Teker kaydı asfaltı optum
Reklamlar
-
Bugun aksam ustu motorla gidiyodum havada guzel daha motoru alalı 1 ay olmus zaten en sağda gidiyorum hızımda 40 civari dahada yavaslamak için on freni sıktım sıkmamla ön teker kaydı ben sağa uçtum suruklendim motor sağa suruklendi zeminde az değişikti iyice kaydım ustumde full koruma vardı birsey olmadı ama dizlerim yaralandı pantoon gitti ayağımda normal ayakkabı vardı ayakkabı yırtıldı ucuz atlattık gibi ilk ayda kaza yapınca moralim asırı bozuldu motoru bırakmayı bile dusundum motorum honda msx125 on sağ sinyal kırıldı viteste bosa zor geçiyo artık bot ve pantolon almadan hayatta binmem ekipmanlarımı tamamladıktan sonra motoruda servise goturucem bakalım nolucak o kadar hızda o kadar suruklenmeyi anlamıyorum bi türlü kaza yapmayıda kendime yediremiyorum
Reklamlar
-
Hocam eğitim alın, full koruma demek full demektir, normal ayakkabı yerine bot ve saglam pantolon edinin geçmiş olsun
-
YouSuffer adlı üyeden alıntı
Hocam eğitim alın, full koruma demek full demektir, normal ayakkabı yerine bot ve saglam pantolon edinin geçmiş olsun
Abi simdi ilk işim bot ve korumalı pantolon almak ondan sonra honda guvenli sürüş eğitimi ondan sonra motoru tamir ettiricem teşekkürler
-
öncelikle geçmiş olsun. Bu tecrübenn seni bir takım işlerden koruyacağı aklında bulunsun. Salığına zarar vermeden ufak tefek düşmek başlangıçta iyidir bile denilebilir.
-
Acemi kazasıdır ön fren şakaya gelmez onu azar azar sıkmak lazım bende yaşamıştım bu durumu geçmiş olsun
-
Oldjack adlı üyeden alıntı
öncelikle geçmiş olsun. Bu tecrübenn seni bir takım işlerden koruyacağı aklında bulunsun. Salığına zarar vermeden ufak tefek düşmek başlangıçta iyidir bile denilebilir.
İnsallah teşekkürler umarım birdaha kaza yapmam
-
geçmiş olsun. Ekipmanları tamamlaman iyi olacak. Bununla birlikte motorunun lastik ebatlarının küçük olması ve üzerinde bulunan lastiklerin kötü olması seni bu kazaya sürükleyen etkenler diyebiliriz.Motorunu uzun süre kullanmayı düşünmesen bile lastiklerini değiştirmeni tavsiye ederim.
-
MustafaErdur adlı üyeden alıntı
Acemi kazasıdır ön fren şakaya gelmez onu azar azar sıkmak lazım bende
yaşamıştım bu durumu geçmiş olsun
Abi bende ön frene hep guveniyodum demekki iyi fren yapmayı oğrenmek lazımmıs teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:49 ----------
ogaakkaya adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun. Ekipmanları tamamlaman iyi olacak. Bununla birlikte motorunun lastik ebatlarının küçük olması ve üzerinde bulunan lastiklerin kötü olması seni bu kazaya sürükleyen etkenler diyebiliriz.Motorunu uzun süre kullanmayı düşünmesen bile lastiklerini değiştirmeni tavsiye ederim.
Zaten ilk alt ekipmanımı dizicem sonra alabilirsem eğitim sonra motoru yaptırıcam en son lastikleri değiştirip trafiğe cıkıcam bunlar tamamlanmadan çıkmam trafiğe sagolun hocam
-
bir aylık motor dediniz lastikleri değiştiniz mi yoksa orijinal lastikler mi ? malum firmalar sağ olsun genelde tırt lastikleri motorlara dayadıkları için. Geçmiş olsun
-
Eğitimi boşver lastiklerini değiştir zaten eğitim alsan da limitlerini zorlayacağın bir motorun yok 12 inç jantla virajda sonuna kadar yatmayı düşünme
-
burakozen adlı üyeden alıntı
bir aylık motor dediniz lastikleri değiştiniz mi yoksa orijinal lastikler mi ? malum firmalar sağ olsun genelde tırt lastikleri motorlara dayadıkları için. Geçmiş olsun
Orjinal lastikleriydi bende cok beğeniyodum onu kaymıyo arkası kaymıyo diye bugun sağlam kaydırdı beni dahada o lastiklerle allah korusun binmem herkesede değiştirmesini tavsiye ederim sütten dili yanan yoğurdu ufleyerek yermis
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:00 ----------
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Eğitimi boşver lastiklerini değiştir zaten eğitim alsan da limitlerini zorlayacağın bir motorun yok 12 inç jantla virajda sonuna kadar yatmayı düşünme
Tavsiyelerinizi değerlendiricem hocam ama hepsi olmadan trafiğe çıkmam artık yorumun için teşekkürler
-
Ne diyordu AEA? Limon sıkar gibi.
Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.
-
Geçmiş olsun, böyle durumlarda "en kötü kazan bu olsun" denir. Maalesef korumalı kıyafet (full) olayını bir müsibetle öğrenmiş bulunmaktasın Ama en azından daha tatsız birşey olmamış. Çok daha düşük süratlerde bile düşmenin ardından başka bir yere çarpma durumlarında kırık bile olabilirdi.
Kendine fazla sinirlenme. Ön freni sıktığında neden kaydın anlamadım zemin nasıldı ? Ya da gidon düz değildi de motor kapaklandı mı? Ender bir olaydır ama bazen tam fren anında lastiğin altında kaygan birşey de kalabilir, (özellikle orman yolları gezileri sırasında ıslak sonbahar yaprakları gibi)böyle durumlarda yapacak birşey de yoktur pek.
Şimdi ilk iş Honda GS2 ya da eşiti bir sürüş dersi lütfen...
-
Ben bicok motosiklet kullanicisinin aksine arka frenden korktum hep ve önü daha fazla kullandim ogrendigimden beri, ozellikle dusuk hizlardayken ...
bu on frenle duz yolda dusuyorsan ya gidonu duz tutmadin yada yolda kaygan birsey vardı yada ön freni kullanmayi bilmiyorsundur ben ehliyet alirken direksiyon sinavi olacagim gun hava yagmurluydu ve kursun dandik lastik ve motoruyla yerler islakken hep ön fren kullandim yeri öpmedim ha bu kotu aliskanligimi bikac kez virajda yapinca dustum o ayri ama duz giderken o hizlarda düşmek dedigim sebeplerden olur egitim almalisin gecmis olsun
-
Geçmiş olsun , full ekipman , eğitim ve kaliteli lastıklar herkes için şart. Yeni de öğrenilse yıllardır biliyor bile olsa istisnasız bunlar olmak zorunda.
-
-
okan kömür adlı üyeden alıntı
Bugun aksam ustu motorla gidiyodum havada guzel daha motoru alalı 1 ay olmus zaten en sağda gidiyorum hızımda 40 civari dahada yavaslamak için on freni sıktım sıkmamla ön teker kaydı ben sağa uçtum suruklendim motor sağa suruklendi zeminde az değişikti iyice kaydım ustumde full koruma vardı birsey olmadı ama dizlerim yaralandı pantoon gitti ayağımda normal ayakkabı vardı ayakkabı yırtıldı ucuz atlattık gibi ilk ayda kaza yapınca moralim asırı bozuldu motoru bırakmayı bile dusundum motorum honda msx125 on sağ sinyal kırıldı viteste bosa zor geçiyo artık bot ve pantolon almadan hayatta binmem ekipmanlarımı tamamladıktan sonra motoruda servise goturucem bakalım nolucak o kadar hızda o kadar suruklenmeyi anlamıyorum bi türlü kaza yapmayıda kendime yediremiyorum
kardeşim geçmiş olsun bbir kere düşmeyle bırakma herkes düşüyor ön freni direk sıkmadıysan kayıp düşmezsin yada yerde kaymanı sağlayacak birşeyler dökülmüş olabilir sende birşey olmaması sevindirici ben bazen düştüğümde nası düştüm diye gülüyorum tabi sonra masrafı karşılarken o gülme hissayatı olmuyor oda ayrı
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
-
efendy06 adlı üyeden alıntı
Ne diyordu AEA? Limon sıkar gibi.
Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.
Amin hocam valla kaç kere izledim bilmiyorum ama artık videolar değilde eğitim alarak oğrenicem
-
Kusura bakma mesajımın devamını yazıcaktım olmadı bende scooter ıle cakıltım on fren yapınca gulucuk oyuzden her kaza bize bir tecrübe gibi bişey
-
shadowmaster adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun, böyle durumlarda "en kötü kazan bu olsun" denir. Maalesef korumalı kıyafet (full) olayını bir müsibetle öğrenmiş bulunmaktasın Ama en azından daha tatsız birşey olmamış. Çok daha düşük süratlerde bile düşmenin ardından başka bir yere çarpma durumlarında kırık bile olabilirdi.
Kendine fazla sinirlenme. Ön freni sıktığında neden kaydın anlamadım zemin nasıldı ? Ya da gidon düz değildi de motor kapaklandı mı? Ender bir olaydır ama bazen tam fren anında lastiğin altında kaygan birşey de kalabilir, (özellikle orman yolları gezileri sırasında ıslak sonbahar yaprakları gibi)böyle durumlarda yapacak birşey de yoktur pek.
Şimdi ilk iş Honda GS2 ya da eşiti bir sürüş dersi lütfen...
Abi gittiğim yolda sağ taraf hep lastikçi araba tamircisi falandı yolda hafif kirli gibiydi fark etmedim yavaslıyım derken suruklenirken buldum kendimi tekerlerde kitlendi ama tutmayınca zemini boyle bi tatsızlık oldu buda bi ders oldu benim için tatsiz bi ders oldu ama yararlı bir ders oldu gorusun ve yorumun için teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------
EldekiDebryj adlı üyeden alıntı
Ben bicok motosiklet kullanicisinin aksine arka frenden korktum hep ve önü daha fazla kullandim ogrendigimden beri, ozellikle dusuk hizlardayken ...
bu on frenle duz yolda dusuyorsan ya gidonu duz tutmadin yada yolda kaygan birsey vardı yada ön freni kullanmayi bilmiyorsundur ben ehliyet alirken direksiyon sinavi olacagim gun hava yagmurluydu ve kursun dandik lastik ve motoruyla yerler islakken hep ön fren kullandim yeri öpmedim ha bu kotu aliskanligimi bikac kez virajda yapinca dustum o ayri ama duz giderken o hizlarda düşmek dedigim sebeplerden olur egitim almalisin gecmis olsun
Hocam motorcuya gittim bunun parçaları yoktur servise gotur dedi ordanda iyice moralim bozuldu on freni bende hep guzel kullanıyorum sanıyodum ama artık frenleri iyi kullanmayı oğrenicem insallah
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)