durmaya karar verdiğin anda vites küçült, önce arka frene sonra birazda ön frene bas.
durmaya karar verdiğin anda vites küçült, önce arka frene sonra birazda ön frene bas.
I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...
fren hidroliğin yumuşaksa harika olur
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
Parmak olayi diger bircok konuda oldugu gibi bu konudada onemli bencede.motordan motora degisiyor. Mesela bende iki ayak yerdeyken sikisik trafikte on frene ani basinca. Abs devreye giriyor ve sikip birakiyor .alet durmuyor. Birkackez zor durumda kaldim.
---------- Post added at 20:53 ---------- Previous post was at 20:51 ----------
İngilizce klavye icin ozur dilerim. Oyle demek istemedim.Abs iste tutup birakiyor
---------- Post added at 20:55 ---------- Previous post was at 20:53 ----------
Parmak arasi terliginde konuyla alakasi olmadigini belirtmek isterim.
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
Oldu bir kere iste. Birde chat yaparken kizin birine bunaldinmi anlaminda s k l d n m i dedim. Basima neler geldi
Ben motorsiklet eğitimi aldığımda hocaların hepsinin söylediği tek bir şey vardı. İki parmakla fren doğrusudur, doğrusunu öğren sonra ne istersen yap o beni bağlamaz. Mantığı da gereğinden fazla basınç uygulamamak olduğunu söylemişlerdi. İKi parmakla öğrendim ben de, hayırlısı diyelim.
O zaman Rossi yanlış biliyor frenlemeyi ... Kişinin el gücüne göre değişir o iş, limon gibi sıkarak doğru frenlemeyi yap da ister 4, ister 2, ister 1 parmakla yap.
Frene hızlı başlayabilmek için 2 diyorlar ama o doğru, manetin üzerinde olması zaman kaybını azaltıyor. Bu da yüksek hızda metrelere karşılık geliyor.
Panik fren anını yaşamayan bilemez. Atıp tutmak çok kolay. Ama mutlaka önceden çalışın. Çünkü bu hayatta sadece 1 panik fren yapma şansınız olabilir.
Artık abs var ahhah
Debriyajda frende hep 2 parmak bende doğrumu yanlışmı bilmem alışkanlık öyle rahat ediyorum alışana kadar baya çektim ama.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)