30 Dakikada Pizza Cinayetleri
Reklamlar
-
Buna böyle karşı koyamayız ama.. Biz neden bir şeyi topluca protesto edemiyoruz ? Bu olay için en iyi protesto yolu hiçbir zaman malum markadan sipariş vermemek ve çevremizi de bu konuda bilinçlendirmek olmalı. Bunların dışında yapabileceğimiz birşey olduğunu sanmıyorum , arz talep meselesi. Siparişi veren adam " 30 dk da gelmezse parayı ödemem getirenede ne olacağı umrumda değil " kafasındaysa yapacak hiçbirşey yok . Alan memnun veren memnun durumu oluyor
Reklamlar
-
Yine firma çalışanları toplanmış buraya. Kesinlikle böyle olduğuna emin olabilirsiniz firmaya karşı karalama kampanyasını engelleme amaçlı yapıyor adamlar bunu.
Herneyse ben de bir kurye olarak yanlış buluyorum çalışanların tavrını. Kesinlikle hız yapıyorlar fakat ben de xx firmasında çalışıyorum ve sahibi de bizim gibi motosikletçi tanınan biri fakat buna rağmen dizlik, eldiven gibi ekipmanlar alınmıyor. Hızlı gitmemiz vesaire istenmiyor ama ekipmanlar da alınmıyor. Ayrıca devletin bu konuya el atması lazım can güvenliği yok bu işte. Yapılacak bir iş değil. Devletin polisi vs. kışın motosiklete binmiyor harika fakat iş kurye gibi emekçi-işçi insanlara geldiğinde kimse ekipmandan, can güvenliğinden bahsetmiyor. Ayrıca 30 dakika diyorsunuz da pizza en az 15 dakikada çıkıyor veya 20 dakikayı buluyor. Ayrıca 30 dakika olayında kimse acele etme dese bile müşterinin tavrı vs. bunlar kişiye psikolojik baskı uyguluyor. Kimse gelip bu firmayı savunmasın kesinlikle.
-
drtayfun adlı üyeden alıntı
30 dk çok uzun bir süre, her türlü yetiştirilir sipariş, kurye çalışanların daha titiz seçilmesi gerekiyor bence.
pizzanın fırından çıkması 15-20 dakikayı bulabiliyor bazen bir sürücünün 3-4 siparişi aynı anda aldığı oluyor yani pizza çıktıktan sonra 30 dakika deyil sipariş verildikten sonra 30 dakika
--------Efsaneler Ölmez Sadece Şekil Değiştirir 1985-2000 2013-20..--------
JeT KaMiL'in OĞLU
-
tyrung adlı üyeden alıntı
-30dk yetişmezse elemandan ücret kesilmiyor
-Diğer kuryeciler de kaza yapıyor
Yani olayın 30dk ile alakası yok. Biraz el vicdan... marka karalama kampanyasından başka bişey değil.
bir Şöyle deseniz anlarım, elemandan para kesmiyorlar ama geç kaldığında azar işitiyor/işte çıkarılıyor. Öyle bir durum da olmadığına göre ?
Firma yalakaları aklamak için gelip yorum yapmayın insan hayatı pizzadan değersiz olmamalı.
Agv adlı üyeden alıntı
Yine firma çalışanları toplanmış buraya. Kesinlikle böyle olduğuna emin olabilirsiniz firmaya karşı karalama kampanyasını engelleme amaçlı yapıyor adamlar bunu.
Herneyse ben de bir kurye olarak yanlış buluyorum çalışanların tavrını. Kesinlikle hız yapıyorlar fakat ben de xx firmasında çalışıyorum ve sahibi de bizim gibi motosikletçi tanınan biri fakat buna rağmen dizlik, eldiven gibi ekipmanlar alınmıyor. Hızlı gitmemiz vesaire istenmiyor ama ekipmanlar da alınmıyor. Ayrıca devletin bu konuya el atması lazım can güvenliği yok bu işte. Yapılacak bir iş değil. Devletin polisi vs. kışın motosiklete binmiyor harika fakat iş kurye gibi emekçi-işçi insanlara geldiğinde kimse ekipmandan, can güvenliğinden bahsetmiyor. Ayrıca 30 dakika diyorsunuz da pizza en az 15 dakikada çıkıyor veya 20 dakikayı buluyor. Ayrıca 30 dakika olayında kimse acele etme dese bile müşterinin tavrı vs. bunlar kişiye psikolojik baskı uyguluyor. Kimse gelip bu firmayı savunmasın kesinlikle.
Firmanın asgari ücrete çalıştırdıgı yalama başı müdürleri toplanmış bunun farkındayım bende, ama onların bu çabaları insan hayatının pizzadan değersiz olduğu mücadelesi tepkilerimize karşı koyamayacak. bu işin hep takipçisi olacağız. insan hayatı sizin lanet olası pizzanızdan değersiz değil bunu kafalarınıza sokun.
Yolver gitsin .
-
dominosta çalışan arkadaştan biliyorum.
ilk sipariş alındıktan sonra pizzanın hazırlanışı, pişmesi, kontrolü derken, 30 dakikadan kuryeye 13 dakikalık bir süre kaldığını söyledi.
Hadi 15 dakika diyelim, İstanbul gibi bi yerde trafik yüzünden 15 dakikada yetişmek zor olabilir bu sebeple de yetiştirecem diye kazalar olabilir.
Ancak onun haricinde zaten bu firma 3-5 km de bir şube açtığı için zamanında sipariş ulaştırmak çok da fazla vakit almayacaktır.
-
Kesinlikle aynı oranda kaza olmayacaktır , malum firma bunu reklam olarak kullanıyor bu diğer firmalara da kıyas ve baskı unsuru olarak yansıyor.Bu şekilde bir siparişte en çok hıza vurgu yapılıyor , bu firma bile pizzalarının lezzetinden çok hıza vurgu yapıyor bu da herkese yansıyor.
Kampanyanın Amerika'da sonlanma gerekçelerine bakarsan ödenen tazminatlar kurye veya kuryenin zarar verdiği üçüncü şahıslar olduğunu göreceksin yani insana verilen önem.Avrupa'da zaten hiç bir ülkede bu kural yok.
Yani benim gözümde bu ölümlerin sorumlusu meydanı boş bırakan devlet , firma ve bu kanlı pizzaları yemeye devam eden biziz.(Kendi namıma yemiyorum)
tyrung adlı üyeden alıntı
@mgora
@FatihPrLk
@BerKToprak
Gereken açıklamayı
Syrah yapmış sanırım
Net bir şekilde 30DK kuralı kalksa bile aynı oranda kazalar olacaktır. Problem şirket değil çalışanlardır.
Bir tek ben mi trafikte dolaşıyorum anlamıyorum. Sucusu, pidecisi, pizzacısı hepsi aynı şekilde kullanıyor. Elbette kendine ve çevresine dikkat edenler var.
Diğer yandan şöyle düşünün... Kurumsal firma kurumsal firmadır. Bir şubedeki şef bir motorcuya kızmayı göze alamaz, çünkü şikayet veya imza vs toplanırsa şöfor değil kendisi yollanır.
Aynı durumda kenar mahallede ki kebapçıda geçerli olur mu? Hatta o arkadaşlar aynı zamanda yer süpürüp, hamur yoğurup garsonluk yapmıyor mu?
Kampanyanın bazı ülkelerde olması ise birden fazla sebeplere dayanabilir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)