Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motor sürünce başım ağrıyor-uyuşuyor

REKLAM ALANI
    SSIRIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 - Hero XPulse 200V4
    Merhaba arkadaşlar. Tvs apache rtr150 motorum var. Kask, mont, eldiven vs ekipmanla kullanıyorum devamlı. Motorla 15-20km kullanımdan sonra indiğimde bir yorgunluk oluyor, başım hafif ağrıyor, bir uyuşukluk oluyor. Yatasım yada uzanasım geliyor. Ama motor üzerindeyken hiç sıkıntı yok 100-200km gitsem dahi herhangi bir şey olmuyor. Bu sıkıntılar indikten sonra oluşuyor. Motora ilk başladığım vakitler daha fazlaydı biraz azaldı ama geçmedi. Nedeni nedir acaba sizde de oluyor mu?

0,75 - 1,0 miyop var uzağı çok net göremiyorum ama günlük hayatta da gözlük kullanmıyorum. motorda da kullanmıyorum. Motorda daha çok ileriye baktığımız için göz yorgunluğundan rahatsız olmuş olabilir miyim? Bugün denemek amaçlı gözlükle kullanacağım.

Trafiği devamlı seziyorum her arabayı, yolu, yayayı düşünüyorum bir sıkıntı çıkar mı diye devamlı beyne bir görüntü akışı oluyor ve işleniyor. Bundan dolayı yorgunluk olabilir mi?

Bende sinüzit var. Kafam rüzgar almıyor kasktan dolayı ama motorun ivmesinden ve hızımdan dolayı basınç değişimi gibi etkenler oluşup beni rahatsız ediyor olabilir mi?

LS2 kapalı kaskım var rüzgar sesi alıyor. Ses beni rahatsız etmese de uzun vadede ben anlamadan gürültüden beni rahatsız etmiş olabilir mi?

Deneyimlerinizi ve bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba,

Rüzgar sesi sizi rahatsız etmesede, yorgunluğa sebebiyet verdiği bir gerçek..Uzun vadede ise kask içerisinde maruz kalınan seslerden ötürü işitme kaybı yaşayabilmemiz söz konusu. Kesinlikle kulaklık kullanmanızı tavsiye ederim.. Bir kere kullanın,rahatlığını tadacaksınız. Kulaklıklarınızdan , vazgeçemeyeceksiniz.

0.75, 1 miyopi küçümsenecek dereceler değiller bana göre, gözlük ya da lens kullanmanız gerekir.Miyopiyseniz ve gözlük/lens kullanmıyorsanız baş ağrısı yapabilir,bilginize... Sürekli yolu okumak gerek elbet bir yorgunluğa da sebep olur .

Sinüzittende etkilenmek mümkün,ihtimaller arasında..

Sürüş esnasında yorulmanız doğal,özellikle de ilk başladığımız zamanları hatırlasak-kesinlikle dayak yemiş gibi hissederim..Kaç km de yorulduğunuz ise bence dayanıklılık ile alakalı bir durum.Sizde farketmişsiniz, gittikçe km de artışa bağlı olarak yorulma süresi de uzuyor, Yoruldukça mola verip,dinlenip o şekilde yola devam edilebilir. Bol bol sıvı tüketilebilir.

Terliyoruz, sıvı mineral tuz kaybediyoruz, yerine konmalı bunlar.

Gözlük,lens kullanın 0.75-1 küçümsenecek rakamlar değil.

Kazasız belasız
    forzaBJK ve SUN bunu beğendiler.

CHaTaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson electra glide ultra classic
    Ek olarak kullandığın kask kafanı sıkıyor olabilir ve baş ağrısı yapabilir.

Ne kadar tecrübelisin bilmiyorum motosiklet sürmek konusunda ama motosikleti sürerken çok stress yapıyorsan relaks olamıyorsan o da sana başağrısı yağıyor olabilir.
    forzaBJK bunu beğendi.

Motosikleti
    @oluroyle cevaplarınız için teşekkürler. Bugün 20km yol gideceğim Gözlük takacağım, kulak tıkacım yok ama balaklava takacağım sesi biraz keser herhalde.

Sıvı kaybını unutmuşum çok fazla terlemesem de etkisi var sanırım. Yaşım 23 ama tansiyon düşmesi yaşıyor da olabilirim motor kullandıktan sonra çünkü halsizlik, uyuşma, hafif baş ağrısı şeklinde şikayetlerim. Tuzlu ayran yada su + çubuk kraker yapacağım motordan indikten sonra.

siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25
    Kask kafanı sıkıyordur, bende de olmuştu bir büyük kaska geçince rahatladım.

Motosikleti
    Alıntı CHaTaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ek olarak kullandığın kask kafanı sıkıyor olabilir ve baş ağrısı yapabilir.

Ne kadar tecrübelisin bilmiyorum motosiklet sürmek konusunda ama motosikleti sürerken çok stress yapıyorsan relaks olamıyorsan o da sana başağrısı yağıyor olabilir.
    Kaskı kafamın üst taraflarından hissetmiyorum bir baskı yok, alında hissediyorum ama çıkardığımda hiç iz felan oluşmuyor dolayısıyla sıkmıyor. sadece yanaklarımı biraz tutuyor yanak padleri buda olması gerektiği gibi sanırım. Motor sürerken hiç stres yapmam, çok soğukkanlıyımdır. uzun süredir birçok motor kullandım ama kendime ait ilk motorum.

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Sinuzit başlangici olabilir... sinüzitten çok çekmiş biri olarak hacamat tavsiye ederim

Doktora görün, buradaki hiçbir yorum doktor teşhisi yerini tutamaz...

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Benim kask da aynı şekilde ve bende ruzgardan ötürü göz kizarikligi ve düğünden çıkmış gibi bir sersemlik oluyor. Hele uzun yolsa halay başı kıvamına geliyorum :D

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Sinüzit malesef en ufak rüzgarı bile sevmez.
    Bana sinüzite bağlı gibi geldi.
    Tabi en iyi kararı bir hekim verecektir.
    Geçmiş olsun...

Motosikleti
    gün içinde 20km gidiş 20km dönüş yol yaptım. gözlük taktım, balaklava taktım. hava sıcak olduğu için balaklava az kalsın öldürüyordu kask içinde beni dönüşte balaklava takmadım. gözlüğün epey faydası oldu bundan sonra sürekli takacağım. ileride bazı şeylere odaklanma ihtiyacım kalmadı çok hızlı bakıp dikkatimi başka yere çekebiliyorum. daha güvenli bir sürüş oluyor.

ayrıca baş ağrım, uyuşukluk öncekilerden daha azdı ama tamamen kesilmedi. şuanda burnum akmaya başladı. sanırım benim rahatsızlığım sinüzitten dolayı. gözlüğünde etkisi var. ama sinüziti tetikleyen şey vizörün kenarlarından ve çene altından suratıma az miktarda gelen rüzgar. bu neden oluyor sanırım. bir dahakine daha az rüzgar ve ses alan kaliteli bir kask alacağım. yorum yazan arkadaşlara teşekkürler.

Motosikleti
    F850 Gs
    Zaten sinüzitim var demişsiniz. En ufak rüzgarda dahi etkilenmeniz olası.. Gözlerinizde de 0.75-1 derecelik miyopi varmış, gözlük kullanmazsanız baş ağrısı kesin yapar.Üstelik motor kullanırken, görmek çok önemliyken , görüş mesafenizi kısaltmayı nasıl göze alabildiniz, şaşırdım.. Canınızı tehlikeye atmayın.

Lütfen doktora gidin,gözlerinizi kontrol ettirin.Uydun dereceli gözlük kullanın.

Çeneden gelen rüzgar için, çene perdesi-chin curtain denen şeyler olur. Kullanabilirsiniz

Motosikleti
    zaten doktora gidip zamanında almıştım gözlüğü ama ısınıpta takamadım bir türlü tv izlerken veya projeksiyona bakarken takıyordum. gündelik hayatta pek ihtiyacım olmuyor uzağıda görüyorum görmüyor değilim ama uzaktaki küçük yazıyı okuyamıyorum veya epey uzakta olan kişinin kim olduğunu tanıyamıyorum. trafikte bir sıkıntı yaşatmıyor dereceler küçük olduğu için. aslında 0,5 bir göz 0,75 bir göz zamanla biraz artma olmuştur diye öyle yazdım. gözlüğüm 0,5 e 0,5

şu çeneye takılan perdeyi nereden temin edebilirim. benim kaska takmak için yer yok ama filtre arasına sıkıştırırım olmadı.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Sinüzit problemi bende de var.
    Mesela vizörü açıp 2-3 km gitsem sinüzit coşuyor.
    Bunun için yüz bölgenize kesinlikle rüzgar almamaya çalışın.
    Balaklavasız asla gezmeyin.
    Eğer tedavi olmazsanız ve sinüzit kronikleşirse bu sefer sonuç daha kötü oluyor.
    Ben 2-3 ay önce kafamı kaldıramıyordum sinüzitten. Öyle beter birşey.
    Allah şifa versin.
    *Bu arada çeneden perdeli,Ls2'den daha az rüzgar alan kaliteli bir kask alabilirseniz daha iyi olur.

Motosikleti
    Alıntı Uğur Ak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sinüzit problemi bende de var.
    Mesela vizörü açıp 2-3 km gitsem sinüzit coşuyor.
    Bunun için yüz bölgenize kesinlikle rüzgar almamaya çalışın.
    Balaklavasız asla gezmeyin.
    Eğer tedavi olmazsanız ve sinüzit kronikleşirse bu sefer sonuç daha kötü oluyor.
    Ben 2-3 ay önce kafamı kaldıramıyordum sinüzitten. Öyle beter birşey.
    Allah şifa versin.
    *Bu arada çeneden perdeli,Ls2'den daha az rüzgar alan kaliteli bir kask alabilirseniz daha iyi olur.
    Teşekkürler size de geçmiş olsun. Maalesef kask alacak bütçem yok şuan öğrenciyim. yaz bitmeden motora ara vereceğim. sonra seneye artık yeni kask, motor ve ekipmanlar. vizör açık gittiğim oluyordu haklısınız daha açık gitmeyeceğim.

Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    yalnız değilmişim.aynı sorun bende de var.kask 20 km sonra kafamı acıtmaya başlıyor küçük sanırım ama böyle bi halsizlik kendi mi yatağa atıp dış dünyayla bağlantıyı kesmek istiyorum bazen.bende sadece migren var

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Kulak tıkacı kesinlikle kullanmalısınız farkı motordan inip eve gelip oturunca anlarsınız...Kulak tıkacı dereceli olmalı suyla ıslatıp veya ağzınızla tükürükleyip kulak deliğine bastırılıp sokulan tipte olanları kullanmalısınız o forsforlu sünger gibi olanları değil.Sizin denge merkezinizi bozuyor ses bende kullanıyorum kulak tıkacı...

Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Öncelikle geçmiş olsun. Bence boyun çevresindeki beyne giden damarların kask nedeniyle sıkışmasından dolayı beyne yetersiz kan gitmesi nedeniyle oluşuyor. Test etmek için şöyle bir deney yapın. Motor sürerken taktığınız kaskı evde otururken yaklaşık yarım saat takın ve sonra çıkarın. Durumunuza bir bakın değişiklik var mı? Eğer yoksa nazi kask denilen kask ile motora binip yarım saat kadar sürün. İndiğinizde kendinizi kontrol edin ve kararınızı verin. Eğer normal taktığınız kaskı evde taktığınızda da sıkıntı yaşamışsanız sorun kasktadır. Yok eğer nazi kaskı ile motor sürerken sorun yaşadıysanız bu durumda motor kullanırken ki oturuş ve maruz kaldığınız ses, rüzgar, başınızı geriye doğru iten bir etmen ya da kendinizi aşırı kasmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Acil şifalar dilerim.
    oluroyle bunu beğendi.
    2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı bassturbin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kulak tıkacı kesinlikle kullanmalısınız farkı motordan inip eve gelip oturunca anlarsınız...Kulak tıkacı dereceli olmalı suyla ıslatıp veya ağzınızla tükürükleyip kulak deliğine bastırılıp sokulan tipte olanları kullanmalısınız o forsforlu sünger gibi olanları değil.Sizin denge merkezinizi bozuyor ses bende kullanıyorum kulak tıkacı...
    hangisini kullanıyosunuz?
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

_kaan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Banada sinüzit gibi geldi. Bende vizör açıkken sürünce alın bölgesinin 3-5 dk rüzgar yemesi yetiyor baş ağrısı için, benim çözümüm kışın balaklava yazın buff.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)