SS birincil amacı zaten pistte dönmektir. SS alıp şehir içinde kullanmak hem alete hemde sana yazık eder. Çünkü rahatsız bir alet, yani uslu durmuyor, alırsın bir standart 600cc touring motor 4.000dd - 5.000dd bandında gezerken makinadan homurtu sesleri gelmez. Ama SS sürdüğün zaman makineden homurtu ve kompresyon sesleri geldiği için rahat durmazsın, hele ki aftermarket yoshimura, akrapoviç vb. egzozun varsa...ister istemez vites yükseltip 120-130km de kendini buluyorsun . Yolda salça olan mutlaka birileri çıkar, SS görünce insanların Michael Schumaer damarı kabarıyor, tokatlarsın eywallah ama nereye kadar ? Bi bitmiyorlar
Yeni başlayanlar için SS olmaz diyemezsin, olur mu olur, olanlar vardır, ama olan kadar olmayanda var. Şansın yaver gidebilir, gitmezse geçmiş olsun. Zaman hep ileriye işliyor, zamanı geri alamazsın. Bence kesinlikle risk almaya değmez. Makine kaçmıyor bir yere. Boş alanda pratik yapmakla, aksiyon işlerinin temelinide oluşturamazsın, belirli bir temelin üstüne çıkman gerekiyor. Bunun için en ideal makineler yamaha r25 gibi gözüküyor. Bahsettiğin gsxr 600 benim ilk motorumdu, şehir içinde çok sıkıntılı bir alet değil ama öğretmen olmaz. Hatanı affetmez, sen öğretmen olduktan sonra ise güzel bir öğrencidir. Dengeli bir makinedir, Herşeyden biraz vardır. biraz kullanıcı dostudur, biraz viraj yapar, iyi hızlanır - ciğerlidir ama son hızda bir r6 olmaz.
Burda şunu demek istemedim, ilk motorum 600cc sende başla demiyorum kısaca konuyu açayım, ilk kez motor sürmeyi gsxr 600 ile 2006 yılında daha yeni yapılan çayyolu - eskişehir yolunda öğrendim.kendime küçük bir scooter sonrada ybr 125 aldım 1 yıl içinde bu arada kullandığım makinede arkadaşımındı ve bizden 2 sokak ileride oturuyordu. Benzini birlikte koyup devamlı gezerdik. Bu şekilde küçük cc ile km tecrübesi vs 2 yıla yakın kullandım, arada 600cc sürerek de büyük motor sürmeyi öğrendim. Ama esas işi küçük cc ile öğreniyorsun. Hata yapıyorsun, yanlış yapıyorsun vs vs. . Yani şimdi bakıyorumda onun 600 lüğü varken o bana veriyordu şimdi benim var ben ona veriyorum hala yedek anahtarla birbirimizde duruyor
iyi çocuklardık biz
Sözün özü şu; 250-300 ile başla, herkesin öğrenme ve algı eşiği farklıdır, zaten kendin motosiklet kullandıkça kendi kendine bir not verirsin ben SS sürerim yada süremem diye yine en doğru kararı sen vericeksin, ben naçizane foruma başlık açmışsın zaten güzel cevaplar gelmiş fikrimi paylaşmak istedim, umarım yardımı olur.