Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

beyler çok rahatlatıcı :)

REKLAM ALANI
    Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Alıntı braveguy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    siz kaç yıldır türkiye'de hatta istanbul'da yaşıyorsunuz merak ettim.

türkiyenin medeni ülke sayılmasının önünde tek engel motosikletlerin emniyet şeridine girmesi midir?

ülkede sistem tamamen çökmüşken (örnekse; eğitim, adalet, sağlık sistemleri. buna ek olarak yanlış vergilendirme, eksik ya da olmayan güvenlik hizmeti, yolsuzluk ve yoksulluk sarmalı) medeni ülke olmanın önündeki tek engel trafikte motosikletlerin pozisyonu mu?
    böyle düşünmek en iyi ihtimalle saflıktır.
    mal beyanında bulunur gibi evo 250, araba, r6 sayıp dökmüşsünüz ama burada sizin kullandığınız çeşitlilikte araç kullanan çok insan var.
    motosiklet kullanırken çoğumuzun iki temel güdüsü var; birincisi zevk almamız, ikincisi -özellikle istanbulda- gideceğimiz nihai noktaya hızlı varmamız. bu ikinci güdüyü gerçekleştirmek için elimizdeki en büyük enstrüman da emniyet şeridi. bu enstrümanı kullanmamız için emniyet-yani polis- defakto şekilde müsaade ediyor. tabii ki burada kimse bunun bokunu çıkaralım, sürekli emniyet şeridinde seyredelim demiyor, çoğumuz trafikte şeritleri arabalarla paylaşarak sıkıştığımızda da emniyet şeridine girerek ilerliyoruz. arkadaşın yaptığı bence çok doğru bir uygulama olmuş. kamu vicdanında da sorun yok ki polis cezasını yazmış yollamış.
    bence olayları -özellikle türkiye bazında değerlendirirken- çok boyutlu bakmayı deneyin. sonuçta burası alaturka bir sistemin hüküm sürdüğü ve süreceği bir yapı.[COLOR="Silver"]
    Size cavap vereyim. 31 Senedir İstanbulda yasiyorum. Ayrıca '' SAFLIGIN NE OLDUGUNU SOYLEYEYIM MI'' Bu ulke sizin gibi dusunenler yuzunden suanda icinde bulundugu durumda Iste en buyuk saflik bu, sig dusunmek.. Beni anlayabilmeniz icin ise önce at gözlüklerinizden siyrilmis olmaniz lazim. Tabi siz bunu anlayamazsiniz, takilmissiniz bir motosikletin emniyet seridinden gitmesi ile mi duzelecek bu ulke diye.. Sen motosikletini emniyet seridinden surmeye devam et, digeri rusvet almadan is yapmamaya devam etsin, bir digeri de ulkenin icine etsin, sonra faturasini millete vergi olarak kessin. Ve herkes desin ki, aman ben rusvet almasam baskasi almiyor mu sanki ? bir digeri amannn ben calmazsam baskasi calmiyor mu desin, digeri kurallari cignesin ve desinki ben cignemesem baskasi cignemiyor mu sanki.

Yani lafin ozu yukarida saydiginiz bozuk sistemlerdeki insanlar da sizin gibi dusunup sizin gibi davrandiklari icin bu sistem bozuk, ve sizin gibi dusunmeye devam ettikleri surecede duzelmeyecek, cunku bu insanlar kendi cikarlari icin yasayan, hic bir toplum ve millet bilincine sahip olmayan insanlar. Ve isin komik yani ne biliyor musunuz ? Ne siz, ne de bu sekilde dusunen insanlar, hic birisi bu yazdiklarimi asla kabul etmezler, aslinda onlar duyarli vatandaslardir, ama ellerinden birsey gelmemektedir, kendilerini kandirirlar.. Bu boyle sabaha kadar gider, o yuzden saptirmanin anlami yok. Herkes uzerine duseni yapsin, gerisi olmuyor ise olmasın.. Ayrica dusundugunuz gibi ben egolari tavan birisiyim, butun mal varligimi yazicam yakinda.. Sizi okudugunuzu anlamaya davet ediyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    braveguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    Alıntı leopessia adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Size cavap vereyim. 31 Senedir İstanbulda yasiyorum. Ayrıca '' SAFLIGIN NE OLDUGUNU SOYLEYEYIM MI'' Bu ulke sizin gibi dusunenler yuzunden suanda icinde bulundugu durumda Iste en buyuk saflik bu, sig dusunmek.. Beni anlayabilmeniz icin ise önce at gözlüklerinizden siyrilmis olmaniz lazim. Tabi siz bunu anlayamazsiniz, takilmissiniz bir motosikletin emniyet seridinden gitmesi ile mi duzelecek bu ulke diye.. Sen motosikletini emniyet seridinden surmeye devam et, digeri rusvet almadan is yapmamaya devam etsin, bir digeri de ulkenin icine etsin, sonra faturasini millete vergi olarak kessin. Ve herkes desin ki, aman ben rusvet almasam baskasi almiyor mu sanki ? bir digeri amannn ben calmazsam baskasi calmiyor mu desin, digeri kurallari cignesin ve desinki ben cignemesem baskasi cignemiyor mu sanki.

Yani lafin ozu yukarida saydiginiz bozuk sistemlerdeki insanlar da sizin gibi dusunup sizin gibi davrandiklari icin bu sistem bozuk, ve sizin gibi dusunmeye devam ettikleri surecede duzelmeyecek, cunku bu insanlar kendi cikarlari icin yasayan, hic bir toplum ve millet bilincine sahip olmayan insanlar. Ve isin komik yani ne biliyor musunuz ? Ne siz, ne de bu sekilde dusunen insanlar, hic birisi bu yazdiklarimi asla kabul etmezler, aslinda onlar duyarli vatandaslardir, ama ellerinden birsey gelmemektedir, kendilerini kandirirlar.. Bu boyle sabaha kadar gider, o yuzden saptirmanin anlami yok. Herkes uzerine duseni yapsin, gerisi olmuyor ise olmasın.. Ayrica dusundugunuz gibi ben egolari tavan birisiyim, butun mal varligimi yazicam yakinda.. Sizi okudugunuzu anlamaya davet ediyorum.
    yazdım yazdım, sonra sildim, zira anlayacağınızı düşünmüyorum. fikirlerim de bu platformda tartışmaya uygun değil. moderasyon: mesajım silinebilir.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı braveguy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    siz kaç yıldır türkiye'de hatta istanbul'da yaşıyorsunuz merak ettim.

türkiyenin medeni ülke sayılmasının önünde tek engel motosikletlerin emniyet şeridine girmesi midir?

ülkede sistem tamamen çökmüşken (örnekse; eğitim, adalet, sağlık sistemleri. buna ek olarak yanlış vergilendirme, eksik ya da olmayan güvenlik hizmeti, yolsuzluk ve yoksulluk sarmalı) medeni ülke olmanın önündeki tek engel trafikte motosikletlerin pozisyonu mu?
    böyle düşünmek en iyi ihtimalle saflıktır.

mal beyanında bulunur gibi evo 250, araba, r6 sayıp dökmüşsünüz ama burada sizin kullandığınız çeşitlilikte araç kullanan çok insan var.
    motosiklet kullanırken çoğumuzun iki temel güdüsü var; birincisi zevk almamız, ikincisi -özellikle istanbulda- gideceğimiz nihai noktaya hızlı varmamız. bu ikinci güdüyü gerçekleştirmek için elimizdeki en büyük enstrüman da emniyet şeridi. bu enstrümanı kullanmamız için emniyet-yani polis- defakto şekilde müsaade ediyor. tabii ki burada kimse bunun bokunu çıkaralım, sürekli emniyet şeridinde seyredelim demiyor, çoğumuz trafikte şeritleri arabalarla paylaşarak sıkıştığımızda da emniyet şeridine girerek ilerliyoruz. arkadaşın yaptığı bence çok doğru bir uygulama olmuş. kamu vicdanında da sorun yok ki polis cezasını yazmış yollamış.
    bence olayları -özellikle türkiye bazında değerlendirirken- çok boyutlu bakmayı deneyin. sonuçta burası alaturka bir sistemin hüküm sürdüğü ve süreceği bir yapı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:19 ----------

madem savcılıkta çalışıyorsunuz şu konuda bizi aydınlatır mısınız;
    standart bir türk insanının günlük hayatında işlediği (çoğu kabahatler kanunda yer alır) suçlar savcılığa geliyor mu?
    örnekler:
    yere tükürmek, camı açıp bağırıp çağırmak, birini tehdit etmek, saat 22:00den sonra yüksek sesle müzik dinlemek, toplumun huzurunu kaçırmak?
    bunların hepsi suç ama kimse savcının karşısına çıkmıyor.
    çevreyi rahatsız etmek, toplumun huzur ve sükununu bozmaktan geliyor, ama yere tükürmekten gelip gelmediğini bilmiyorum, çünkü o birimde değilim.

atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    Normal şeritte saygı görmediğimizden emniyet şeridinden ilerliyoruz arkadaşlar bunuda göz önünde bulunduralım. hepimiz trafikte şiddetli tacizlere uğruyoruz araçlar tarafından. ben 120 ile giderken yanımdan jet gibi fırlayan bmw aracını hatırlatayım geçen haftadan. motoru öyle salladı ki yeminle zor tuttum motoru. direk emniyete girip yavaş yavaş ilerledim bende..

bu arada dostum çok güzel birşey yapmışsın. keyif aldım okurken

BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    Alıntı atillatopal9 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Normal şeritte saygı görmediğimizden emniyet şeridinden ilerliyoruz arkadaşlar bunuda göz önünde bulunduralım. hepimiz trafikte şiddetli tacizlere uğruyoruz araçlar tarafından. ben 120 ile giderken yanımdan jet gibi fırlayan bmw aracını hatırlatayım geçen haftadan. motoru öyle salladı ki yeminle zor tuttum motoru. direk emniyete girip yavaş yavaş ilerledim bende..

bu arada dostum çok güzel birşey yapmışsın. keyif aldım okurken
    Şİmdi 2 ayrı konu var,birisi bir 4 tekrli aracın konumu diğeride 2 tekerli olanın.
    Şİmdi trafik kanununda yazılanların çoğu reel trafikde uygulanıyormu? hayır.

Ben hergün ümraniyeden levente 2.köprü yolundan gelen-giden birisiyim,kullandığım motor 100-110 yapıyor en fazla.şimdi normal şeritten gidinde ister istemez arkadan bir araç taciz ediyor zira benim önüm boşsa arkadaki hızlı araçda geçmek isteyecek doğal olarak.Bu işin kitabında yazan kısmı,ancak reel kısmına baktığımızda ise o şekilde normal şeritten gitmek gerçekten tehlikeli bizim gibi yavaş motorcular için.altında anında 150-200 yapan motoru olan arkadaşlar bence ahkam kesmemeli.görüyorum adamlar vızır vızır aralardan basıyor gidiyor,eyvallah motorun sağlam gideceksin ama bizim bunu yapma durumumuz yoksa emniyet şeridi adı üstüne bize "emniyet" oluyor bir nebze olsun.

Bu yüzdendirki ben hep emniyet şeridinden kaptırıp gidiyorum,tek bende değil tabiki,benim gibi motoru belli hızda olan her motorcu öyle çünki biz kitabına göre gider isek trafikde reel olarak tehlike yaratırız dolayısı ile emniyet şeridi bizimdir arkadaş hiç kimse kusura bakmasın.bu işin kitabı bize ters çünki çok yaşadım o tehlikeleri ve hiçbir kitap kanun benim hayatımdan değerli değil dolayısı ile konuyu açan arkadaşımız çok güzel bir harekette bulunmuşki,trafik poliside anlamış mevzuyu çünki söylediğim bu durumları trafikçiler çok iyi biliyor,o yüzden emniyetten gidenlere ses etmiyorlar.

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Alıntı bazen25 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    emniyet şeridini kullanmaktan ceza yemişliğim var hem de bu yıl. Şeridin uzunluğu da 40- 50 mt falandı.Köprü ve ya çevre yolunda evet yazılmıyor da nerde kime denk gelineceği belli değil.
    3 kere emniyet şeridinde mondial 100 mg superboyla polise yakalındım ceza yazacakken abi yapma etme motor 100 luk gitmiyor sag şeritte en fazla 50 60 ı zor görüyor arabalar üstüme sürüyor mecburen gidiyorum diyince birazda makaraya vurdurunca gülümsemeler falan filan 3 keredir cezadan yırtmışlığım vardır çin malı düşük cc varsa tavsiye ederim yazmıyorlar yada bana kötüsü denk gelmedi )
    Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)