Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Scooter mı Vitesli mi

REKLAM ALANI

Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım ve ilk sorum olacak.bu başlık altında önceden soru sorulmuşsa şimdiden özür dilerim.
    Bu yazın üniversite işlerini hallettikten sonra motorumu alacağım inşallah ve bu ilk motorum olacak ama ikilemde kaldım scooter mı yoksa vitesli mi tercih etmeliyim.Eğer scooter tercih edersem pcx 150 düşünüyorum ama vitesli tercih edersem daha ne alacağıma tam karar vermedim
    Hız tutkum yoktur şekil olsun basayım derdim de yok ilk amacım adam gibi öğrenmek çünkü ölmek istemiyorum Scooterın aklımı karıştırma sebebi ise scooter ile trafiği öğrenebilmenin daha kolay olduğunu düşünüyorum ve öğrenci olacağım için eşya taşımada rahatlık sağlayacağını.
    ufak bir not çevremde de herkesin dediği gibi boyum biraz sıkıntı 1.95 boyundayım şimdiden herkese teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    MT-07 RACEBLUE ABS '14
    Benim ilk motorum vitesliydi. Trafiği vitesli motor ile öğrendim. Vitesi nasıl nerede ne zaman kontrol edeceğini daha iyi öğrenirsin bana kalırsa tercihin vitesli motor olsun.

ZamboKage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SATILDI.
    Hiç motosiklet sürmediysen ve trafiği okumayı bilmiyorsan motosikletin trafikte nerede duracağını bilmiyorsan scooter candır.
    zuluman ve Pisman bunu beğendiler.

Pisman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    eğitim alma imkanın olmayacaksa, scooter ile başlayıp, daha sorunsuz adapte olabilirsin iki tekere

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Paran yetiyosa 0km YBR125 al, zaten çok sağlam ama canını çıkarsan bile 2 sene sonra aldığın fiyata satabileceğin bi enayi bulursun
    Oldjack bunu beğendi.

Bütçem ( ekipmanlar dahil değil ) 8 bin tl.pcx 150 nin fiyatı hem bu civarlar da hemde görüntüsü hoşuma gidiyor fakat boyuma uygun mu bilmiyorum hiç deneme fırsatım olmadı.

Motosikleti
    Msx 125
    Bende scooterla başladım sonra vitesliye geçtim fakat scooter kullanırken hep motosiklette vites attırmayı debriyajla oynamayı hayal ettim o yüzden iyi düşün bana soracak olursan temiz vitesli japon alman mantıklı olacaktır.

myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    trafikte motosiklet nasıl konumlanır, nerede durur, hangi aradan geçer'i daha kolay öğrenmek için scooter tavsiye ederim. boyu fazla mesele etmeyin.

Bende bu konular için ve trafik biraz gözümü korkuttuğu için scooter ile başlamayı düşünüyorum

acemimotor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000 RR
    Hocam alın bir tane 125 lik vitesli kafanız rahat olur.zaten 125 lik bir motorda öyle gaza dokunduğun zaman uçmaz.en azından vitesi öğrenirsin buda senin yararına olur.195 adamsın her türlü kontrol edersin motorsikleti

Alıntı acemimotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam alın bir tane 125 lik vitesli kafanız rahat olur.zaten 125 lik bir motorda öyle gaza dokunduğun zaman uçmaz.en azından vitesi öğrenirsin buda senin yararına olur.195 adamsın her türlü kontrol edersin motorsikleti
    125 açısından aklıma yatan bir tek cbr 125 var o fiyatlara yakın bajaj pulsar falan var ama çevremde motor kullananlar cbr 125 in bana çok küçük kalacağını hatta rahatsız edeceğini söylüyorlar bir sürü farklı yorum yapan insanlara rastladım bilgisi olup olmayan herkes bir yorum yapıyor ne yazık ki

acemimotor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000 RR
    Alıntı Serkan8 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    125 açısından aklıma yatan bir tek cbr 125 var o fiyatlara yakın bajaj pulsar falan var ama çevremde motor kullananlar cbr 125 in bana çok küçük kalacağını hatta rahatsız edeceğini söylüyorlar bir sürü farklı yorum yapan insanlara rastladım bilgisi olup olmayan herkes bir yorum yapıyor ne yazık ki
    Yani cbr 125 te ayakların yerleri süpürür boyundan dolayı Bende 190 boyundayım boyumdan dolayı banada cross ya da copper öneriyorlar.Ben seçimimi cross tan yana kullandım inşallah bu yaz sonunda alıyorum bir cross.Sende cross modellerine bak istersen belki hoşuna gider.

Alıntı acemimotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani cbr 125 te ayakların yerleri süpürür boyundan dolayı Bende 190 boyundayım boyumdan dolayı banada cross ya da copper öneriyorlar.Ben seçimimi cross tan yana kullandım inşallah bu yaz sonunda alıyorum bir cross.Sende cross modellerine bak istersen belki hoşuna gider.
    Cross motorlarda benim hoşuma gitmiyor maalesef

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    şekil şemal derdim yok demişsin o yüzden cbr yi boşver. hız tutkun da yoksa, ani ivmelenme, tekere gelme gibi aksiyonlara da girmem diyosan scooter en iyi tercih. genellikle şehiriçi kullanacaksan vitesli motor adama eziyet oluyo bazen.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    ıstanbul gibi anormal trafikte kullanacaksanız otomatik vites şart...ben vitesli motoru satip nc750 almayı düşünüyorum sırf bu sebeple :(

Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    Çok yoğun trafikte kullanıcaksan scooter daha pratik olur ama.. ben oturma pozisyonunu pek sevmiyorum.. Rahat hissedemiyorum.. Benim tercihim o bütçe ile 2. el cbf 150 olurdu.. üzerinde de fazla göze batmazsın.

195 boya genellikle bu forumda enduro ve cross yada büyük cruiser önerilir..
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

copycat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2023 CF 650MT- 2023 Peugeot Django
    scooter al, bagajın olsun, istediğin tarz kıyafetle motora binme özgürlüğün olsun. ben de eninde sonunda scootera dönmeyi planlıyorum. robocop gibi giyinmek insanı çok kısıtlıyor. 20 çift ayakkabın da olsa çoğunu giyemiyorsun. yer ıslaksa komple sular ayağında.
    evural bunu beğendi.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    125-250 cc motorda cross olmadığı sürece vitesli asla tercih etmem.

Cross motorlar ilgimi çekmiyor.Bütçem ve boyu göz önüne aldığımda vitesli de kuba superlıght 200 var ( cruiser motorları daha çok severim ) ya da scooter pcx 150 var bu ikisi arasında gidip geliyorum.Bir gün scooter daha mantıklı gelirken bir gün vitesli daha mantıklı geliyor İlk motorum olacağı içinde tam isabet seçim yapmak istiyorum.Superlıght da gözümü korkutan ise bu çin malından uzak durun muhabbetleri ( superlıght çin malı değil diye biliyorum )

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    bence de scooter ama pcx olmaz o boya, altınızda çok küçük kalır. Tecrübe yoksa bir eğitime yazılın orda anlarsınız hangisi tarzınız. vespaacademy tavsiye ederim.
    Scooter şehiriçi için idealdir + bir sürü eşyanızı alır + gündelik kıyafet ile de kullanabilirsiniz. Ayrıca vites değiştirme gibi bir derdiniz olmadığından trafiğe daha fazla dikkatinizi verir riskleri azaltırsınız.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)