Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Tazyikli su ile motor yıkamayın

REKLAM ALANI

Motosikleti
    arıyorumm
    dün KTM DUKE 200 marka motorumu yıkamıştım. tanzikli suyu 20 cm mesafeden daha fazla yaklaştırmadan heryerini yıkadım. daha sonra cilalı şampuan ile köpükledim ve tekrar yıkadım. daha sonra mikrofiber bez ile kuruladım. buraya kadar herşey yolundaydı.
    çalıştırmak için kontağı açtım ve marşa bastım. ama km saati üstündeki motor sembolu sönmedi.normalde motor çalıştığı anda sönerdi. biraz bekledim hatta bi tur attım motor ile ama hala sönmedi. kontağı kapatığ açtım buferde yanıp yanıp sönmeye başladı
    bende biyerlerine su kaçma ihtimali aklıma geldi ve elektronik bölümlere kablo birleşme yerlerine hava tuttum. daha sonra çalıştırdığımda bu sembol söndü

sizce sorun neydi? herhangi bir yere zarar vermişmidir?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    xawa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm Duke 690
    Sıkıntı etme söner kışın yıkadığım zamanlar bir hafta sönmedini bilirim.
    Eğer motor bloğunun üst tarafına su tutmazsan yanmaz ışık, olurda gaz kestiğin zaman da motor stop ediyorsa buji olduğu yere su gitmiştir pipo yu cıkar bezle kurula veya kompresör varsa hava tut düzelir.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Ben motoru tamir ettikten sonra her yeri yağ olduğundan özellikle motorun üzerine uzun uzun tazyikli su tuttum, sele altı depo altına elektriksel parçalara da su tuttum ama bi sıkıntıyla karşılaşmadım aldığım tek önlem akü kutup başını çıkarmak. Motoru yıkadıktan sonra bi 10 dakka suların akmasını beklemek gerek bide.

Bende her hafta sonu tazyikli su + wd40 dayıyorum bir şey olmuyor. Ama çok yakın tutmamakta fayda var.

Motosikleti
    arıyorumm
    Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende her hafta sonu tazyikli su + wd40 dayıyorum bir şey olmuyor. Ama çok yakın tutmamakta fayda var.
    senin motorda elektronik aksamlar genelde kapalı bölümlerde kalıyor su ulaşacağını sanmıyorum kardeşim cevabın için teşekkür ederim..

xawa=sendedemi ktm duke var kardeşim? motor ışığı yanık kalınca biyerde kısa devremi oldu filan dedim, neyseki havayı tutunca düzeldi çok şükür. neresine kaçmıştır su bilgin varmı?

mengu 16= cevabın için teşekkür ederim benimde ilk kez başıma geldi. bildiğim kadarıyla senin motorda enjeksiyon lambası yok diye biliyorum?

Motosikleti
    Benim motor ilkel sistem de o motoru ben yıkasam arıza lambasını yaktırmayacak şekilde yıkamasını bilirdim

Motosikleti
    arıyorumm
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim motor ilkel sistem de o motoru ben yıkasam arıza lambasını yaktırmayacak şekilde yıkamasını bilirdim
    ilk kez yıkadım bende motoru ama daha motoru yeni yeni tanıyorum 2.seferde yaktırmadan yıkayacağım Allah izin verirse sıkıntı olmamıştır değilmi? birşeymi oldu yoksa ondanmı yandı arıza lambası

Motosikleti
    Islanınca motor mu bozulurmuş yağmurda binilmeyecek mi
    handsome_07 bunu beğendi.

Motosikleti
    arıyorumm
    Islanınca motor mu bozulurmuş yağmurda binilmeyecek mi
    oda doğru

Motosikleti
    Yıkamadan önce akü kutup başını çıkarın ancak kullanma kılavuzundan aküyü çıkarmanın motorun elektronik sisteminin ayarını kaçırmadığını da(immobilizer falan) kontrol edin öncesinde. Yıkadıktan sonra 15-20 dakka bekleyin motora sağa sola yatırın suyu aksın iyice. Ondan sonra aküyü takın yine arıza lambası yanarsa bilemiyorum yani.

Motosikleti
    arıyorumm
    Yıkamadan önce akü kutup başını çıkarın ancak kullanma kılavuzundan aküyü çıkarmanın motorun elektronik sisteminin ayarını kaçırmadığını da(immobilizer falan) kontrol edin öncesinde. Yıkadıktan sonra 15-20 dakka bekleyin motora sağa sola yatırın suyu aksın iyice. Ondan sonra aküyü takın yine arıza lambası yanarsa bilemiyorum yani.
    cevaplarınız için teşekkür ederim, sanırım basıçlı sudan dolayı oldunormal hortum suyu ile yıkarsam bir sorun ile karşılaşacağımı düşünmüyorum. şayet yine aydı durum söz konusu olursa servise götürürüm artık

Motosikleti
    Mondial Drift
    bende henüz yıkamadım motorumu hiç çekindim açıkcası acaba su değmemesi gereken biyer varmıdır

melihbesikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt - 09 / Forza 250
    Petrol istasyonlarında yıkatıyorum ben, sadece motorun üst kısmına yakından tazyikli su tutturmuyorum ama geri kalanı sağlam yıkanıyor. Bir sorunla karşılaşmadım daha.

xawa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm Duke 690
    Alıntı handsome_07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin motorda elektronik aksamlar genelde kapalı bölümlerde kalıyor su ulaşacağını sanmıyorum kardeşim cevabın için teşekkür ederim..

xawa=sendedemi ktm duke var kardeşim? motor ışığı yanık kalınca biyerde kısa devremi oldu filan dedim, neyseki havayı tutunca düzeldi çok şükür. neresine kaçmıştır su bilgin varmı?

mengu 16= cevabın için teşekkür ederim benimde ilk kez başıma geldi. bildiğim kadarıyla senin motorda enjeksiyon lambası yok diye biliyorum?
    Ktm duke 200 vardı 2 hafta önce satım yağmur camur demeden kullandım yerde buz olmadığı sürece. Sıfır almıştım bu Temmuz'da 3 yıl olacaktı satmasaydım.
    Tam neresine su geldiğini bilmiyorum ama kuruyunca geçiyor sadece yıkadığın zamanlar arıza ışığı yandı artık neresine su geliyorsa ama yağmur vs de yanmıyor.
    Emeksiz zengin olanın, kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın, rehberi şeytan olmuştur..
    Yunus EMRE

Motosikleti
    arıyorumm
    Alıntı xawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ktm duke 200 vardı 2 hafta önce satım yağmur camur demeden kullandım yerde buz olmadığı sürece. Sıfır almıştım bu Temmuz'da 3 yıl olacaktı satmasaydım.
    Tam neresine su geldiğini bilmiyorum ama kuruyunca geçiyor sadece yıkadığın zamanlar arıza ışığı yandı artık neresine su geliyorsa ama yağmur vs de yanmıyor.
    cevapların için teşekkür ederim. 3 yıllık bir ktm kullanıcısı olarak söyleyebirmisin bu motorla ilgili nelere dikkat etmeliyim? debriyajı sıkmadan daha sesli çalışıyor debriyajı sıkınca ses kesiliyor mesela sendede oluyormuydu?

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yakışıklı dostum tazyikli suyla motor yıkanır ama yıkamayı bilmen lazım. radyatör gibi hassas yerlere uzaktan tutucaksın vs. işin bitince muhakkak kurulamadan basınçlı havayla zaten suyu çıkarman lazım ondan sonra kurulanır. her önüne gelen motor yıkayamaz. detailing forumlarını da araştır

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Şuana kadar tüm motosikletlerimi o benzin istasyonlarındaki köpük ve tazyikli su ile yıkadım. Hiçbir sorun ile karşılaşmadım.

Suyu biraz daha uzaktan tutun derim ben , özellikle hassas bölgelere.

EmirhanCoskun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-10
    hayatımda bir kere motosikletimi sırf mecburiyetten bi oto yıkamacıda elemana su tutturdum o andan sonra ne olduysa km saatim sapıtmaya başladı gerçekten yolda giderken 0 gösteriyor bazen 299 şaka yok bakalım güzel bi havada tüm soketleri söküp bi kontak spreyi ile temizliyeceğim

Motosikleti
    arıyorumm
    Alıntı EmirhanCoskun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayatımda bir kere motosikletimi sırf mecburiyetten bi oto yıkamacıda elemana su tutturdum o andan sonra ne olduysa km saatim sapıtmaya başladı gerçekten yolda giderken 0 gösteriyor bazen 299 şaka yok bakalım güzel bi havada tüm soketleri söküp bi kontak spreyi ile temizliyeceğim
    bu benim 9.motorsikletim ama ilk kez benimde başıma böyle bir olay geldi motordan motora fark ediyor heralde, kimi motorlar ve tesisatları suya daha hassas oluyorlar. kimilerinin izalasyonu iyi yapıldığı için basıçlı sudan bile etkilenmiyor. arıza lambası yandı bendede havayı tutunca normale döndü
    EmirhanCoskun bunu beğendi.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı beko12345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şuana kadar tüm motosikletlerimi o benzin istasyonlarındaki köpük ve tazyikli su ile yıkadım. Hiçbir sorun ile karşılaşmadım.

Suyu biraz daha uzaktan tutun derim ben , özellikle hassas bölgelere.
    bak altta ki yorumları gördün mü garantisi yok demek ki

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)