Bu iyiydi :D :D
Arkadaş sanırım hiç kullanmamış olacakki 4 silindir alacam diyor.Bende motora başladığım ilk zamanlar akrabamın dl650liği kullanmıştım.acayip seri gelmişti.r6da kontağı açıp kapamam bir oldu.İnsanların biraz zaman vermesi gerek kendine.Sanki 1 sene sonra motor kalmayacak.
Arkadaşına internetten ciddi motosiklet kazası geçirmiş kişilerin kol ,bacak vs. fotolarını göstermeni öneririm, etkili olabilir.
Saygılarımla.
Tecrübe, limitlerini bilmektir.
YBR 125'i ne kadar kullandı ? ne kadar tecrübesi var ? Her 125'den 600'e geçen ölecek diye bir şart yok.
Etrafımda 3 kişi var birisi Mondial Drift'ten Fazer 6'ya geçti, diğeri Yamaha YBR'den Fazer 6'ya geçti, bir diğeri ise Yamaha YBR'den ZX6R'a geçti Allah'a şükür bilinçli insanlar hiç bir problem yok
ne yalan söyliyim ben 150 cc lik hantal motorumda bile 60 la giderken aklımdan türlü türlü senaryolar geçiyor. Bana arabada hiçbişeymiş gibi gelen hızlar motorda inanılmaz boyutta deiğişikk geliyor. Ürküyorum arkadaş. Sırf üstünde tıngır mıngır gezmek bile motor sevdasını doya doya yaşamak için yeterli bence. Gerek yok yüksek cc li aletlere. Unutmayın arkadaşlar motor üstünde kaporta sizsiniz. her ne olursa olsun ilk temas size.
herkese kazasız belasız mutlu sürüşler dilerim.
yaklaşık 20 bin km 125 cc motor kullandım ( hala kullanıyorum ) sonrasında er6f aldım. İlk sürüşümde pek zorlanmadım ama bende sürekli bişeyleri okuyan izleyen biriyim. Arkadaşınız sese aşık olmuşsa onu tatmin edebilecek bi çözüm yok malesef. Tek çözüm gözünü korkutmak. Bilinçsiz ve gelişime açık bi kullanıcı değilse aldırmayın lütfen.
600 le illa kaza yapilacak diye birşey yok, bu yetenek, bilek işidir. Adam 1 ay motor kullanir, sizin 10 yillik tecrubenize bedeldir.
Böyle mantiksiz sınırlar koymayin, 600 ss lar zaten cok yuruyen alet degiller, yavaslar ozellikle dusuk devirlerde 6 bin devirde bile 600 leri belediye otobusleri geciyor sehir içinde.
Kendini bilen adam birakin 600 lugu litrelik ile bile baslar motora. Mesela ben iddea ediyorum hic motor binmemis birine 1 saattew litrelik bir superbike ile motosikleti ogretebilirim, biner ustune, gider.
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
aynı konuyu bende açmıştım seni anlamaz ve alır o 600cc motosikleti sonrada benim arkadaş gibi 2 gün sonra virajda ön freni sıkıp düşer ve akıllanmaz .
http://www.motosiklet.net/forum/moto...kurtarmak.html
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar
Ybr 125'ine egzoz taksak olmaz mı ya la (!)
bi süre 250 cc kullanmış arkadaşlar bile çoğu zaman 600 ss 'a geçmeden önce bi ara motorda tecrübeyi arttırma ihtiyacı görüyor
İnan bana beni gerçekten güldürüyorsun şu son bir iki mesajinda Ben söz ettiğin özelliklerde birisi olduğumu düşündüm şuanda, hiç 125-250 (Vitesli) sahibi olmadan 600cc Motosiklete sahip oldum. Yaşım 31 çok okur çok izler çok deneyimlerim. Kabiliyetli de olduğumu düşünürüm, bu gün uçağa otursam kule yönlendirmesi ile indirebileceğimi bile düşünürüm. )) Çok mu abarttım?
Bu ne demektir yahu
'' 600 ss lar zaten cok yuruyen alet degiller, yavaslar ozellikle dusuk devirlerde 6 bin devirde bile 600 leri belediye otobusleri geciyor sehir içinde.''
Sözüm meclisten dışarı, bilinçsiz ya da gelişime açık olmayan sırf gürültü için yüksek cc makine almayı hedefleyen bir adamın altında 125 CC'den sonra 600 cc'lik bir makineye nasıl yavas dersin Tamam anladik, daha önce litre kullanıyordun sonra 600 kesmedi, tekrar litreye geçtin deneyimin var ama yazdığın konuda seninle aynı ya da üzerinde veya bir iki tık altında adamlar yok ki ? Bence siz litre ile tatmin olduktan sonra cc lere karşı antreman makinesi gözü ile bakıyorsunuz bence bu yanlış, Ha şu fikrine saygı duyuyorum, Aklı başında ne yapmak istediğini bilen biraz yetenekli bir adam litre motor ile de yürüyebilir.. Onun için de ara makinelere gerek yoktur. Ama böyle adam sayısı çok fazla değil. O yüzden caaart diye ortaya karışık bir yaklaşım biraz tepki bulabilir.
Kabul ediyorum litre olayi abarti ama gercekten apaci olmayan kendini bilen bir insan, 600cc supersporta iyi bir egitim esliginde direk baslayabilir. Bence gencler cok yetenekli ve hirsli, kendimi yerdim aslinda mesajimda kesinlikle ovmedim. Yeni nesil bariz olarak benim neslimden daha akilli ve daha olgun yasina gore. Biz yillardir kullaniyoruz diye geciniyoruz. Elin 15 yasinda cocugu hayatinda motora binmemis olsun, 1 ayda oyle bir ogrenirki zekasi ve hirsi ile, bize tur bindirir pistte bunu net olarak soyluyorum.
Bilincli ve akilli bir kisi 600 le direk baslayip sıkı bir eğitim ve bol bol binerek 1 ay sonra litrelik motora gecebilir. Yine o hayatinda seleye oturmamis ayni kisi 1 saat icinde supersport motosikleti uzerine binip tum vitesleri kullanarak goturecek hale gelebilir. 600cc ler sanildigi kadar tehlikeli degildir. Dusuk devirde giderseniz guc cok yavas gelir, kademeli gelir, motor savrulmaz, patanaj cekmez,kafa kaldirip basiniza gecmez gayet sakin gidilebilir 6 bin devre kadar 600 cc lerle.
http://www.motordelisi.com/forum/mot...-uzun-yol.html
Şu konuyu baştan sona okutun bence.. 600cc ss e özellikle geçmemi erteleyen bir konu..
2008 Kanuni seyhan 125, 2013 Kuba xr 125, 2006 Kawasaki ER-6F, 2013 Honda Cbr 600 RR, 2014 YAMAHA XT660ZA
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)