dün gittim baktım castrol yağlara normal 10 40 yağ yok üerinde enduro resmi ve scooter için olanı var cub motorum var hangisinden almalıyım
dün gittim baktım castrol yağlara normal 10 40 yağ yok üerinde enduro resmi ve scooter için olanı var cub motorum var hangisinden almalıyım
Farketmez, motosiklet için olsun da.
[QUOTE=Enes Bakır;3600808]üslubunu biraz düzeltmeni tavsiye ederim arkadaşım[/QUO TE]
uyardığın için sagol, haklısın özür dilerim
10/40 marka model fark etmez bende de cub var hiçbirşey olmaz
Üzerinde enduro resmi olanını kullan kullandığım için biliyorum
Kesinlikle scooter yağı koyma
Scooterın debriyaj vites sistemi biraz farklı olduğu için scooter yağını kullanma bence.Büyük ihtimalle üzerinde enduro resmi olan Castrol daha uygundur diye düşünüyorum.Ben eski motosikletim de(Kanuni Caracal 200) kullanıyordum aynı yağı gayet memnundum.
Ben de kararsız kaldığım için Motul 5100 10w40 aldım. Yoksa Castrol alacaktım.
Scooter'da vites kutusu yok. Scooter yağı koymayın.
En ucuzundan 10W-40 kullan araba yağı motor yağı diye bişey yok piston silindiri 50 liraya değişen motora litresi 30 liralık yağ konulmaz. Ben mesela Elf 10W-40 yarı sentetik kullanıyorum iki tane 4 litre şişe bitirdim 40 tl'den aldım şişesini. Geçen yine aldım 4 litresi 45 tl olmuş Elf'in eskisi mavi bu turkuaz şişede ama satıcı bu yağ eskisinden daha iyi diyor ne kadar doğru bilmem.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)