Motorcu Abilerimi Bekliyorum
Reklamlar
-
Bak kardes ben 5 senedir motosiklet askiyla yanip tutusuyorum ve daha motorumda yok bu forumu 4 senedir hergun aktif olarak kullaniyorum. Bende bu foruma ilk girdigim zaman benide cok guzel karsiladilar ilgilendiler sagolsunlar. Ama bana sorsan bu 3-4 sene icinde forumda ne degisti diye ben direkmen saygi degisti derim( Herkes ustune alinmasin lutfen ) cunku klavye delikanlisi artti burada, seninde bazi cevaplarinda artistlik goruyorum saygisizlik goruyorum, sakin sadece sana demiyorum ustune alinan alinsin ve madem mt ailemize sende katildin saygi cercevesinde Hos geldin.. Su hayatta ogrendigim tek sey ne biliyormusun Hayatta her sey ha deyince olmuyormus bunu cok iyi ogrendim ben. Her seyin bir sirasi var, once Ehliyet(senin var olabilir digerlerine de diyorum), sonra Kask-mont-eldiven ve dizlik bunlar onemli en azindan bunlar olsun daha sonra tecrubene ve vucuduna ve butcene gore motor almak .. sen birinci asamayi yapmissin ikinci asamayi en azindan dediklerimi alarak tamamlaya bilirsin sonucta HAYAT MI? ÖLMEK Mİ? Aslinda ölmek kurtulmak demektir ölmek yerine ÖMÜR BOYU SAKAT KALMAK MI? Secimini yap ona gore konus.. Biz bilmiyormuyuz sanki (Muyuz ayri olacak ama neyse) hemen motor almayi ama sirasi var. Orgu yaparken annelerimiz bi sira atlasalar nolur butun orgu sokulur. Sen emeklemeden kosmaktan bahsediyorsun olmazzzz.. Bak kardes ben 5 sene bekledim halen bana nasip olacak gunu bekliyorum ama beklerkenden bos durmuyorum ehliyet ekipman tamamliyorum anladin gerekiyorsa 1-2 sezon daha bekle sonra al HİÇ BİR ŞEY CANINDAN ÖNEMLİ DEĞİL VE DE ANNE VE BABANDAN. Sen kaza yapip ölursen annen ve baban ne olur düsün bakalim. Tam korumaliksiz motora asla binme canini dusunmuyorsan aileni dusun. Benden bukadar insallah anlatabilmisimdir kardesim hayirli geceler....
Reklamlar
-
Boyun 1.90 ise Mondial X-Treme Max'tan başka çaren yok zaten. Diğerlerinin hepsi altında çocuk bisikleti gibi kalır.
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot...usunen_19.html
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
obk11 adlı üyeden alıntı
Bak kardes ben 5 senedir motosiklet askiyla yanip tutusuyorum ve daha motorumda yok bu forumu 4 senedir hergun aktif olarak kullaniyorum. Bende bu foruma ilk girdigim zaman benide cok guzel karsiladilar ilgilendiler sagolsunlar. Ama bana sorsan bu 3-4 sene icinde forumda ne degisti diye ben direkmen saygi degisti derim( Herkes ustune alinmasin lutfen ) cunku klavye delikanlisi artti burada, seninde bazi cevaplarinda artistlik goruyorum saygisizlik goruyorum, sakin sadece sana demiyorum ustune alinan alinsin ve madem mt ailemize sende katildin saygi cercevesinde Hos geldin.. Su hayatta ogrendigim tek sey ne biliyormusun Hayatta her sey ha deyince olmuyormus bunu cok iyi ogrendim ben. Her seyin bir sirasi var, once Ehliyet(senin var olabilir digerlerine de diyorum), sonra Kask-mont-eldiven ve dizlik bunlar onemli en azindan bunlar olsun daha sonra tecrubene ve vucuduna ve butcene gore motor almak .. sen birinci asamayi yapmissin ikinci asamayi en azindan dediklerimi alarak tamamlaya bilirsin sonucta HAYAT MI? ÖLMEK Mİ? Aslinda ölmek kurtulmak demektir ölmek yerine ÖMÜR BOYU SAKAT KALMAK MI? Secimini yap ona gore konus.. Biz bilmiyormuyuz sanki (Muyuz ayri olacak ama neyse) hemen motor almayi ama sirasi var. Orgu yaparken annelerimiz bi sira atlasalar nolur butun orgu sokulur. Sen emeklemeden kosmaktan bahsediyorsun olmazzzz.. Bak kardes ben 5 sene bekledim halen bana nasip olacak gunu bekliyorum ama beklerkenden bos durmuyorum ehliyet ekipman tamamliyorum anladin gerekiyorsa 1-2 sezon daha bekle sonra al HİÇ BİR ŞEY CANINDAN ÖNEMLİ DEĞİL VE DE ANNE VE BABANDAN. Sen kaza yapip ölursen annen ve baban ne olur düsün bakalim. Tam korumaliksiz motora asla binme canini dusunmuyorsan aileni dusun. Benden bukadar insallah anlatabilmisimdir kardesim hayirli geceler....
Hocam bak ben adamına göre tavrımı alırım herzaman için.Yeri gelmiştir benden 1 yaş büyük insana abi demişimdir yeri gelmiş benden 10 yaş büyük adama ismi ile hitap etmişimdir.Abilik yaşa göre değil tavırlara göre söylenen bir sıfattır.Burda görüyorsun ben ne soruyorum adam bana ne cevap veriyor.Sırf gelip burda beni küçük düşürmeye ezmeye çalışıyor hiç kimse kusura bakmasında Allahtan başka kimseden korkumuz yok.Artık belli bir yaşa gelmiş insanlarız o aşamaları geçmişiz.Senin tavsiyelerine gelince kardeşim anlıyorum seni.Genelde profesyonel motorcular asla ekipmansız yola çıkma diyorlar ama yapacak bir şeyim yok dediğim gibi kimseden maddi yönde destek almayacağım.Zaten ekipmanlarla birlikte bir hesap yapsam ekipmanlar benim motorsikletin parasını geçer heralde.bence ekipman olarak kask ve mont yeterlidir onun dışında diğerleri zaten beni aşar ilk aşamada.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:52 ----------
AttilaXtreme adlı üyeden alıntı
Hocam o tarz birşey düşünmüyorum ya hem kesemi geçer hemde şehir içi kullanıma uygun olmaz sanırım.İstediğim motor şuanlık ybr 125 tarzında birşey.eğer bildiğiniz bu tarz kasa motorlar varsa 3000 tllik bütçemi aşmayacak şekilde önerirseniz sevinirim
-
acemimotor adlı üyeden alıntı
Hocam bak ben adamına göre tavrımı alırım herzaman için.Yeri gelmiştir benden 1 yaş büyük insana abi demişimdir yeri gelmiş benden 10 yaş büyük adama ismi ile hitap etmişimdir.Abilik yaşa göre değil tavırlara göre söylenen bir sıfattır.Burda görüyorsun ben ne soruyorum adam bana ne cevap veriyor.Sırf gelip burda beni küçük düşürmeye ezmeye çalışıyor hiç kimse kusura bakmasında Allahtan başka kimseden korkumuz yok.Artık belli bir yaşa gelmiş insanlarız o aşamaları geçmişiz.Senin tavsiyelerine gelince kardeşim anlıyorum seni.Genelde profesyonel motorcular asla ekipmansız yola çıkma diyorlar ama yapacak bir şeyim yok dediğim gibi kimseden maddi yönde destek almayacağım.Zaten ekipmanlarla birlikte bir hesap yapsam ekipmanlar benim motorsikletin parasını geçer heralde.bence ekipman olarak kask ve mont yeterlidir onun dışında diğerleri zaten beni aşar ilk aşamada.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:52 ----------
Hocam o tarz birşey düşünmüyorum ya
hem kesemi geçer hemde şehir içi kullanıma uygun olmaz sanırım.İstediğim motor şuanlık ybr 125 tarzında birşey.eğer bildiğiniz bu tarz kasa motorlar varsa 3000 tllik bütçemi aşmayacak şekilde önerirseniz sevinirim
Abicim sen bloğu yeteri kadar karıştırmamışsın. Max tek tarz bir motor değildir. Tadilata müsait farklı tarzlarda kullanılabilen bir motordur. Videolar filan da seyret Ayrıca piyasadaki en yüksek motordur. Uzun boyluların ilacı anlayacağın.
O fiyata rahatlıkla cadde tekerleği takılmış temiz bir ikinci el bulursun ama yine de sen bilirsin tabi
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot...ros-super.html
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot...llca-koyu.html
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
eğer ekipmanı parça parça alacaksan kask mont değilde kask eldiven bot şeklinde almanı tavsiye ederim. hatta 100 liraya falan dizlik dirseklikte alabilirsin çünkü başlangıçta genellikle yaralana uzuvlar eller ve ayaklardır. Bu diğer ekipman gereksiz anlamına gelmiyor yanlış anlaşılmasın başlangıçta motoru taşıyamamaktan frenaj hatalarından falan kaynaklı ufak düşüşler olur. Çok acı çekmek istemiyosanız kesinlikle bot ve eldiveni atlamayın derim.
hatta bakın ufak bir düşmede elini yere vuran arkadaşın durumu,kırık yok, çıkık yok ama çok acı çekiyor.
-
Oldjack adlı üyeden alıntı
eğer ekipmanı parça parça alacaksan kask mont değilde kask eldiven bot şeklinde almanı tavsiye ederim. hatta 100 liraya falan dizlik dirseklikte alabilirsin çünkü başlangıçta genellikle yaralana uzuvlar eller ve ayaklardır. Bu diğer ekipman gereksiz anlamına gelmiyor yanlış anlaşılmasın başlangıçta motoru taşıyamamaktan frenaj hatalarından falan kaynaklı ufak düşüşler olur. Çok acı çekmek istemiyosanız kesinlikle bot ve eldiveni atlamayın derim.
hatta bakın ufak bir düşmede elini yere vuran arkadaşın durumu,kırık yok, çıkık yok ama çok acı çekiyor.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...0ad63c586dcbc7
Anladım hocam haklısınız kader yani yapacak birşey yok.bakarsınız eldiven alırım bu sefer ayaktan yara alırım bot alırım elim yaralanır falan.doğrusu hepsini birlikte almak ama onada gücümüz yetmez.tamamlayacağız ekipmanlarıda sonunda.teşekkürler yorumlar için
-
Mardin İl Temsilcisi
Tamm geldim geldim ne böğürüyon ? :D x treme max al hem boya hem yaşa hem kiloya hemde sana uygun boşver diğerlerini x treme al tam öğrenene kadar canın cız etmeden kullan düş kalk uç sürün sorun olmaz ;)
-
CompanERROR adlı üyeden alıntı
Tamm geldim geldim ne böğürüyon ? :D x treme max al hem boya hem yaşa hem kiloya hemde sana uygun boşver diğerlerini x treme al tam öğrenene kadar canın cız etmeden kullan düş kalk uç sürün sorun olmaz ;)
Hocam zaten baktım fotolarına falan bayağı güzel bir cihaz.Peki şehir içinde sürülür mü ? sıkıntı çıkartmaz mı yol tutuşu olarak falan.Sonuçta cross bir motor.Ve yakıt olarak beni maddi anlamda zorlar mı?
-
Mardin İl Temsilcisi
Hocam zaten baktım fotolarına falan bayağı güzel bir cihaz.Peki şehir içinde sürülür mü ? sıkıntı çıkartmaz mı yol tutuşu olarak falan.Sonuçta cross bir motor.Ve yakıt olarak beni maddi anlamda zorlar mı?
Ben şehir içinde kullanıyorum lastikleride değişmedim gören herkes motora hayret ediyor. Bence motorun güzel olmayan yanı selesi daha karizmatik yapılsa enfes olurdu ama rahatlığıda iyidir.
Adalet yok,eşitlik yalan. Hepimiz insanız ulan!! |Ne kadar yükselsende hayat 180' & Saygım kadar kinim de var
-
Ben şehir içinde kullanıyorum lastikleride değişmedim gören herkes motora hayret ediyor. Bence motorun güzel olmayan yanı selesi daha karizmatik yapılsa enfes olurdu
ama rahatlığıda iyidir.
Anladım.Peki yakıt konusu ne alemde ?
-
Kardeşim ben de bu sene üniversite hazırlık okuyorum ve aynı zamanda part time olarak çalışıyorum. Öncelikle şunu soyleleyim hem okuyup hem çalıştığın için fazla bir gelirin olmayacak(eğer tanıdığın birinin yanında işe girmezsen ya da çok şanslı değilsen). Sana tavsiyem ek gelirin olması açısından alabiliyorsan kyk bursu veya kredisi al aylık 330 tl veriyorlar öğrenci için iyi bir para. Bu yüzden alabileceğin motorlar küçük hacimli başlangıç motorları olacak. Bu klasmanda da motorlar belli zaten. Sana tavsiyem çinliye hiç bulaşma alabiliyorsan ybr-cbf veya bajaj gibi motorlara bak. Bunlardan daha önemlisi, bu işe bir eğitim alarak başla temelin sağlam olsun. Ben geçen yaz motosiklete ilk kez eğitimde bindim ve hocam sağolsun her şeyi doğru düzgün öğrendim. Hangi ilde ikamet ediyorsun bilmiyorum fakat istanbulda isen zaten honda - yamaha nın suruş okulları var. Diğer illerede isen ya istanbula git ya da çok sağlam güvenilir bir hoca bulman lazım ankarada okan sinan ocan hocamız var mesela ben eğitimi ondan aldım. Eğitimini aldıktan sonra ise ehliyet işini halletmen gerekiyor bu arada ehliyette stajyer sistemine geçildi. Ehliyeti de hallettikten sonra butçene göre ekipmanlarını dizmen gerekli. En son ise bayiye gidip motorunu almalısın. Önce bu işleri halletmen gerekli özellikle eğitim çok önemli. Motosiklet alma işi en son, piyasada bir suru motosiklet var onu dert etme sen ilk başta bu işleri hallet. Bu arada paranı çok iyi biriktirmen gerek sağa sola harcamalarını kısmalısın. Ben yaklaşık 3 aydır biriktiriyorum hala bir motor parası çıkartamadım. Durumlar bu şekilde Allah yolunu açık etsin.
-
yigitap adlı üyeden alıntı
Kardeşim ben de bu sene üniversite hazırlık okuyorum ve aynı zamanda part time olarak çalışıyorum. Öncelikle şunu soyleleyim hem okuyup hem çalıştığın için fazla bir gelirin olmayacak(eğer tanıdığın birinin yanında işe girmezsen ya da çok şanslı değilsen) bu yüzden alabileceğin motorlar küçük hacimli başlangıç motorları olacak. Bu klasmanda da motorlar belli zaten. Sana tavsiyem çinliye hiç bulaşma alabiliyorsan ybr-cbf veya bajaj gibi motorlara bak. Bunlardan daha önemlisi, bu işe bir eğitim alarak başla temelin sağlam olsun. Ben geçen yaz motosiklete ilk kez eğitimde bindim ve hocam sağolsun her şeyi doğru düzgün öğrendim. Hangi ilde ikamet ediyorsun bilmiyorum fakat istanbulda isen zaten honda - yamaha nın suruş okulları var. Diğer illerede isen ya istanbula git ya da çok sağlam güvenilir bir hoca bulman lazım ankarada okan sinan ocan hocamız var mesela ben eğitimi ondan aldım. Eğitimini aldıktan sonra ise ehliyet işini halletmen gerekiyor bu arada ehliyette stajyer sistemine geçildi. Ehliyeti de hallettikten sonra butçene göre ekipmanlarını dizmen gerekli. En son ise bayiye gidip motorunu almalısın. Önce bu işleri halletmen gerekli özellikle eğitim çok önemli. Motosiklet alma işi en son, piyasada bir suru motosiklet var onu dert etme sen ilk başta bu işleri hallet. Bu arada paranı çok iyi biriktirmen gerek sağa sola harcamalarını kısmalısın. Ben yaklaşık 3 aydır biriktiriyorum hala bir motor parası çıkartamadım. Durumlar bu şekilde Allah yolunu açık etsin.
Teşekkürler hocam yorumun için.Ehliyetim var motosiklet tecrübemde var yani eğitime falan gerek yok çünkü küçüklükten belli hep motor sürüyorum yakın çevremin,arkadaşlarımın.Trafik tecrübem var yani o konuda hiçbir sıkıntım yok.Şuan bana tek lazım olan şey görünüşü ve fiyatıyla bana uyacak bir cihaz
-
Mardin İl Temsilcisi
Yakıt durumu tork yüzünden diğerlerinden biraz geri ha geri derken şöyle litrede 35 km yapıyorsa diğerleri ,ben agresif kullandığım halde 30-32 gibi birşeyler tüketiyor. 15tl yakıtla 100 gidiyorum yani. Çinli konusu ise bende bulaşma taraftarı değildim başta ama yanılmışım x treme çoğundan iyi yani bunu ciddi söylüyorum ben cbr250-cbr125, hyosung250r, cbf150 ,drift ve zone180 bile kullandım dirft cüssene hiç olmaz hyosung gayet iyi filan filan ama x treme tork vs hepsinden daha iyi. CBF ile t7umsekten 25te cıktım kapandı :D dün oldu bu ben motorumla tumseklerden 40-50 fark etmiyor hiç stop etmedi ah bile demiyor.
-
Yakıt durumu tork yüzünden diğerlerinden biraz geri ha geri derken şöyle litrede 35 km yapıyorsa diğerleri ,ben agresif kullandığım halde 30-32 gibi birşeyler tüketiyor. 15tl yakıtla 100 gidiyorum yani. Çinli konusu ise bende bulaşma taraftarı değildim başta ama yanılmışım x treme çoğundan iyi yani bunu ciddi söylüyorum ben cbr250-cbr125, hyosung250r, cbf150 ,drift ve zone180 bile kullandım
dirft cüssene hiç olmaz hyosung gayet iyi filan filan ama x treme tork vs hepsinden daha iyi. CBF ile t7umsekten 25te cıktım kapandı :D dün oldu bu ben motorumla tumseklerden 40-50 fark etmiyor hiç stop etmedi ah bile demiyor.
Valla tercihimi crosstan yana kullanırsam kesinlikle x-treme max olur.Çünkü hem görüntüsü güzel hem de 2.el olarak bütçeme yakın bulunabiliyor.peki 3000 tl civarlarında başka ne bulabilirim kalıbıma göre ? 2.el olarak
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)