Kawasakide hata olabilir. Bir yılda sadece 500 motor mu satmışlar ?
Kawasakide hata olabilir. Bir yılda sadece 500 motor mu satmışlar ?
Hata olmayabilir çünkü bir iki yıla kadar kawasaki düşük ccli model pek yoktu , hep 600 cc ve civarlarından başlıyordu en düşük cc. E o ccleri de malum alan sayısı düşük oluyor vergiden fiyattan benzinden şundan bundan. daha yeni yeni 250 lik naked ve Ss getiriyorlar , daha düşük ccli arazi modelleri vardı ama sokak kullanıcısı her zaman daha fazla olduğu için ben sayıları gerçekçi buldum.
Hata yok Kawasaki'de düşük cc modellleri (250sl,z250) bu sene piyasaya sürdü.Sene 1000 küsürü bulur.
Yine en çok satan Mondial olmuş ama hâla Mondial yolda kal, Mondial mi aman!! falan diyenler var, bu kadar satıldığı halde niye yolda kalmış Mondial'ler göremiyoruz ?
Yollarda çin mali motorları iterek götürmeye çalışanlara çok rastladım ama honda, yamaha, kawasaki yada suzuki ile yolda kalmış biri bana şimdiye kadar denk gelmedi. Yani bir hondanın cbr 125 nin bile yolda kaldığına rastlamadım.
Tek sebebi çinlinin Japonlar yanında çerez parası kalması da ondan. Ha son zamanlarda kalite gittikçe artıyor güzel sağlam modeller çıkıyor onu kabul ediyorum. Ama tek sebebi kırsal kesimde yaşayan , bilgiye ulaşmaya çok uğraşmayan kişilerin bakıp 'aman bu da motor şu da motor , ccler de aynı. Neden aynı ürüne 2-3 kat daha fazla para vereyim ki' demesi yüzünden mondial bu satış rakamlarına ulaşıyor. Hakkını yemeyelim gerçekten ucuz.
Çin mallarını kötülemek gibi bir amacım yok. Sonuçta her mal parasına göre.
2014-2015 model baz alınsaydı bajaj firması mondialle başa baş çekişirdi ?
ya ne komiktir ki ömrü hayatımda bajaj kadar sorunlu ve dandik motor görmedim ne zaman başlıklarını okumaya girsem hep bir sorun hep bir hüsran ve ona ragmen diğerleri çok fanatik.en son üzülerek söylüyorum sakalımız yok ama bir kullanıcının 3 bin kusurlarda motoru kol çıkartmış .motor dağılmış zaten oda diyor sitop etme olayına alışmıştık ama diye .
mondiali zatende bilen bilir lakin mondial genede satış rakamlarını hak ediyor
önemli olan çok satması değil az satıp elit kalması
MV agusta seger ve motoguzzi rekora koşuyor :D
O seger'i alan aramızda mı? Bişey sorcam da :p
İyi veya kötü adamlar boşu boşuna bu kadar motor satmıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=iPtB0gbhLaY
Yedek parçası en rahat bulunan marka bu. > http://forum.donanimhaber.com/m_100041346/tm.htm
Yıllardan beridir satış lideri zaten mondial :D
Yalnız mondiale hala motosiklet üreticisi diyen var mı ? :D adamlar Çin'den birebir getirdiklerini montajlayıp Türk malı diye satıyorlar , üretim yok , ar-ge inovasyon yeni teknolojiye yatırım da yok , e böyle olunca modeller de ucuz çok da satıyor gayet normal yani adamların lider olması :D
Birşey sormak istiyorum samimiyetinze güvenip dürüst cevap vereceğinizi umuyorum.
Ar-ge, inovasyon, teknoloji yatırımı vs. demişsiniz malum bunlar milyonlarca dolar tutacak muaazzam yatırımlar. Bu adamlar böyle yapıp demiri karabükten, emeği Türk işçisinden sağlayıp çinden 2 bin liraya getirip 4 bin liraya satabildiği motoru burada 8 bine mal edip 10 bin liraya sattığında sırf Türk malı diye gidip o 100cc, 150cc motora 10 bin - 15 bin lira verir misiniz acaba?
Mondial'in 1. olması normal çünkü , fakirin ve apaçinin dosturdur Mondial . Mondial markası olmasaydı tr'de şuan bu kadar apaçi olmazdı . Nerede apaçi motoru görsem hepsi mondial . Çoğunda aynaları yok , egzozları abartı egzozlarla değiştirilmiş . Sokaklarda ara gaz verip kafa şişirmekten başka bir işe yaramıyor .
Japonların devamlı zam yapması Mondial'lide heveslendirdi . Bakınız ; http://www.mondialmotor.com.tr/modeller/luxury
SD 650-S 23.050 TL , SD 650-T 29.440 Tl ...
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)