Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motora yeni başlamak

REKLAM ALANI

Öncelikle merhaba daha yeniyim buralarda aslında bu konudan bıkmış olabilirsiniz ama kusura bakmayın aklımda soru işareti kalmasını istemiyorum 15 yaşındayım boyum 183 kilom 80 henüz motor sürmedim ama babam yazın ninja 250 almayı düşünüyor sizce nasıl olur kullanım açısından öğrenebilirmiyim biz motosiklet tutkusu çiğitten geliyor aslında tavsiyeleriniz nelerdir ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

afu35 bunu beğendi.

santo78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650F
    afu35 bunu beğendi.

Haklısınız fakat cok hevesliyim zaten kucuk bir ilcedeyim burada motor surenlerin %99 un ehliyeti yok ya da baslangıç icin motor tavsiyesindede bulunabilirsiniz

Motosikleti
    Pcx 125
    Alıntı gokhanxx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haklısınız fakat cok hevesliyim zaten kucuk bir ilcedeyim burada motor surenlerin %99 un ehliyeti yok ya da baslangıç icin motor tavsiyesindede bulunabilirsiniz
    Scooter alsan olmaz mı ? birde ehliyet şart fakat ehliyet almadan 2 ay önce başlayabilirsin ısınmak için evden çok uzaklaşmadan sürsen olur heves bu sonuçta

afu35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eğer Allah korusun bi kazaya karışırsan ve sadece kendine bişey olursa şanslısın ama başkasının canını yakarsan o kazada haklı dahi olsan ömür boyu vicdan azabı çekersin. İşin adli boyutunu söylemiyorum bile.

Alıntı MotorcuMetos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Scooter alsan olmaz mı ? birde ehliyet şart fakat ehliyet almadan 2 ay önce başlayabilirsin ısınmak için evden çok uzaklaşmadan sürsen olur heves bu sonuçta
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-acill-satilik-207965968/detay peki ya bu nasil

Motosikleti
    BMW F650GS 2007
    Öncelikle aramıza hoşgeldin.

Lise 2de ehliyetsiz araba kullanmaktan yakalanmış 1i olarak konuşuyorum. Ehliyet mevzusu yasal yükümlülükler getirir. Misal sen şimdi ehliyetsiz binsen motora, dikkatli dikkatli sürsen de 1 yaya fırlayıp çarpsan ona zarar versen %100 sen suçlusun, o vatandaşın hatası da olsa yasalar önce ehliyete bakıyor. Allah göstermesin kalıcı hasar ya da ölümlü kaza olursa hayatın kararır.

Ehliyet sınavı ve ya kurslar çok mu yararlı ? Değil, ancak olayın tamamen hukuksal boyutu bu. Trafiğe kapalı araziye gidersiniz babanla orada gez gör öğren baban öğretsin tabi, ama trafikte karşındaki insanların canı da sana emanet, senin canın da onlara emanet, karşılıklı sorumlusunuz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    honda cbr 650f
    Öncelikle sakin ol ve o elindeki kırık karenajı yavaşça yere bırak.

Daha motorun msini bilmeden 250 cclik bir makina almak istiyorsun. Birde 250 liklerin en babayiğit olanlarından birisi bahsi geçen alet. Tamam skuterle başlama ama vitesli herhangi bi çinliyle başlayıp önce vitesle debriyajla iyice bi sevişip akabinde trafikteki lavuklara tahammül etmeyi öğrenmelisin. Ha bide ehliyette yoktu dimi senin.

shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    1- Güveli Sürüş Eğitimi ( Honda GS2 ya da GIS Akademi )
    2- Ehliyet
    3- İdaeli scooter ama ille de vitesli diyorsan 125 CC bir motor (bildiğin kuryeci motoru) içinde R geçmeyecek ama F olacak ...

Tüm bunları dinlemeyip işine gelen şeyleri örnek alıp kendini riske de atabilirsin elbette. Sonrası çok keyifli olmaz ama... Buradaki kardeşlerin ve ağabeylerinin her söylediği bir tecrübe ile sabitlenmiştir. İstediğimiz senin gibi motosiklete gönül veren gençleri kazanmak, bilinçle elbette. Heba etmek değil...

bence ilk başta racing alma derim. dönüşleri falan oldukça sıkıntılı oturuş tarzı. 250 yada 200 lük bir naket al derim ben rahatına bak bende z250 alacağım

mehaba arkadaşlar
    motor ehliyetimi 2007 de almama ramen motora birtürlü başlayamadım, istanbul tırafiğinden boğulduğum vede motorsiklete olan sevgimden dolayı 32 yaşımdan sonra motorsiklete binmeye karar verdim , ilk etapta iyi bir eğitim düşünüyorum honda veriyormuş eğitimi ,ikinci etap için scooterle mi başlayayım yoksa vitesli eğitimi almışken vitesliden devammı edeyim hala karar veremedim tabi birde hangi motor markasınada karar veremedim, geçenlerde türkiye turing ve otomobil kurumunun verdiği seminere katıldık kaskımı ve yeleğimi ordan verdiler ) geri kalan koruma giysilerini eğitim aldıktan sonra tedarik edeceğim ,koruma ekipmanlarının önemini hem bu sitedeki arkadaşlardan (üye olmadanda siteyi takip ediyodum) ve gittiğim eğitim seminerinden anladım, belki sizde izlediniz altınelbiseli adamın kaza vidiosunu ,birazda tırstım biraz )) arkadaşlar tecrubeli olan arkadaşlar sizce düşündüğüm edaplar doğrumu ilerleyiş bu şekildemi olmalı,arkadaşın scooteri var sym bazen biniyorum fakat motorun istediği yöne gidiyorum motora yönvermekte zorlanıyorum inşallah bu acemiliği eğitimle atarım herkese iyi günler

kursaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R125-Mt-09-CBR650R
    Ehliyetin olmadan herhangi bir kazaya karıştığın zaman haklıyken haksız durumuna düşersin mesela araba gelip sana çarpsa bile o adamın masraflarını karşılamak zorundasın bu iyi kısmı maddi sorunlar bir şekilde çözülür fakat eğer olur da bir an tekerin patlar kayar dikkatin dağılır bayılırsın gibi binlerce ihtimal varken bir yayaya çarparsan işte o zaman hayatın biter.
    Eğer sabırsızlığının sonucu olarak ömrünün geri kalanını hapishane köşelerinde bir katil olarak geçirmek istiyorsan al kardeşim istediğin motoru, kendini düşünmüyorsan başkalarının canını düşün aynı şey seninde başına gelebilir.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)