Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Memlekette R25 kalmamış.

REKLAM ALANI
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Alıntı Morphin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam R25 sahibi olarak makineyi biraz yorumlayabilirmisiniz? - leri + ları size göre.
    IRC lastiklerle bu sezonu çıkarsam çok problem yaşatır mı?
    Hocam açıkçası motosikleti teslim aldığım gün lastikleri Diablo Rosso II lerle değiştirttim. IRC leri test etme şansım olmadı yani. Ancak okadar şey okudum ki IRC ler hakkında bende güven uyandırmadı, o nedenle değiştirdim. Sakin kullanımda büyük sorun olacağını sanmam hocam. Zaten en büyük eksisi ıslak zemin performansı deniliyor. Birde biraz geç ısındığı söyleniyor. IRC ler iyice ısınmadan sakin ve dikkatli kullanmakta fayda var.

Motosikletin en büyük eksisi elciklerdeki tuş takımı bence. özellikle sinyal tuşu bende aşırı kalitesiz hissi oluşturdu. Yani elciklerdeki düğmeler hondaya kıyasla daha vasat kalitede. Bu çok büyük bir sorun değil ama keşke daha kaliteli malzeme kullansalarmış dedirtiyor.

Başka bir eksisi üzerindeki IRC lastikler. Yurt dışı lansmanda hep michelin pilot streetli gösterdiler, bizim ülkeye IRC leri çaktı uyanıklar.

Birde motosiklet tek silindirlilere göre alt devirde daha cansız diyerek bunu eksi olarak yorumlayanlar var. Ben açıkçası bunu eksi değil artı olarak görüyorum. gaz tepkisi gayet hassas ve çok lineer bir tepkisi var. Yani güç (alt devirlerde) ani patlayan bir şekilde değilde daha lineer ve yedire yedire geliyor. Ben böyle olmasını daha çok beğendim.

Fren konusuna da değinmem lazım. Aynı sınıftaki tüm rakiplerini kullanmadım o nedenle rakipleriyle kıyas yapamayacağım ama frenleri orta karar olmuş biraz, zınk diye duran müthiş ötesi frenleri yok. Önde çift disk olsaymış daha iyi olurmuş. yanlış anlaşılmasın, frenleri yetersiz demiyorum, sadece daha iyi de olabilirdi.

Motosikletin oturuş pozisyonu, sele rahatlığı, titreşimi (daha doğrusu titreşimsizliği), kullanım kolaylığı, viraj kabiliyeti, yakıt tüketimi, göstergesi, performansı benden tam puan aldı. Tüm bu konularda çok ama çok memnunum.

Şimdilik motosiklet hakkındaki izlenimlerim bunlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir
    ..Carmentality.. bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Distribitörlerin çok motosiklet getirmemesi doğal, bende olsam aynısını yapardım, piyasaya çok motor getirilirse ikinci el hareketlenecek, millet temiz ikinci ele yönelir, yeni modelleri pahalıya satamazsınız, ayrıca yeni model alımı ikinci el yüzünden yavaşlar çok.
    piyasayı kesinlikle doyurmadan pazarı yüksek tutmak lazım, sonuçta hayır kurumu değil bu adamlar para kazanacaklar. Aynısını ben yaşadım ZX10 alamadım, başta küfür ettim ama sonra empati kurdum haklı buldum adamları.

Asıl garip olan bayilerin politikası, ellerinde olmayan motosikletiin 0 ilanını koyup stoklarımızda hemen teslim yazıyorlar birde

SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Alıntı harung adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    At sahibine gore kisner dogru R25 alıp 6.viteste 5000 devirde gidersen tabi ki düşük yakacak

Yakıt tüketimlerini yaristirmiyorum yanlış anlasilmasin sadece uyarayim dedim

Merak edenlere: en fazla Pulsar 3.5 litre yakıyor kardeşim hem de en agresif suruste 50tl/320 km
    R25 ile 7bin devirde 6. viteste 94km/h lik bir hızda yolculuk yapabiliyorum. Ve bu hızda giderken çok rahat 3,5lt yakıt ortalamasını tutturmak mümkün. Yani 94km ile giderken bile müthiş yakıt tasarrufu yapmam mümkün oluyor. Yani tasarruf için en sağ şeride geçip 60km ile gitmeye gerek yok R25 ile. illa 5bin devirde vites değiştirmeye ise hiç gerek yok...

Ancak ben top speed yapmadan duramam, illa 180 göreceğim yada 12 bin devir görmeden vites yükseltmem derseniz haklı olarak yakıt tüketimi artar.

Özellikle belirteyim ben 3,7 lt ortalama yakalamak için özel bir çaba sarfetmedim. Ara sıra gazlayarak, şehir içi dur-kalk trafiği ve uzun yol trafiğimin ortalaması olan genel değer bu. Yani normal bir kullanıcının normal şartlarda göreceği değer de aşağı yukarı böyle olacaktır. Aksi takdirde ya çok agrasif kullanıyordur, yada motosikletinde bir sorun vardır.

Ha bende bir uyarı yapayım: Motosikletin sesi devir yükseldikçe güzelleştiğinden, sizleri gazlamaya teşvik edecek ve buda yakıt sarfiyatını artıracaktır bilginize
    fearlesboyy bunu beğendi.

bounrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125R, Yamaha XJ6 Diversion F
    Bende bekliyorum motoru ama YAMAHA R25'e yeni bir zam yapılırsa hiç düşünmeden ninja300 alacağım, malum € kuru düştü. Zaten sırf şu 1000 tl'lik ilk zam terbiyesizliği yüzünden gıcık kaptım ...
    Şuan bile motor fiyatı plaka dahil 15k üzerinde, az daha zam gelse 2-3 koyar ninja300 yada cbr500 alırım

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    15 liram olacakta r25 alacam ha
    essegesse bunu beğendi.

fearlesboyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA MT
    Alıntı R6Angels adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende bugün r6 motorumu sattım r25 alacağım Adıyaman, Urfa ve Antep bayiilerini aradım stok yok diyorlar antepte vitrinde var ama sattık diyorlar bence satış şuan durduruldu fiyat yükselecek diye motorları sakladılar.
    hocam islahiye bayisi ile görüştünüzmü mesut dıye bir arkadas var geçen bir arkadaş için sormuştuk takas için yzf 125 alıp r25 almaya bize yardımcı olmustu arkadaş üstü tamamlayamadı.arayın görüşün her türlü yardımcı olur.fiyattada belkı ufakda olsa bir esneme yapabılır.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    dolar ve euro uçmuş durumda, tabi ki yurdum insanı bundan nasiplenmek istiyor, o yüzden şu an motorları elde tutup yüksek fiyattan satma peşindeler.
    sezon tam anlamıyla açılsın, 500 lira daha zam koyup sürerler piyasaya

Morphin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR650F
    Alıntı SuleymanE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam açıkçası motosikleti teslim aldığım gün lastikleri Diablo Rosso II lerle değiştirttim. IRC leri test etme şansım olmadı yani. Ancak okadar şey okudum ki IRC ler hakkında bende güven uyandırmadı, o nedenle değiştirdim. Sakin kullanımda büyük sorun olacağını sanmam hocam. Zaten en büyük eksisi ıslak zemin performansı deniliyor. Birde biraz geç ısındığı söyleniyor. IRC ler iyice ısınmadan sakin ve dikkatli kullanmakta fayda var.

Motosikletin en büyük eksisi elciklerdeki tuş takımı bence. özellikle sinyal tuşu bende aşırı kalitesiz hissi oluşturdu. Yani elciklerdeki düğmeler hondaya kıyasla daha vasat kalitede. Bu çok büyük bir sorun değil ama keşke daha kaliteli malzeme kullansalarmış dedirtiyor.

Başka bir eksisi üzerindeki IRC lastikler. Yurt dışı lansmanda hep michelin pilot streetli gösterdiler, bizim ülkeye IRC leri çaktı uyanıklar.

Birde motosiklet tek silindirlilere göre alt devirde daha cansız diyerek bunu eksi olarak yorumlayanlar var. Ben açıkçası bunu eksi değil artı olarak görüyorum. gaz tepkisi gayet hassas ve çok lineer bir tepkisi var. Yani güç (alt devirlerde) ani patlayan bir şekilde değilde daha lineer ve yedire yedire geliyor. Ben böyle olmasını daha çok beğendim.

Fren konusuna da değinmem lazım. Aynı sınıftaki tüm rakiplerini kullanmadım o nedenle rakipleriyle kıyas yapamayacağım ama frenleri orta karar olmuş biraz, zınk diye duran müthiş ötesi frenleri yok. Önde çift disk olsaymış daha iyi olurmuş. yanlış anlaşılmasın, frenleri yetersiz demiyorum, sadece daha iyi de olabilirdi.

Motosikletin oturuş pozisyonu, sele rahatlığı, titreşimi (daha doğrusu titreşimsizliği), kullanım kolaylığı, viraj kabiliyeti, yakıt tüketimi, göstergesi, performansı benden tam puan aldı. Tüm bu konularda çok ama çok memnunum.

Şimdilik motosiklet hakkındaki izlenimlerim bunlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir
    Sağolun hocam yorumlar için..

A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Arayan belasınıda, devasınıda bulur diye bir atasözü vardı galiba.Eğer ben r25 almayı kafaya koysaydım çoktan almıştım.İllaki ülkenin herhangi bir yerinde bir bayide vardır!Bakın bazı arkadaşlar stokta olan yerleri söylemiş.Motoru İstanbul içinden alacaksanız zor bulabilirsiniz yada mayıs haziran gibi gelecek malları bekleyin derim ki onda da sıra varmış ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem!
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

Morphin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR650F
    Hocam sormayı unuttum. Çıkan IRC lastikleri ne yaptınız? Elden çıkardıysanız kaça çıkardınız? Nereden nasıl çıkardınız?
    Rosso 2'yi kaça aldınız? bunları sormayı unutmuşum.

Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    Alıntı Morphin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbul ve çevresinde bütün bayileri aradım. R25 yok hiç bir yerde. Herkes Mavi için beklemede üstelik.
    Sevkiyat ne zaman gelir tam olarak bilinmiyor. Mayıs başı dediler.
    Sorduğum bayilerde ise durumlar vahim.

Daytona'da 100 kişi isim yazdırmış. Bazıları kaporalı.
    Diğerleride 10-20 şeklinde gidiyor.. Tahminim en az kaporasını ödemiş 50 kişi var.

Hal böyle olunca 1 sevkiyatta kaç motor getirirler acaba? diye soruyorum kendime.
    Ebatları göz önüne alırsak, Tır ile geldiğini düşünürsek bir tıra max 50 paket sığar diye düşünüyorum.

Net bir bilgi yok. Gidip almak istiyorum ama ortada motor yok. Adamlar dalga geçiyor resmen ya...
    Talep çok diye yeni gelen partide fiyat yükseltirlermi acaba?
    Tipik Yamaha Türkiye gerçeği....daha evvel aynını mt-07,mt-09,x-max 250 serilerinde de yaptılar...Bu bir ilk değil son da olmayacak...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:01 ----------

Alıntı harung adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    At sahibine gore kisner dogru R25 alıp 6.viteste 5000 devirde gidersen tabi ki düşük yakacak

Yakıt tüketimlerini yaristirmiyorum yanlış anlasilmasin sadece uyarayim dedim

Merak edenlere: en fazla Pulsar 3.5 litre yakıyor kardeşim hem de en agresif suruste 50tl/320 km
    Pılsar 23bg-R25 36bg....1,5 katından fazla güç, 3,5lt 100km'de yakan Plsr düz mantıkla (güç farkını göz önünde bulundurarak),R25'in 5lt 100 km'de yakması gayet doğal...
    The Power of The Dreams.

Mardin İl Temsilcisi CompanERROR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X TREME MAX 2014 - Pulsar 200NS 2014
    çaresizseniz , çare sizsiniz beyler

Motosikleti
    arıyorumm
    ALANYA ETKİN TİCARETTE 1 ADET SİYAH R25 VAR ALMAK İSTEYENLERE DUYURULUR. BOŞUNA SIRA FİLAN BEKLEMEYİN

R6Angels - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja ZX-6R 636
    Alıntı fearlesboyy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam islahiye bayisi ile görüştünüzmü mesut dıye bir arkadas var geçen bir arkadaş için sormuştuk takas için yzf 125 alıp r25 almaya bize yardımcı olmustu arkadaş üstü tamamlayamadı.arayın görüşün her türlü yardımcı olur.fiyattada belkı ufakda olsa bir esneme yapabılır.
    İslahiyedeki yamaha bayiisine mesaj gönderdim elimizde yok mayıs 2. haftası gelecek dedi.

Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Alıntı handsome_07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ALANYA ETKİN TİCARETTE 1 ADET SİYAH R25 VAR ALMAK İSTEYENLERE DUYURULUR. BOŞUNA SIRA FİLAN BEKLEMEYİN
    İşte beyler yukarıda adam yazmış sağolsun buyrun!
    Plakada yaptırabilirseniz 07 olur mis gibi!

R6Angels - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja ZX-6R 636
    Alıntı handsome_07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana mavi lazım yoksa gider alırım.

Motosikleti
    arıyorumm
    Bana mavi lazım yoksa gider alırım.
    HOCAM 5 TANE VARDI satıla satıla en son bu siyah kaldı. ama hiç stok sorunu çekmedi burası. ben bi araştırayım yakın çevreyi. bulursam dönüş yapayım

agrasiwe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha mt09
    haziran sonu gibi gelecek tahminim, zaten aldığım bilgiler bu yönde, ayrıca zamlıda olabilir. Tandıık bildik birinden gelen bilgiler.

fearlesboyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA MT
    İslahiyedeki yamaha bayiisine mesaj gönderdim elimizde yok mayıs 2. haftası gelecek dedi.
    şimdi hatırladım adıyamandan yenı sattım dedınız motoru sanırım çağlayan imrenin resimlerinde gördüğüm r6 mı bu

Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Şu alanyadaki siyahı almak geçiyor içimden ama hanım inazuma istiyor

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)