Arkadaşlar hangi benzini kullanıyorsunuz? benzinin motor üzerindeki etkileri ve benzin konusunda tecrübelerinizi yazabilir misiniz?
Arkadaşlar hangi benzini kullanıyorsunuz? benzinin motor üzerindeki etkileri ve benzin konusunda tecrübelerinizi yazabilir misiniz?
en uygun fiyatlı olanı alıyorum hatta uygun yoksa TEB Total Card var onun ile total den %5 indirimli alıyorum.
97 oktan kurşunsuz benzin shell petrol den alıyorum çok memnunum
Aldığımda sadece bp den doldurdum. Onun haricinde sürekli opet kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım.
standart shell benzini bi kere benzinim bitmişti mecburen totalden aldım ertesi gün çalıştıramadım motoru meğer benzinde su varmıiş
bende sürekli bp den alırdım benzinimi. Forumda 5-6 arkadaş opetin benzinini çok övüyordu performansı ciddi şekilde arttırıyormuş söylenenlere göre.
Konuları açmadan önce araştıralım lütfen. Şu linki bir incelemenizi tavsiye ederim:http://www.motosiklet.net/forum/anke...rsunuz-10.html
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
acıkcası hiç bir firmanın reklamlarda abarttıgı gibi katkılı gercekten performansa etki eden ürünler sattıgına ben gönülden inanmıyorum. ayrıca satsa bile her istasyonun kurallara uygun hareket ettiğinede inanmıyorum. Tercih derseniz 2012 den beri shell tercih ediyorum arabamdada motosikletimdede.
@HAZZILHAR arama kısmına "benzin" yazdığım için "akaryakıt" konusunu bulamadım ve bu yüzden konu açtım. konu birleştirme vardır mutlaka. yöneticiler gereğini yaparlar. dikkatiniz için teşekkür ederim.
Opet ilk tercihimdir, ama benim için tabu değil benzin firması, bilindik bir firma olması yeterli.
Çok çok çok zor durumda olmadıkça sürekli sadece SHELL den 97 oktan olarak geçen 95 katkılı nitro+ denilen yakıttan alıyorum. Bir ara 95 katkısız normal olan benzin den koymuştu pompacı motorun devir çevirişinde bile bir - olarak fark oluyor. Ya psikolojik bir etkidir bu, yada gerçekten 95 ve 97 arasında çok güzel bir fark oluyor SHELL 97 candır Haa bide her istasyondaki yakıt bence aynı değil farklılık var her petrolde
Opet dende yakit aldim sheldende petrol ofisindende teb total cartim olmasina ragmen memnun kalmadigim icin almiyorum gecenlerde bp deneyim dedim motor kendine geldi gidisat falan bariz belli okur derecede degisti suan icin siralamam 1 bp 2 shell 3 petrol ofisi 4 opet abuk sabuk markalardan degil benzin hava bile basmiyorum bu arada butun kiyaslamalar 95 oktan uzerinden yapiyorum 97 denemedim serviste 95 kullan dedi
Petrol ofisinden aldığım zaman pisliktenmidir nedir bilmiyorum ara sıra motorumda boğulmalar yaşıyorum onun dışında TP benim için en uygun olan fiyatı daha ucuz performans ortalama, yakıt tüketimide minimum oluyor ama performans istiyorsan SHELL derim ince benzin.
Shell candir .digerlerinde stop ediyor makine.opet benzin filtremi tikadi yolda kalmistim.istasyona gore degisir marka olarak bakmamak lazim.
Tankları temiz ve hilesiz olduktan sonra hepsi aynıdır. Tüm akaryakıt firmaları aynı rafineriden tankerleri doldururlar, yani shell in ayrı, opetin ayrı petrol kuyusu veya rafinerisi yok . Hissettiğiniz etkiler ise reklamlardan etkilenmiş bilinçaltınız kaynaklı.
sırasıyla shell ve opet.
yalnız benzinden ziyade satış yeri önemli, sürümü çok olan yerden almaya çalışın.
sürümü yüksek yerden alırsanız hem yakıtta sahtekarlık nispeten az olur, hem de taze benzin tüketirsiniz.
istatistiki olarak shellden benzin aldığımda 10 15 km kadar daha fazla yol yapıyorum. depom 17lt, genelde şehiriçinde depo sonuna yaklaştıysa 16.5 lütre alacak şekilde benzini tüketiyorum (lamba yandıktan 40km sonra alıyorum 16.15 ile 16.50 arası benzin alıyor ağzına kadar)
bu ikisi dışında başka markadan almamaya çalışıyorum.
ayrıca belirtmeliyim ki bu konu defalarca tartışıldı :D
Neresi denkgelirse oradan alırım, ne arabamda ne motorumda hiç bir fark göremedim şimdiye kadar.
her gün zamcık pardon güncelleme olanından.
Hqangi benzini kullanacağız, an itibarı ile dünyanın en pahalı 8. benzinini kullanıyoruz. Hey gidi hey, zamanında listenin en altında idi. Gene biraz toparlamış.
İşte bağlantı;
http://www.mytravelcost.com/petrol-prices/
Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS
Bilinc altimi etkileniyor bizim burda dik ve uzunca bir rampa var iki kisiyle 3 uncu 4 vitese atarken 2 vitesle gidemedigimi bilirim kaliteli benzin aldiktan sonra gene 3 ve 4 vitrsle cikiyorsam bunda bilinc altimin ve reklamlarin etkisi oldugunu yasayan biri olarak dusunmem pek mantikli olmaz heralde..
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)