Motor alacağınız zaman eşinizi nasıl ikna edebiliyorsunuz ?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,,,
Geçenlerde 10-15 bin arasında 250cc motor almaya karar vermiştim,
Sağolun sizlerin fikirlerini de aldım beğendim bi model,
Bi akşam Hanım tv izliyor, ben bilgisayarda motosiklet ilanları ile meşgulüm,
Baktım hanım uyumak üzere, uyku sersemi ikna ederim belki,
+ "Hanım bi bakarmısın" dedim gösterdim ilandaki motoru,,,
- "Eee nolmuş o motora"
+ "Ben bu motoru alacam"
- "Tamam yazın alırız" dedi
Bi sevindim bi şaşırdım ki kabul ettiğine,
+ "Ohh be, ben ozaman yarın kredi başvurusunu yapayım hemen" dedim ağzım kulaklarımda
- "1.600 TL için kredi çekmeye ne gerek varki" dedi,
Hanım 1.600 TL deyince kafa "dank" etti,Heralde uyku sersemi 16.000 TL yi 1.600 TL olarak görmüş,Ayıkla şimdi pirincin taşını dedim içimden
+ "Yok canım sen yanlış gördün heralde 1.600 değil 16.000 TL" dedim,
Nerden dedim arkadaş demez olaydım
TV ye bakarken neredeyse uyumak üzere olan kişi bi anda canlandı
Daha düğün yapalı 6 ay oldu
- "Düğün borcumuz var, o kadar para motora verilir mi, araba almadan motor mu alnırmış, hep kendi zevkini düşünüyosun vs vs...,
Usulca ilan sayfalarını kapadım...
O gün bugündür ikna edemiyorum hanımı, Nuh diyor peygamber demiyor
Artık fiyat olarak 5-6 bin TL lik motorlara bakıyorum,
Özellikle evli kişilere bu sorum, eşler daha bi olumsuz bakıyor bo motor olayına...
Siz motor alacağınız zaman eşinizi, ailenizi vs. nasıl ikna edipde alabiliyorsunuz
Reklamlar
-
Öncelikle maalesef hanımınız biraz haklı söylediklerinde.
Ama ben hep eşime de söylüyorum eşler devlet dairesi gibi rüşvet vermeden hiçbirşey yaptıramassın . Sende kendi zevkin karşılığında onun hoşlandığı ve zevk aldığı bir teklifle gidersen muhtemel kabul edicektir.
Kabul etmezse borçlarınız varken kendine bir şey istemediği için akıllı ve doyumlu bir eşiniz olduğu için sevinirsiniz
Kabul ederse motosiklet alacağınız için sevinirsiniz.
Ne güzel hertürlü seviniyosunuz işte bundan güzeli mi var
-
Senden ilerde mutlaka birsey isteyecektir. Bu istek zamanlarinda koz bize geciyor. Bunu benimkini alalim seninkinide alirizla gecebilirsin. Benimki mesela evlenmek dugun yapmak falan istiyordu bende dedimki bak ben hergun deli deli motorlara bakiyorum bu isi bir aradan cikaralim zaten 3-4 yil motor konusu acmayacam sana ve sadece evlilik/dugun isine kafa yoracaz falan dedimde zar zor ikna ettim. Mutlaka seninde kullanabilecegin bir kapi acilacaktir.
-
özür dilemek izin almaktan daha kolaydır.
yönce motoru alır, sonra eşine söylersin.
-
mi1954 adlı üyeden alıntı
özür dilemek izin almaktan daha kolaydır.
yönce motoru alır, sonra eşine söylersin.
Sanırım bekarsınız Özür dilemek izin almaktan kolaydır ama o özür kabul görmez ise o motoru satana kadar dır dır dır.
@oenaj : Hocam eşiniz haklı. Türkiye şartlarında ve ikliminde, bir aileye ilk önce otomobil gerektiği gerçeğini sanırım hepimiz kabul ederiz. Üstelik borç da varsa şartları zorlayarak normal yaşantıyı sıkıntıya düşürmemek adına, biraz daha ertelenebilir. Etrafımda motorunu almak için arabasını satmış kim varsa şuan bunun sıkıntısını yaşıyor. Bir arkadaşın annesi rahatsızlanmış, hastaneye götürecek, araba yok. Motora da bindirecek hali yok 65 yaşında kadını. Her neyse, yarın öbür gün çoluk çocuk derken eşiniz kesinlikle haklı.
-
valla benim eşim evlendiğimizden beri karşı motora. 3 yıldır toplasan 3 kere binmemiştir arkama. nefret eder motosikletten. Her 2 ayda bi motosiklet yüzünden ciddi kavgalar ederiz. o hafta binmem öbür hafta gene binerim böle gidiyor bu işler yapacak birşey yok. Ben ikna etmeye çalışmadım çünkü ikna olmayacağını bliiyordum. O sebebten sadece yaptım. izin almaktansa özür dilemek daha iyidir
Tavsiyem bi anda 16 binlik motora bakma. önce uygun fiyatlı birşey al, hem daha iyi öğrenirsin. Hemde hanımla arayı çok bozmazsın. Zamanla eşin alışırsa motosiklet olayına, yavaş yavaş büyütürsün...
-
Eşin bu konuda haklı biraz , daha araban yoksa motor işi sana biraz lüx olmuş, 15000tl ye bir araba alabilirsin, eşini çocuğunu motosikletten daha güvenli bir şekilde gezdirebilirsin.Birde benden sana tavsiye eşini motora alıştırma ,kendin bin, eşinede araba sürmeyi öğret, ve ilk önce araba al eşine ver sonra kendine istediğin motoru al, ben öyle yaptım o zaman eşin motoru merak etmez birde aldığın motorların rengi aynı olsun değiştirdiğini anlayamaz.
-
Yumruğu masaya vurma zamanı gelmiş
Hepimizin başından geçiyor. Ben ikna edemedim.. ki ikna kabiliyetim yüksektir.
Gittim aldım geldim.
şimdilerde yavaş yavaş alışmaya başladı. Alıştı derken muhabbetini yapabiliyorum.
Zati eşim için binmek dokunmak olası şey değil
Passionately in love with Motorcycle
-
Yahu sırf bu yüzden 30-32 yaşından önce evlenmek istemiyorum. Evlenmeden önce 20 bin TL üzeri bir motosiklet + ev + arabam olacak anca öyle evlenirim. Eşinizde haklı ne yapsın kadın? Siz zaten haklısınız insan istiyor yapacak bir şey yok.
Bizi bu ekonomiye mahkum edenler utansın.
-
Slmlar
Kardeşim bende 3 senelik evliyim, evliliğimin 1. yılında 2 bin liralık motor ile başladım bu sevdaya, ikna etmesi aslında zor olmadı, ufak meblağ olunca her yere beraber gideriz, bide işi gidiş gelişim bayağı uzaktı, oda etkili oldu ikna olmasında. Bide uysaldır biraz, "Chatan" nın dediği gibi ufaktanda onun istediklerine kulak verdim, ilk motorumu aldırdım, uzun süre beraber her yere gittik, mondial driftti ilk motorum yaz ayı idi birde, avm olsun annesine babama felan hep motorla gittik, alıştırdım onu, sonra işe gidip gelmeye başladım o pek binmiyordu motora, iş icabı çok işime yaradığına az çok ikna ettim, biraz mecbur hissetti kendini, sonra tabi birçok kez sorun yaşadık ama motor sevdası damardan girmişti, engel olamıyordum kendime, 125cc, 250 cc derken 11 tane motor değiştirdim bu sürede, arada arabada aldım sattım felan, en sonunda fazer 6 aldım, onu nasıl aldırdın dersen 3 sene bebek yapmadık, o bebek istedi sıkılıyordu oyalanırım onu büyütürüm dedi :D o bebeğini aldı bende motorumu, aslında birazda motor sevdamın engel olunamayacağını anladılar, çok baskı yapmalarına rağmen yinede istediğimi aldım.. Sabır işi bu darısı başına :D
-
Mexico adlı üyeden alıntı
Yahu sırf bu yüzden 30-32 yaşından önce evlenmek istemiyorum. Evlenmeden önce 20 bin TL üzeri bir motosiklet + ev + arabam olacak anca öyle evlenirim. Eşinizde haklı ne yapsın kadın? Siz zaten haklısınız insan istiyor yapacak bir şey yok.
Bizi bu ekonomiye mahkum edenler utansın.
Ahada en güzel yorum bu, vallahi bu. Adam 4 cümlede her şeyi anlatmış. Tebrikler...
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
-
oenaj adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,,,
Geçenlerde 10-15 bin arasında 250cc motor almaya karar vermiştim,
Sağolun sizlerin fikirlerini de aldım beğendim bi model,
Bi akşam Hanım tv izliyor, ben bilgisayarda motosiklet ilanları ile meşgulüm,
Baktım hanım uyumak üzere, uyku sersemi ikna ederim belki,
+ "Hanım bi bakarmısın" dedim gösterdim ilandaki motoru,,,
- "Eee nolmuş o motora"
+ "Ben bu motoru alacam"
- "Tamam yazın alırız" dedi
Bi sevindim bi şaşırdım ki kabul ettiğine,
+ "Ohh be, ben ozaman yarın kredi başvurusunu yapayım hemen" dedim ağzım kulaklarımda
- "1.600 TL için kredi çekmeye ne gerek varki" dedi,
Hanım 1.600 TL deyince kafa "dank" etti,Heralde uyku sersemi 16.000 TL yi 1.600 TL olarak görmüş,Ayıkla şimdi pirincin taşını dedim içimden
+ "Yok canım sen yanlış gördün heralde 1.600 değil 16.000 TL" dedim,
Nerden dedim arkadaş demez olaydım
TV ye bakarken neredeyse uyumak üzere olan kişi bi anda canlandı
Daha düğün yapalı 6 ay oldu
- "Düğün borcumuz var, o kadar para motora verilir mi, araba almadan motor mu alnırmış, hep kendi zevkini düşünüyosun vs vs...,
Usulca ilan sayfalarını kapadım...
O gün bugündür ikna edemiyorum hanımı, Nuh diyor peygamber demiyor
Artık fiyat olarak 5-6 bin TL lik motorlara bakıyorum,
Özellikle evli kişilere bu sorum, eşler daha bi olumsuz bakıyor bo motor olayına...
Siz motor alacağınız zaman eşinizi, ailenizi vs. nasıl ikna edipde alabiliyorsunuz
kabul edene kadar motor alma bence (bekarım )
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
-
-
-
Evet düğünde kredi çekmiştik onun borcu var, o bakımdan hak veriyorum,
Geçen tek taşım yok dedi, 700 TL ye almıştım düşürmüş
Yahu üzülme alırız dedim, tabi motosiklet için koz olarak kullanma düşüncesi var
bendeki rahatlığa bak, az sonra başıma geleceklerden habersizim
Ankara Atlantis City de Atasay'a girdik,
Beğen istediğini alalım dedim,
Beğendi, kuyumcu tarttı vs,,,
Ben yine yine rahat rahat ne kadar bu beyefendi dedim,
9.600 TL fiyat çekti,
Hanımla bi göz göze geldik ki anlatamam bakışlarımızı
Önceki 700 TL ye aldığımız nişan yüzüğünün rahatlığı vardı bende
Usulca terkettik mekanı
Bankta oturuken bi çiçekçi geldi çiçekle almakla yetindik
-
Sormadan alacaksın , sonra aldım diyeceksin. Başka türlü olmaz. tabi 16000 tl değil 6000 tl ye aldım diyeceksin.
-
-
Babamda Jawa 250 var, o motoru da çok seviyorum,
Ama onlar hem çok yakıyor, hem çok arıza çıkartıyor,
Biyere gidecek olsam yarı yolda bırakır mı diye düşündürüyor hep güvenemiyorum,
İterek eve getirdiğim çok oldu çünkü,
Birde 60cc lik Kanuni Cup var babamda, elden vitesli,
Geçen onu sürdürdüm eşime,
Hoşuna gitti bakalım,
Yavaş yavaş bu sevdayı damardan enjekte etmeye çalışıyoruz bakalım
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:15 ----------
hakanens dediğin gibi hak veriyorum eşime,
biraz pahalı ama ben alınca güzel,sağlam,iyi birşey olsun istiyorum,
İkimizde kamuda çalışıyoruz, yani en azından Türkiye şartlarında maddi olarak çok şükür iyi sayılırız,
Artık daha düşük bütçeli motorlara bakıyorum bakalım,
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)