Motorcu Abilerimi Bekliyorum
Reklamlar
-
Öncelikle herkese iyi forumlar.19 yaşındayım ve bu sene üniversite gideceğim inşallah.Bu yaz üniversite sınavlarımdan sonra bir işe girip aileme hiç yük olmadan tamamiyle kendi kazandığım parayla bir motorsiklet almak istiyorum ama motorsiklet markaları ve fiyatları hakkında benden daha tecrübeli olan abilerimden-ablalarımdan fikir almak istedim.Ben 1.90 boyundayım ve motorsikletlere aşırı ilgim var.Kendime göre özellikle dış görünüşü tatmin eden büyük kasalı bir motorsiklet almak istiyorum.öyle çok bir performans beklediğim söylenemez 125 cc hatta 100 cc bile bana fazlasıyla yeterli olacaktır çünkü tecrübeli olduğumu düşünmüyorum.sizin önerilerinizi bekliyorum 100-125 cc olarak dış görünüşü tatminkar büyük kasalı ve olabildiğince ucuz motorsiklet önerebilir misiniz? şimdiden teşekkür ederim
Reklamlar
-
Google diye birşey var önce orayı kullanın yemin ediyorum o kadar tembel ki şu insanlar. Önce bir markalara modellere bak . Sonra boyutlara ebatlara fiyatlara bak. Sonra git gör üstüne bin kendin karar ver.
-
Evet bu konu forumda sanırım milyon defa konuşuldu. ikinci el alma da ne yaparsan yap.
-
Ertugyigit adlı üyeden alıntı
Google diye birşey var önce orayı kullanın yemin ediyorum o kadar tembel ki şu insanlar. Önce bir markalara modellere bak . Sonra boyutlara ebatlara fiyatlara bak. Sonra git gör üstüne bin kendin karar ver.
Yazdığım yazıyı tam okusaydınız keşke.Benim marka model gibi bir bilgim yok arkadaşlarımın yakın çevremin motorsikletlerini sürüyordum genelde piyasa hakkında bir bilgim yok.Eğer biraz bilgili olsam zaten buraya gelip konu açmazdım.Eğer yardımcı olmayacaksanız boşa konumu kirletmeyin.İyi forumlar size
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:09 ----------
Neden hocam 2. elin eksi yönleri nelerdir konuyu açarsanız sevinirim
-
acemimotor adlı üyeden alıntı
Yazdığım yazıyı tam okusaydınız keşke.Benim marka model gibi bir bilgim yok arkadaşlarımın yakın çevremin motorsikletlerini sürüyordum genelde piyasa hakkında bir bilgim yok.Eğer biraz bilgili olsam zaten buraya gelip konu açmazdım.Eğer yardımcı olmayacaksanız boşa konumu kirletmeyin.İyi forumlar size
Güzel kardeşim o zaman detay ver, iki kelime de bitsin konu.
1- Ehliyet var mı?
2- Çıplak veya spor görünümlü bir şey mi bakıyorsun. (Gerçi hepsi commuter sonuçta)
3- Bütçe nedir.
4- Ekipman var mı?
Bilmediklerime göre tavsiyem.
1-Çinliden uzak dur.
2-İkinci ele son çare bak.
3-İkinci el Çinli den koşarak uzaklaş.
İkinci el için;
Maalesef milletimiz eşeğe biner gibi aracına biniyor. Kimse bakımına dikkat etmiyor. Tabii birde hepsi kusursuz.
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
-
ahmetkorkmaz adlı üyeden alıntı
Güzel kardeşim o zaman detay ver, iki kelime de bitsin konu.
1- Ehliyet var mı?
2- Çıplak veya spor görünümlü bir şey mi bakıyorsun. (Gerçi hepsi commuter sonuçta)
3- Bütçe nedir.
Bilmediklerime göre tavsiyem.
1-Çinliden uzak dur.
2-İkinci ele son çare bak.
3-İkinci el Çinli den koşarak uzaklaş.
Maalesef milletimiz eşeğe biner gibi aracına biniyor. Kimse bakımına dikkat etmiyor. Tabii birde hepsi kusursuz.
Öncelikle ehliyetim var.Biraz büyük kasalı bit motorsiklet istiyorum.Bütçem en fazla 3000 tl olur heralde
-
Kardeş tek yapman gereken Google'a girip trde satılan motosiklet markaları diye girmek , sonra çıkan markaların sitelerine girip modellerine bakmak herşey zaten yazıyor Bilgi olarak internette. Şunu akıl edin artık kimse anasının karnından bilgi ile doğmuyor herkes araştırarak rastlayarak bilgi ediniyor. Model seçtiğin zaman da bu sitede yer alan modelin başlığına gider kullanıcıların yazdıklarını okursun bu kadar basit , bu saatten sonra internetten bilgiye nasıl ulaşılır öğretmeyelim artık ya.
-
Öncelikle ehliyetim var.Biraz büyük kasalı bit motorsiklet istiyorum.Bütçem en fazla 3000 tl olur heralde
O zaman mecbur ikinci el alacaksın, ybr veya cb 125e gibi bunları tavsiye ederim.
Ekipmanı ihmal etme. En 1000 tl ayır.
-
Kardeş tek yapman gereken Google'a girip trde satılan motosiklet markaları diye girmek , sonra çıkan markaların sitelerine girip modellerine bakmak herşey zaten yazıyor Bilgi olarak internette. Şunu akıl edin artık kimse anasının karnından bilgi ile doğmuyor herkes araştırarak rastlayarak bilgi ediniyor. Model seçtiğin zaman da bu sitede yer alan modelin başlığına gider kullanıcıların yazdıklarını okursun bu kadar basit , bu saatten sonra internetten bilgiye nasıl ulaşılır öğretmeyelim artık ya.
Hocam öncelikle size birşey söyleyeyim.Bende mobil cihazlar konusunda haddinden fazla bilgiliyim ve şuan ismini vermek istemediğim bir forum sitesinin mobil cihazlar kısmında sıkıntısı olanlara ya da cihaz tavsiyesi isteyenlere,cihaz karşılaştırması isteyenelere bilgi veriyorum.Ve hiçbir zaman demedim ki "gidin araştırın,gidin sizde öğrenin,ben doğuştan öğrenmedim" Bilgin varsa paylaşmalısın.Paylaşmak istemiyorsan burda yerin yok git kendine sakla.Kimseye ders verme gibi bir niyetim yok ama insanlar çok bencil şu devirde hadi eyvallah
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:24 ----------
ahmetkorkmaz adlı üyeden alıntı
O zaman mecbur ikinci el alacaksın, ybr veya cb 125e gibi bunları tavsiye ederim.
Ekipmanı ihmal etme. En 1000 tl ayır.
Hocam ekipman dediğiniz şeyden sadece kask ı biliyorum ben ve kaskımı eksik etmem zaten başka ne kullanmam lazım dizlik dirseklik falan mı
-
Kardeşim google a yazıp araştırman buraya yazmandan daha geniş ve daha çabuk sonuç verir bu bir. Mobil cihazlardan bahseden olmadı bu iki. Üçüncüsü saklayacak bir bilgi yok markalara bakacaksın kendine uygun gördüğün makinayı araştırıp kullanıcı yorumlarını okuyup sahibinden e girip temizini arayacaksın. Bu. Yapman gereken hepsi bu. Burada bencil olan sensin , bilgiyi ayağına bekliyorsun.
-
Hiçmi acemi olmadınız 3 beş gün foruma göz gezdirmeyle bi şey öğrenilmez bi motoru olmayıp 1 senedir forumu ezberleyenler şimdi yeni başlık açan adamlarla dalga geçer oldu
-
Kardeşim google a yazıp araştırman buraya yazmandan daha geniş ve daha çabuk sonuç verir bu bir. Mobil cihazlardan bahseden olmadı bu iki. Üçüncüsü saklayacak bir bilgi yok markalara bakacaksın kendine uygun gördüğün makinayı araştırıp kullanıcı yorumlarını okuyup sahibinden e girip temizini arayacaksın. Bu. Yapman gereken hepsi bu. Burada bencil olan sensin , bilgiyi ayağına bekliyorsun.
Anlama kapasitenide belli ettin gerçekten.Neden mobil cihazlar konusuna girdiğimi anladığın zaman gel tekrar konuşalım.Hadi konumu kirletme eyvallah
-
Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı
Hiçmi acemi olmadınız 3 beş gün foruma göz gezdirmeyle bi şey öğrenilmez bi motoru olmayıp 1 senedir forumu ezberleyenler şimdi yeni başlık açan adamlarla dalga geçer oldu
Bu foruma üye olmadan önce de bir hayatım vardı , bu forum herşeyin cevabının olduğu bir yer değil. Bazı şeylerin cevabını insan kendisi bulmak zorunda kalabiliyor , kısacası böyle sanal ortamları gözünüzde çok büyütmeyin.
Ve ayrıca 'hiç mi' ayrı yazılacak.
-
Evet kask önemli ama birde motorcu ceketi de lazım. Bot lazım ve mafsallı dizlik (Motorcu pantolonu olsa daha iyi)
Son olarak eldiven, en basit düşmede bile elin soyulup kesilebilir.
Kask LS2 nin pek tavsiye edilmeyen ama iş gören 4 yıldızlı kaskları var. 300 tl gibi
Çizme desen 200 250 den başlıyor.
Mafsallı dizlikler 120 150 gibi.
Eldiven iş görür cinsinden olacaksa 150 tl kadar.
Başlangıç seviyesi bir mont 300 350 tl gibi.
Şu hesapta 1000 tl yi geçiyor ama şart.
-
Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı
Bu foruma üye olmadan önce de bir hayatım vardı , bu forum herşeyin cevabının olduğu bir yer değil. Bazı şeylerin cevabını insan kendisi bulmak zorunda kalabiliyor , kısacası böyle sanal ortamları gözünüzde çok büyütmeyin.
Ve ayrıca 'hiç mi' ayrı yazılacak. Ve dalga geçmiyorum , şu devasa internetin içinde yaşadığımız bir zamanda böyle saçmalıklar insanı sinirlendirebiliyor.
-
Arkadaş adam bir öneri istemiş olmadığını etmişsiniz ayıptır. Şahsen ben ilk geldiğimde çok hoş bir biçimde karşılandım ve bizde ne görürsen onu uygularsın derler.
Kardeşim öncelikle hoşgeldin.
3 bin TL bütceyle istediğin gibi bir motor bulacağını hiç zannetmiyorum cünki istediğin motorun tarzı ya Yamaha YZF R 125 yada Honda CBR 125 ama bunlarda senin boyuna olurmu bilmiyorum. Çin malına hiç girmiyorum motordan soğumanı istemiyorum. CBF düşünebilirsin okuluna, işine, arkadaşlarının yanına giderken cok rahat edersin hemde seni en üzmeyecek motoru seçmiş olursun. Herşeyini öğrenirsin bütceni denkleştirirsin iş motor almaya kalır gelirsin 250 cc önerisi istersin bir dünya öneride bulunup yardımcı oluruz. Ama şuanlık sana CBF cok iyi olur
-
Ali1903 adlı üyeden alıntı
Arkadaş adam bir öneri istemiş olmadığını etmişsiniz ayıptır. Şahsen ben ilk geldiğimde çok hoş bir biçimde karşılandım ve bizde ne görürsen onu uygularsın derler.
Kardeşim öncelikle hoşgeldin.
3 bin TL bütceyle istediğin gibi bir motor bulacağını hiç zannetmiyorum cünki istediğin motorun tarzı ya Yamaha YZF R 125 yada Honda CBR 125 ama bunlarda senin boyuna olurmu bilmiyorum. Çin malına hiç girmiyorum motordan soğumanı istemiyorum. CBF düşünebilirsin okuluna, işine, arkadaşlarının yanına giderken cok rahat edersin hemde seni en üzmeyecek motoru seçmiş olursun. Herşeyini öğrenirsin bütceni denkleştirirsin iş motor almaya kalır gelirsin 250 cc önerisi istersin bir dünya öneride bulunup yardımcı oluruz. Ama şuanlık sana CBF cok iyi olur
Hocam gerçekten o yazdığınız 2 model çok güzelmiş.süper sport oluyor onlar sanırsam.CBF de güzelmiş ama cb125e daha güzel gibime geldi.sanırım fiyatıda daha pahalı cbf den
-
Hocam gerçekten o yazdığınız 2 model çok güzelmiş.süper sport oluyor onlar sanırsam.CBF de güzelmiş ama cb125e daha güzel gibime geldi.sanırım fiyatıda daha pahalı cbf den
Aynen onlar Supersport olarak geciyor. Yamaha birazcık daha sportif fakat fiyatları tabiki cep yakan cinsten.CBF ile CB arasında sıfır modellerde 1.000 TL fark var. Ama bana sorarsan 2. el temiz bir CBF sana daha iyi gider. Pekte heybetli bi arkadaşımızsın o yüzden CBF den yanayım ben
Edit: CBF 150 CC CB 125 CC
Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın
-
biraz daha biriktir alabiliyosan ybr al.
-
Oldjack adlı üyeden alıntı
biraz daha biriktir alabiliyosan ybr al.
ybr yi çok övüyorlar gerçekten tam istediğim gibi uzun ömürlü oluyormuş.ama işte 4 bin tl kazansam sanırım istediğim gibi birşeyler alırım 2.elde olsa
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)