Neden kavşaklarda hayat kurtaran bakış ? Fotoromanlı anlatım :)
Reklamlar
-
Birçok kez sohbeti yapılmıştır. Ne olursa olsun "o anlık bakışın" hayat kurtaran önemi vardır diye...
Bilenler ve uygulayanlar çoğu kez deneyimlemiştir, yeni arkadaşlarımız için bugün yakaladığım güzel bir örneği paylaşıyorum.
Tarih : 03 Mayıs 2015
Yer : İstanbul, Anadolu Yakası Bostancı / Tuzla Sahil Yolu
Bölge : Dragos Tekel Fabrikası Durağı / Cevizli Özel Eğitim Komutanlığı Işıklı U Dönüş
Saat : 18:30 civarı...
U dönüş için her zamanki gibi solda konumlanıyorum, bu sırada dönüş için sinyal kırmızı
Araçların yanından sağa yanaşıyorum çünkü bir sonraki düzlükten sağa dönüş yapacağım, bu sırada sinyal yeşile dönüyor
Tek bir korna ile uyarı yapıp sağdan 2.vites ve uygun adım gazlıyorum
Herşey temiz, sinyal benim için net yeşil bir sonraki aşamada sağa sinyalle en sağ şeride konumlanmayı planlamış durumdayım
İşte O BAKIŞ ve sağdan gelen arabayı görüyorum, ona net kırmızı bana net yeşil yanarken, muhteremin bir "pazar ibişi" olabileceğini getiriyorum aklıma
Ve beni yanıltmıyor kesinlikle bir "pazar ibişi" ile karşı karşıyayız, kırmızı ışıkta tam gaz geçiyor, bakış kullanmayıp, yol temiz, geçiş hakkı bende diyerek sağa ğazlamış olsam kesinlikle bana çarpacaktı
Elbette kornaya basıyorum, ve kendisinden "ne oluyor ki?" tarzında bir bakış geliyor
Ve elbette saydırıyorum ama bunu yaparken yetişip dersini vermek gibi bir niyetim yok, bir belayı daha atlatmanın sakinliği var üzerimde
Sağa dönüşte anlıyorum ki bu bir İzmir İbişi ve düğün konvoyuna yetişmek için bunu yapmakta. Gelin ve damada mutluluklar dilerken, İbiş sürücünün akşam yiyeceği pasta ve limonatadan bağırsaklarının bozulmasını temenni ederek sağa dönüşümü yapıyorum...
Bazen kullandığımız motorların cinsine ve özelliklerine göre bazen de bunları göz ardı ederek "defansif sürüş" kavramını konuşuyoruz. Kimileri "defansif sürmeycen de 200 le mi gedecen?" diye yazıyor. Defansif sürüşün süratle ilgisi yoktur. Doğru gözlem, kontrol, konumlanma ve duruma göre ani karar değiştirerek sürüşü yönlendirmeye denir. Defansif sürdünüz diye kimse size "aaaa ne korkak motorcu" demez, dese de "...... Kasımpaşa'dır". Bazen temkinli ve ürkek olmak hayatta kalıp daha fazla sürmenize neden olur, ki, iyi birşeydir kanımca
Hepinize keyfili sürüşler
Reklamlar
-
çok güzel bir konu, forumda ybr mi? r1 mi? yeni başlıyacağım yaşım 15 başlıklarının yanında, nadiren de olsa böyle şeyler görmek güzel
-
hayabussa adlı üyeden alıntı
çok güzel bir konu, forumda ybr mi? r1 mi? yeni başlıyacağım yaşım 15 başlıklarının yanında, nadiren de olsa böyle şeyler görmek güzel
Teşekkür ederim
O başlıklarda da genellikle yaşça genç arkadaşlarımızı da dilimiz döndüğünce uyarmaya çalışıyoruz, çileden çıkartmadıkları sürece de sabırla ...
-
Bu ibiş sakın ola her gün gelipte konu açan "ben Oğuzhan İbiş Güney Kore'de bulundum." diyen ibiş olmasın sakın..
Şaka bir yana iyi konuya değinmişsiniz hocam..
-
Mitoqondri adlı üyeden alıntı
Bu ibiş sakın ola her gün gelipte konu açan "ben Oğuzhan İbiş Güney Kore'de bulundum." diyen ibiş olmasın sakın..
Şaka bir yana iyi konuya değinmişsiniz hocam..
Eyvallah ...
Bir aralar Barkın "CBR İbişi" diye bir kavram kullanırdı, "pazar ibişi" cuk oturuyor bence. Ama Oğuzhan mı bilemem
-
Aynısını her yola çıktığımda yaşıyorum ve sizin söylediklerinize katılıyorum. Ayrıca "Fakin ibişız" demek istiyorum.
-
shadowmaster adlı üyeden alıntı
bir belayı daha atlatmanın sakinliği var üzerimde
Şöyle bir şey fakettim, bende öngördüğüm birşey olduunda saydırıyorum ama aslında öfke krizleri geçirmiyorum. Bunun nedeni bunu hissedebildiğim için kendime duyduğum minnetmiş.
-
Oldjack adlı üyeden alıntı
Şöyle bir şey fakettim, bende öngördüğüm birşey olduunda saydırıyorum ama aslında öfke krizleri geçirmiyorum. Bunun nedeni bunu hissedebildiğim için kendime duyduğum minnetmiş.
Aynen devam
-
Bir kere daha gördük ki trafikte egoya yer yok. Ben geçerim, ben yaparım, ben dururum, ben görürüm dersek hayatta kalma ihtimalimiz düşer. Hep konuşuluyor,fotoğraflarla görmek iyi oldu. Her zaman görünmez olduğumuzu düşünüp öyle motor sürüyoruz ama asıl sorun umursanmıyoruz, hacmin küçükse trafikte yerin yok. Burada bahsi geçen ibiş de görüyor ama umursamıyor gibi. Sizin temkinli yaklaşmanız olası bir kazayı engellemiş, keşke hepimiz trafikte bu gibi durumları öngörebilsek. Bunu her daim aklımızda tutarak sürüş yaparsak kötü ihtimaleri en aza indirmiş olacağız.
-
Bravo, örnek davranışınız ve paylaşımınız için sizi kutlarım. Kendi kendimizi eğittiğimiz sürece hayattayız.
-
30 senedir araba kullanırım, motor kullanma geçmişim o kadar uzun değil. Araba kullanırken bir kez kaza yaptım onda da aynı bu örnekte olduğu gibi bir durum oldu. Bende yol benim o dursun dedim, duramadı kaza yaptım. Trafikte öngörü her zaman iyidir.
-
Güzel paylaşım fotoroman tadında olmuş hakikaten
-
emegine saglik ustat tesekkurler.
-
Öncelikle anlık bakışın hayat kurtardığı konusunda kesinlikle hemfikiriz.
Yeşil ışıktan geçerken bile mutlaka hızımı azaltırım ve yan yollardan bir araç geliyor mu diye gözlemlerim.
Ancak paylaşımdaki anlık bakışının hayatını kurtardığını düşünmüyorum hocam (Eğer anlatmak istediğin buysa tabi).
Nedeni ise karşı yol 3 şeritli ve diğer araç en sağ şeritte.
Sen u dönüşünü şeridinden tamamladığında sol şeride bağlanan şeritte olacaksın. Yani sol şeritte bile değil.
Yaptığın dönüşle ise sol şeritte sol şeritte oluyorsun. En kötü ihtimalle ise o dönüşü orta şeritte tamamlarsın.
Yani en sağ şeride geçip arabayla kesişmen neredeyse imkansız.
Ha bu dediğimden arabayı savunduğum anlaşılmasın sakın.
Onun tamına koyim ben.
Yazdıklarımın tamamen paylaşımın içeriği ile ilgili
-
Mardin İl Temsilcisi
Hi fotolu konu hemen bişiler yazmalıyım :D
-
Güzel ve yararlı bir paylaşım elinize sağlık
-
-
espri ile harmanlansa da gerçekten değinilmesi gereken ciddi ve çok önemli bir konu bu. Fotoğraflarla birlikte çok güzel olmuş paylaşım
-
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Öncelikle anlık bakışın hayat kurtardığı konusunda kesinlikle hemfikiriz.
Yeşil ışıktan geçerken bile mutlaka hızımı azaltırım ve yan yollardan bir araç geliyor mu diye gözlemlerim.
Ancak paylaşımdaki anlık bakışının hayatını kurtardığını düşünmüyorum hocam (Eğer anlatmak istediğin buysa tabi).
Nedeni ise karşı yol 3 şeritli ve diğer araç en sağ şeritte.
Sen u dönüşünü şeridinden tamamladığında sol şeride bağlanan şeritte olacaksın. Yani sol şeritte bile değil.
Yaptığın dönüşle ise sol şeritte sol şeritte oluyorsun. En kötü ihtimalle ise o dönüşü orta şeritte tamamlarsın.
Yani en sağ şeride geçip arabayla kesişmen neredeyse imkansız.
Ha bu dediğimden arabayı savunduğum anlaşılmasın sakın.
Onun tamına koyim ben.
Yazdıklarımın tamamen paylaşımın içeriği ile ilgili
Tamam da motora yeşil yanıyor.. En sağ şeride kadar yol onun sonuçta.. Yani sinyal vererek en sağa kadar yanaşmak onun şu an hakkı.. Arabaya kırmızı yanıyor.. Bu durumda da araç kırmızıda geçiyor nasıl kesişmesin ? Yani bakış ile kontrol etmese nasılsa durur ona kırmızı dese ortalık pazar alanına dönerdi..
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)