boyum 1.80 civarında ve silweeving ise maxi scooter olarak bayağı heybetli ve uzun sayılır .hatta ayağımı da uzatıyorum ..sizin dizinize nasıl gidon çarpıyor anlayamadım doğrusu ?
Motosikletle alakası olmayan bir arkadaşım, otomatik vites motosiklet var mı diye sordu. Scooter lar var dedim. Neden peki normal motosiklet gibi otomatik vites olmuyor dedi.
Mantıklı dedi bence.
Şimdi ben düşününce motosiklet kullandıktan sonra Scooter çok güvensiz geliyor bana. Bir kere havada gidiyorsun, motora tutunacağın bir yer yok. Kollarınla tutuyorsun. Ayağa kalkmak için kolunla çekmen lazım mesela.
Cbf ybr kasasında ve otomatik vites olan bir motosiklet olsa, eminim Manuel olanından daha çok satar.
Şimdi biri çıkıp nc ler var falan diyecek, evet var ama bir kaç model sadece.
Bir tane otomatik cbf yapıp satışa koysak bence normal cbf den daha. Çok satar.
Tabiki normal hızla düz giderken .. böle bir olasılık yok lakin motosikler pantalonu ve eldiven kombinasyonu ile birlikte bir çok maxi nin gidonu düz olsa daha dize değebiliyor .. özellikle sağ diz, gaz çevirmeye engel olabiliyor.....
Çok dar manevralarda, ki tam tur kırılan gidonu katetmiyorum bile, bacakları bitiştirmek çok az bir kazanç sağlıyor .. en etkili dönüş yönündeki dizi tam olarak açmak ve öyle bir hareket çok dengesiz ve konforsuz oluyor...
Scooter den scooter e, daha çok kişiden kişiye değişebilecek durumlar bunlar...
Benim için durum böyle olmuştu ..
Bana kalırsa sı-ku-tır olayını tercih edenlerin %80 i yakıt ve pratiklik yüzünden,
Geri kalanı ise vites-debriyaj olayından dolayı tercih etmiyor. İşin rahatlık konfor yönüne bakan pek yok..
T-max/Dn01 tarzı makinalar tamamen ihtiyaç dışı ve hobi grubuna girer.
Tmax i şahsen denedim tam bir yakıt canavarı lakin yok böyle bir güç. 50/60km ile Giderken bile gazı açınca patinaj yapabilen bir makina.
Park freni, abs, 5.000 devirde motorun çıldırması, tork gayet güzel
15lt depo var çok yetersiz, ayrıca 220 kilo..
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
Seneler önce Yamaha ve Honda "çift debriyaj" teknolojisiyle gerçek otomatik şanzımanli (yani CVT değil) motorsiklet yaptılar, Honda halâ yapıyor; ama nedense çok tutmadilar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:13 ----------
Nasıl? Araba daha rahat değil mi? Kocaman rahat koltuk. Sıcak soğuk yağış rüzgar sorun değil. Gürültü yerine mis gibi müzik. Otomatik arabalar yaygınlaştı.
Yaşım 47. 17000 km dir PCX 150 kullanıyorum. Satacak olsam gene aynısını alırım.Hafta sonları balık tutmak için gidiş geliş 300 km ye yakın yol yapıyorum.İzmir bayraklıdan Karaburun taraflarına gidiyorum. Arkasında 40 lt lik shad marka topcase takılı. Bu yolculuklarımda yüklediğim eşyalar ise 2 adet kapalı uzunluğu 1.60 cm olan kamış, 3 kişilik çadır, 1 adet mat,1 adet fotograf makinesi çantası (içinde 10000 tl ye yakın lens ve gövde ile),1 adet fotograf makinesi tripodu, 1 adet kamış dayama tripodu, 1 adet balıkçılık malzemelerimi koydugum çanta ve haricinde bira kola türü içecekler. 300 km de 35 tl benzin yakabilecegim ve bu kadar eşyayı scooter haricinde yükleyebilecegim başka bi makina varmı.
çok güzel anlatmışsınız ..tebrikler .işte bu kadar basit ..skooter ler az yakar denilenler 250cc kadar olanlar
bendeki sw 600 lük 1400cc lik arabamın yakıtından fazla yakıyor katalogda denilen değer 100km/7 lt ..250 kg ağırlıkda ..ama hak ediyor vallahi de billahi de..benim mutlu olmamı sağlıyor ..tek sıkıntı on grenaj,dan gelen sesler
ben trafikte bütün duyularımın açık olması taraftarıyım
O olay tam olarak öyle olmuyot ne yazık ki.. ev sessizken 2 oda yandaki buzdolabının sesi rahatsız ederken ,iş makinesinin yanında çekiçle duvar kırsa duymazsınız bile.. Beynimiz ortam sesine göre ayarlıyor şiddeti.. Kulak tıkacı uzun süre yüksek sese maruz kalıp kalıcı duyu kaybını ve gece olan baş ağrısı ve kulak çınlamasını engeller o kadar. Trafiğin sesini gayet iyi duyabilirsiniz..
redlion999 arkadaşımın da dediği gibi kulak tıkacı sizi tamamen sağır hale getirmez. Düşük frekanslı sesleri (rüzgar gibi, tıkırtılar gibi) filtreler. Korna sesini çook rahat duyarsınız. Size tavsiyem 3m'in en dandik sünger kulak tıkaçlarından alıp bir deneme yapmanız olacaktır. Göreceksiniz kulaklarınız daha az etkilenecek. Saygılar
ben küçük scooter ile başladım sonra cbr 125 öğrendim ağır bel ağrılarından sonra satıp hd 200 aldım şimdi satıp joyride alıcam ve rahat edicem :D
galiba grenaj sesi 1 müddet beni rahatsız edemeyecek ..maalesef ilk kazamı 1 saat önce yaptım :( ..sağ taraf ve on konsülün sağ tarafı da kırıldı ..allahtan kaskım sayesinde hayatta kaldım ..kafamı öyle 1 vurdum ki yere :((..kask sız 1 adım dahi gitmeyin arkadaşlar aman dikkat ..kaza tamamen benim hatam ..ani kalkış yaptım tabii motor da kaydı doğal olarak
tamir ve tekrar kontrole verdim bütün parçaları boyanacak debriyaj temizlenecek saatlerin bulunduğu bölüm ile torpido bölümü yeni alınacak ve grenajların tırnakları tamir olacak on amortisörler yağı değişip ayarı yükseltilecek on arka balatalar yenilenecek ..hayırlısıyla 2 haftada bitecek umuyorum..motorsuz olmak zor en önemlisi ise merakla nasıl olacak diye beklemek
enjeksiyonlu su sogutmalı motor alın bozulmuyor zaten :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)