Ekipmanlar ve Artçı ekipmanları
Reklamlar
-
Merhaba Allah izin verirse bu ayın sonunda yamaha r25 alıp motosiklet dünyasına atılıyorum. Kask olarak arai veya agv dusundum fakat mont ve bot yonunden daha karar veremedim. Birde artçı için neler almalıyız? Şimdi artçıyada arai veya agv alırsak çok masraf olur. Ne yapabiliriz?
Reklamlar
-
Artçını ne kadar seviyosun ?
-
En ucuz yontem , artci alma
-
CHaTaN adlı üyeden alıntı
Artçını ne kadar seviyosun ?
nişanlım olur hocam :D Şimdi bütçen 20bin tl. 14.500 motora gidicek zaten. geriye 5.500 kaldı. Arai kasklar 2bintl. 2 tanesi 4bintl. geriye kalmadı bir şey :D
-
O zaman tavsiyem ikisini de arai alma biraz daha uygun ve son derece kaliteli kasklar mevcut. Örnek icon airframe carbon, Shoei NXR, Scorpion EXO 2000, Shark Race R-Pro Gibi kasklara bakabilirsin hepsi son derece güvenli ve kaliteli kasklardır. Tabi işin kötüsü sırada daha Mont, Pantolon, Bot, Sırt koruma, Eldiven bekliyor. Benim tavsiyem kaskı en uçuk alıp diğerlerini almamazlık etmem bütçemi en uygun şekilde nasıl paylaştırırım ona bakardım
-
Hocam okadar açılmana gerek yok. Shark speed-R var 700tl civarı, agv k-4 var yine 700 civarı, daha şekilli olsun az daha ucuz olsun dersen nolan n86 veya n64 var 500-600 tl civarı.
Bu saydığım kasklar sharptan 4 yıldız almış kasklar. Güvenle artçına alabilirsin. Niye birkaç marka saydım? çünkü kaskların yapısı azda olsa değişkendir, artçınla beraber gidip deneyin. Kasafını en iyi saran ve uyumlu olan kaskı alın. denemeden kask alınmaz . İlla arai veya shoei alacaksın diye bir şart yok. Saydığım markalar da kendini ispat etmiş dünya markası kasklar.
Ha sadece kasklada iş bitmez, artçına mont + eldiven de şart. motosiklet pantolonu olayına sıcak bakmazsanız hiç değilse dizlik alın. Birde motosiklet botu aldınız mı uygun fiyatlı olay tamamdır
En iyi kaskı alıp başka ekipman almamak yerine, kaliteli sayılan uygun fiyatlı olanlardan full ekipman giyinmek herzaman daha iyidir.
Yani sadece arai kask + dainese deri monta paranız yetiyorsa bunun yerine gidin aynı paraya nolan kask + revit mont + kevlar kot + eldiven + motosiklet çizmesi (veya botu) alırsanız çok daha iyi bir tercih yapmış olursunuz.
-
CHaTaN adlı üyeden alıntı
O zaman tavsiyem ikisini de arai alma biraz daha uygun ve son derece kaliteli kasklar mevcut. Örnek icon airframe carbon, Shoei NXR, Scorpion EXO 2000, Shark Race R-Pro Gibi kasklara bakabilirsin hepsi son derece güvenli ve kaliteli kasklardır. Tabi işin kötüsü sırada daha Mont, Pantolon, Bot, Sırt koruma, Eldiven bekliyor. Benim tavsiyem kaskı en uçuk alıp diğerlerini almamazlık etmem bütçemi en uygun şekilde nasıl paylaştırırım ona bakardım
bot-eldiven-mont almayı düşünüyorum hocam sadece şuanlık. Üniv. gittiğim için pantolon ve sırt koruma zor olucak. Zaten mont'u deri almayı düşünüyorum. Şimdi aklıma geldi birde egsoz var :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:52 ----------
SuleymanE adlı üyeden alıntı
Hocam okadar açılmana gerek yok. Shark speed-R var 700tl civarı, agv k-4 var yine 700 civarı, daha şekilli olsun az daha ucuz olsun dersen nolan n86 veya n64 var 500-600 tl civarı.
Bu saydığım kasklar sharptan 4 yıldız almış kasklar. Güvenle artçına alabilirsin. Niye birkaç marka saydım? çünkü kaskların yapısı azda olsa değişkendir, artçınla beraber gidip deneyin. Kasafını en iyi saran ve uyumlu olan kaskı alın. denemeden kask alınmaz . İlla arai veya shoei alacaksın diye bir şart yok. Saydığım markalar da kendini ispat etmiş dünya markası kasklar.
Ha sadece kasklada iş bitmez, artçına mont + eldiven de şart. motosiklet pantolonu olayına sıcak bakmazsanız hiç değilse dizlik alın. Birde motosiklet botu aldınız mı uygun fiyatlı olay tamamdır
En iyi kaskı alıp başka ekipman almamak yerine, kaliteli sayılan uygun fiyatlı olanlardan full ekipman giyinmek herzaman daha iyidir.
Yani sadece arai kask + dainese deri monta paranız yetiyorsa bunun yerine gidin aynı paraya nolan kask + revit mont + kevlar kot + eldiven + motosiklet çizmesi (veya botu) alırsanız çok daha iyi bir tercih yapmış olursunuz.
evet hocam mont ve eldiven alınacak. Bütçem motor harici 5500tl civarı olacaktır.
-
aynen arkadaşlarda yazmış mont eldiven ve dizlik çok önemli hadi botu ucuzundan çözsen olur gibi sanki. kask konusunda da nişanlınsa kesinlikle kaliteli ve sevimli birşey al sonra evlenince motora binmiyo onlar.
-
Sen daha yeni sürücü değilmiydin ? Artçı için erken. Bu başlık da 600 cc'ye benzemesin. Neden diyorsan motorunu aldıktan sonra bir gün arkaya bir çimento torbası koy ve beni daha iyi anla
Alışveriş Listesi ...
2 adet kask (full face)
2 adet motosiklet pantolonu
2 adet full korumalı, omuz, dirsek, sırt koruması olan mont,
2 adet eldiven, parmakların üstündeki eklemlere SERT korumalı,
2 adet motosiklet botu (uzun)
-
Oldjack adlı üyeden alıntı
aynen arkadaşlarda yazmış mont eldiven ve dizlik çok önemli hadi botu ucuzundan çözsen olur gibi sanki. kask konusunda da nişanlınsa kesinlikle kaliteli ve sevimli birşey al sonra evlenince motora binmiyo onlar.
haklısınız hocam pembiş falan bir şeyler alıcaz artık :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:12 ----------
shadowmaster adlı üyeden alıntı
Sen daha yeni sürücü değilmiydin ? Artçı için erken. Bu başlık da 600 cc'ye benzemesin. Neden diyorsan motorunu aldıktan sonra bir gün arkaya bir çimento torbası koy ve beni daha iyi anla
Alışveriş Listesi
...
2 adet kask (full face)
2 adet motosiklet pantolonu
2 adet full korumalı, omuz, dirsek, sırt koruması olan mont,
2 adet eldiven, parmakların üstündeki eklemlere SERT korumalı,
2 adet motosiklet botu (uzun)
pantolon gerekli mi hocam? Daha yeniyim hocam fakat nişanlım çok hafif :D 52 kilo kadarcık. Zaten aldığım gibi bindirmem alışma evresi falan belki 2 ay sonra. Ama şimdiden para varken almak daha mantıklı
-
Pantolon çooooook GEREKLİ ... sevimsiz ve heves kapatıcı görseller koymak istemiyorum şimdi
1 nişanlı = 1 torba çimento diyebiliriz ( nişanlı 52, çimento 50 kg )
-
Pantolon çooooook GEREKLİ ... sevimsiz ve heves kapatıcı görseller koymak istemiyorum şimdi
1 nişanlı = 1 torba çimento diyebiliriz ( nişanlı 52, çimento 50 kg )
Pantolon üniv. için çok zor olur hocam ya.. Deneyeyim çimento işini hocam
-
Haklısın gerek yok ... Korumasız klasik mont ve kot pantolon, her iki kazada da hızlar maksimum 60-70 km/h.
İstersen çimento tobasına mont ve pantolon almayabilirsin
-
Haklısın gerek yok ... Korumasız klasik mont ve kot pantolon, her iki kazada da hızlar maksimum 60-70 km/h.
İstersen çimento tobasına mont ve pantolon almayabilirsin
https://imageshack.com/i/idEBgknIj
hocam pantolon markası olarak ne önerirsiniz.
-
Artçıya kendine aldıklarının aynısını Alman Lazım. Onun canı senden az mı Kıymetli
-
Aman hocam pantolonla botunu ihmal etme ben ettim bugun yapıstım diz kapaklarıma dokunamıyorum soyuldular hep özellikle pantolon ve botu coğumuz ihmal ediyoruz çok onemli
-
OnlySounD adlı üyeden alıntı
hocam pantolon markası olarak ne önerirsiniz.
Mümkünse korumaları kendi iç ceplerinde diz ve kaval kemiği korumalı bir pantolon olsun da... böyle bir pantolonun zaten kalça koruma destekleri olacaktır. Ama pantolon almak istediğinde mutlaka giymen ve mümkünse bir motorun üstüne oturman gerekli. Çok pahalı modeller bile insanın vücut ölçülerine göre ergonomik olmayabilir, her model herkese uymaz yani, öncelikle rahat hissetmen gerekli motorun üzerinde.Bu benim yazlık pantolonum, bakkala da gitsem giyerim
http://www.motosikletaksesuarlari.com/Dainese-Yazlik-Baharlik-Motor-Pantolonu-P-Drake-Air-Tex_8182.html
-
Mümkünse korumaları kendi iç ceplerinde diz ve kaval kemiği korumalı bir pantolon olsun da... böyle bir pantolonun zaten kalça koruma destekleri olacaktır. Ama pantolon almak istediğinde mutlaka giymen ve mümkünse bir motorun üstüne oturman gerekli. Çok pahalı modeller bile insanın vücut ölçülerine göre ergonomik olmayabilir, her model herkese uymaz yani, öncelikle rahat hissetmen gerekli motorun üzerinde.Bu benim yazlık pantolonum, bakkala da gitsem giyerim
http://www.motosikletaksesuarlari.com/Dainese-Yazlik-Baharlik-Motor-Pantolonu-P-Drake-Air-Tex_8182.html
http://www.motosikletaksesuarlari.com/Tech-90-Pirate-Kevlar-Jean-Koyu-Gri-Kot-Motor-Pantolonu_7420.html bu nasıl hocam?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)