Merhabalar abiler, 3-4 ay sonra ilk motorumu almış olacağım ve bütçe gerek öğrencilik gerek yaş dolayısıyla düşük. Alacağım zaman elimde olan para büyük ihtimal 2500 civarı olacak ve bu fiyata temiz düzgün motor bulmak zor ne yazık ki. Fakat bir kaç ay önce kask alırken bir bayide kanuni rs125 i kabaca inceledim. Babamın 2. ele karşı olması nedeniyle ve bu aletin 0 fiyatının uygun olması nedeniyle aklıma yazdım diyebilirim. Konuşmamıza göre ben 2500 ü nakit vereceğim ve kalan 1000tl + plaka vs yi kredi kartına taksit yapacağız. Babam taksit taksit ödersin madem biriktirebiliyorsun ( 2-3 ayda 1000 tl biriktirdim + kaskımı aldım sadece tasarruf ve ufak tefek ayak işleriyle ) dedi. Ben de motoru alırken montumu,dizliğimi,kilitlerimi alacağımı ve ehliyet günü geldiği gibi kendi cebimden ödeyerek ehliyetimi alacağımı söyledim. Sanırım çabamı ve emniyetimi takdir ediyor olmalılar ki taksitler onlara kalacak galiba
Şimdi size danışacağım asıl konu bu aleti gerçekten düzgün bir biçimde kullanırsam bakımlarını gerek serviste gerek elimden geldiğince yaparsam bana 0 alet aman aman sorunlar çıkarır mı? ( Ki elim anahtar tutar,bisikletin rulmanları,bilyaları,hidrolik ve mekanik ayarlarını sorunsuz yaparım.Bisiklete başlarken de onu alma sorun dediler dediler fakat bakarsan bağ bakmazsan dağ olur mantığıyla 5. katta evin içinde her şeyiyle ilgilendim ve sorunsuz kullandım ) + Olarak oturduğum çevrede benzini zor koyan apaçiler bile sorunsuz kullanıyor bu makineyi...
Agility 125 veya fiddle II yi çok isterdim ama ailenin desteği sadece 0 konusunda o yüzden bu model mantıklı geldi.
Uzun uzun yazdım ama umarım beni anlayacak ve yorum yapacak abiler yazar
Not: Motosiklette vites geçişlerim bakışım vs kötü değildir ama ben sadece yola odaklanmak için ilk 1 yıl scooter deneyimini uygun görüyorum. Bu sebeple aynı fiyata mondial 100mg vs önermenize gerek yok