Hayırlı olsun hocam, bende izledim vidyolarını çok başarılı görünüyor gerçekten bu kadar sağlam ise verilen paraya değer.
Hayırlı olsun hocam, bende izledim vidyolarını çok başarılı görünüyor gerçekten bu kadar sağlam ise verilen paraya değer.
Bu zincirlerin hiç birinin Grade 80, veya Grade 100'den daha sağlam olacagini tahmin etmiyorum.
Bahsettiğim zincirler gemicilik sektöründe kullanılır ve normal zincir makasıyla asla kesilmez, makasın agzı burnu yamulur ama yinede zincire bişey olmaz.
Bu arada kafama takıldı, onca sağlamlık deneme videoları var, peki malum hırsızların en güzel anahtarı maymuncuk ile açılamaz mı?
Hocam zincir işinizi görür yalnız gösterdiğiniz fotograftaki demir çubuk pek bir güvenli durmuyor. levye veya sallamayla sökülebilecek gibi.
Merhaba arkadaşlar bende motorum için aşağıdaki zincir ve kilitleri almayı düşünüyorum.
http://www.guneyteknikmarket.com/uru...80-zincir.html Grade 80 13 zincir
Yere sabitlemek için
http://www.motosikletaksesuarlari.co...A-100_705.html
http://www.motosikletaksesuarlari.co...idi_18182.html
Birde alarmı bir dik kilit alsam abartmış mı olurum
http://www.motosikletaksesuarlari.co...PLUS_2448.html
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
Zinciri yere değil yukarıya sabitleyin. demir makası en iyi yere konup üstüne abanarak çalışır.
http://www.motosikletaksesuarlari.co...A-100_705.html
bakınca bu aparat bana hiç güvenli gelmedi.
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
Anahtar yuvası içine yabancı madde, toz vs. girmesin diye yayla kapatılan küçük bir kapakçıkla kapatılmış. Bazen ben bile anahtarı sokarken zorluyorum kapakçığı açmak için. Hırsız içeri maymuncuk sokarken ne kadar etkiler bilemiyorum.
Arkadaşlar merhaba ,
Bu aralar bende motosiklet kilitleri konusunda araştırmalar yapıyorum. Bu konuda bahsi geçen Onguard 8016 Beast zinciri beğendim ancak zincirin kalınlığı ve kilidinin boyutu naked motor kullanan biri için sıkıntı oluşturacağı için vazgeçtim. Ayrıca yukarıda bahsedilen grade 80 - 100 - 120 ve türevleri olarak tavsiye edilen zincir tiplerine de mesleğim gereği çok aşinayım. Ben gemi inşaa sektöründe mühendis olarak çalışıyorum. Bu bahsedilen zincir tipleri yük kaldırmak üzere tasarlanmış ve imal edilmiş zincirler olup lopma mukavemetleri çok yüksek olmasına karşın sertlikleri bizim ihtiyacımızı karşılayacak nitelikte değiller. Çünkü sertleştirilen yada alaşım olarak sert alaşımdan imal edilen metaller yük kaldırmaya uygun değillerdir. Bir malzeme ne kadar sert ve gevrekse kırılganlığı artar. Yük kaldırma zincirleri de sürekli yük altında ve sert malzeme kaldırma amaçlı kullanılıp kullanım esnasında düşme çarpma gibi etkenlere maruz kaldıklarından yüksek sertlikte imal edilmezler. Dolayısıyla bahsi geçen zincirleri almayı düşünen arkadaşlara uyarım boşuna paralarını ziyan etmesinler, çünkü bunlar sert ve kesilmez ürünler değiller. Bu bilgiyi desteklemek amacıyla bahsi geçen zincirlerden bir örneği basit bir el testeresiyle 20 - 30 saniye kadar kesmeye çalıştım, zincir baklasının bir kenarının yarısını çok bastırmadan yarıya kadar kesebildim. İşte sonuç;
Bu arada bende daha küçük olacağını düşündüğüm yine onguardın 8008 Mini DT ürününü aldım. Beraberinde gelen örgülü çelik halat beş para etmez ise de kilidin kendisi gayet başarılı. Boyutu da tahminimden büyük çıktı. Ürünün adı mini olmasına rağmen kendisi pek de mini değil. Beast 8016 nın kilit büyüklüğünü merak ettim açıkcası. Ürün bu ;
Bu da açılmış hali ;
Yularıdaki zincire uyguladığım kesme denemesini bu kilide de uyguladım ve sonuç beklentimi karşıladı. Ayrıca aynı kilidi çalik halatçıların halat zincir ve halat kesmede kullandıkları makasla da kesmeye çalıştım, kesilmedi, sadece yüzeysel iz bırakabildim. Buyrun sonuç ;
Bu arada grade zincirleri satan yerler zincir yerine çelik halat önerisinde de bulunabilirler ( bizzat yaşadım , satıcı abi gradei ne olursa olsun zinciri ben çok kalın olmadığı sürece almanyadan getirdiğim makasla kesip satıyorum sana halat verelim önerisinde bulundu) Bu öneriye de aldanmayın. Çünkü çelik halatların uçlarında halka oluşturmak için oluşturulan yuvarlak göz kısmı aluminyum bir malzemeden hidrolik presle yada ezilerek sıkıştırmayla imal ediliyor. Aluminyum ne denli yumuşak ki ezilerek halatları birbirine sıkıştırıp bağlantı kafası oluşturuyor. Dolayısıyla hırsız direk aluminyum parçayı kesmeyi tercih edecektir.
Uzun lafın kısası ; kilit olarak imal edilen ürünler alaşımlarındaki sertlik veren bileşenleri sayesinde amacına uygun olarak imal ediliyorlar. Ben şimdilik Onguard 8008 Mini DT kilit ile başbaşayım. Ucunu ne gibi bir bağlantı yapacaağımı henüz bulamadım. Bulamazsam da bunu şaseden çok yakın bir direğe bağlamayı yada nispeten kısa süreli güvenli yerlere bırakmalarda da disk kilidi olarak kullanmayı düşünüyorum.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler,bendede 8016 serisi var zincir olarakta kilit olarakta devasa bişey görünce kesin güvenli diyor insan
Gerçekten süper değerlendirme yapmışsın hocam. Herkes takmış kafayı bir grade zincire, arkadaşlar malzemeler kullanım alanlarına göre geliştirilirler. Onguard gibi, Abus gibi işi kilit yapmak olan markalar ve argeye para harcıyorlar. Evet pahalılar ama en azından gözünüz arkada kalmaz. Hırsız kafaya koyduysa her türlü çalar zaten ona yapılacak hiçbirşey yok ama bizimkisi işini zorlaştırmak.
Bu onguard'ların fiyatları da iyiymiş. Abus çok pahalı. Dandik zincirim yerine bu markayı incelemeye başladım.
Yalnız şu U şeklindeki kilidin kullanım tipi şöyleymiş:
Daha çok bisiklet üzerine çalışan bir marka galiba.
Zincir ve kilit kadar bunları bağladığınız cismin de sağlam olması gerekiyor. Ayrıca 2 ayrı zincir ve kilit ile bağlamak da kansızların işini biraz uzatacaktır.
Yere sabitleme hakkında yardım edebilirim
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------
İsteyene 150 cm 8 mm grade 80 zinciri 90 tl den verebilirim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)