metrede duruyor. o 50 cm aslında çok değerli bir mesafe
4-panik fren diye bişey yoktur acemi sürücü vardır
5-kaygan yağışlı yolda kuru asfalt sıcak lastik varmış gibi sürerseniz abs hayatınızı kurtarır
boş laf çok kusura bakmasın kimse
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
Her ABS mevzusu geçtiğinde bu kavgaları görmekten bıktım diyebilirim Çoğu kişinin söylenenleri tam anlamıyla okumadığını ve anlamadığını düşünüyorum. Finallerim geçsin bu konu için uğraşıp işin bilimsel açıklamasını yapacağım(Mühendislik okuyanlar bilir Serway.Beichner Fizik1 kitabında bu ABS olayı geçiyor.). Tabi yine kavgalar son bulmayacaktır ama en azından elimden geleni yapacağım
bu konu burda bitmedi.. görüşücez daha
ÇOK YAKINDA
ahaha :D (şaka olsun diye söyledim)
Duke 390'da da bulunan Bosch ABS'sine göz atmanızı öneririm. Güzel istatistikler ve teknik veriler mevcut.
BOSCH ABS broşürü
Bosch bu konularda en iyi markalardan birisidir.
ABS insanın kendine yakışanı giymesidir .Umarım ihtiyaç duyacağım bir duruma düşmem.
Bosch demişki ABS varsa 100 ile giderken 9 metre önce durursun...konu kilit
bu arada motosikletin 30 metrede durduğunu yazan bir arkadaşımız vardı,
burada abs li motor 49,5 metrede duruyor ki testi yapan sürücü bizden çok çok daha üstündür..
abs siz motor ise 9 metre sonra 58,5 mt de durabilmiş..
yeni nesillerini bilemem ama tekrar tekrar yazayım, hafifçe ufak taşların olduğu güzel asfaltlı bir alanda fren çalışıyorduk. Son mesajda dl650 görünce aklıma geldi Absli dl 650 fren yaptığında herkes şaşırdı, üstündekini fren yapamıyor sandık. Ve bizden biri gidip fren denedi ve sonuç yine aynı, motor düşük süratlere dahi inse akmaya devam ediyordu.
Aynı şartlar altında Asya gy200- Er5 -cbf 150 daha erken duruyordu. Şimdi sıkıntı dl650 de m, üstündeki abs teknolojisinde mi yoksa ikisi birden mi? yoksa bu tür zeminlerde absnin kafası mı karışıyor
Malesef öyle. Fakat sorun abs de değil dl 650 de. Duke 390 ın abs sine bayılmıştım.
Motorumun en sevmediğim yeri frenleri.
Benden önceki sahibi birşeyler yaparak biraz daha iyi hale getirsede hala durmuyor alet.
Abs yi sokmasanda kötü. Abs li halide kötü.Her türlü kötü yani. Durmuyor,gidiyor alet.
Ama motosiklet hayatımda 1 kere donup kaldım. O olaydada vstromun abs si kurtardı beni sağolsun.
Ama bu dl lin frenleri yüzünden acayip defansif sürmeyi öğrendim. O yönden iyi oldu
Bildiğim kadarıyla abs ile kombine abs arasında ciddi teknoloji farkı var. Hondanın kombine abs si toplam 5 (1 beyin, 2 valf, 2 motor unitesi) parçadan meydana geliyor ve 10kg ağırlığı var. Bosch normal abs si ise sadece 1 ünite ile tüm işlemi bitiriyor ve kombine değil. Ama abs li 600rr kesinlikle 34-38mt arasında duruyor. 49,5mt çok çok uzun bir mesafe. Videosu var ıslakta 35mt duruyor.
Doğrudur. 100-0km testi.
Eski nesil ABS'li sistemleri günümüzdekiler ile bir tutmayalım lütfen eski sistemlerinin fren anında çalışmayıp kilitlendiğini çoğunuz duymuşsunuz'dur.
Dl nin frenleri gerçekten facia ABS li olan bile kullananlar bile memnun değil
Bende çok ABS dl aradım piyasası güzel motor güzel mam frenler caçık
Şimdi ise combine ABS li NC kullanıyorum kolay Kolay ABS devreye girmiyor frenler kombine olduğundan dolayı
Gerçekten güzel teknoloji ( CBS )
Bunu şöyle 100+++ hızlarda fenlere sonuna kadar abandığın zaman anlıyorsun ABS devreye girene kadar zaten motor duruyor
Hiçbir zaman ön fren kullanmaktan korkmadım ama bu sistem fren konusunda beni daha çok ön fren e alıştırdı bazen arkaya hiç basmıyorum köklüyorum ön freni
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Bu arada bosch abs nin çıkma ünitelerini ebay üzerinden 100usd gibi fiyatlara alıp motosikletinizi abs li hale getirebilirsiniz. Sensörler, ringler kablolarla ortalama 1000TL gibi bir rakama maledebilirsiniz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)