Sorularının cevabını kısaca şöyle sıralayım;
1.Ankara Üniversitesine Keçiören den tek otobüs ile gidebilir. Otobüs sıkıntısı yaşamazsınız ama otobüs güzergahları ya da cadde yakınlarını tercih edebilirsiniz.
2.Subayevleri ya da Aydınlıkevler i düşünebilirsiniz (kiralar biraz yüksek olabilir). Etlik ve İncirli den bakabilirsiniz. Belediyenin olduğu yerlerden yani şelalelerin oradan düşünebilirsiniz (kiralar yüksek olabilir).
3.Sizler gibi bizde bir insanız. Sonuçta herkes Ankara nın yerlisi değil. Otobüsler sabah yoğun olduğundan neredeyse her sabah gerginlik yaşanıyor tabi
4.Marketlerin istanbuldan daha uygun olduğunu düşünüyorum. Oradan buraya geldiğinizde iyiki geldik diyeceğinizi umuyorum ama hafta sonları boğaza gidelim bi göfte ekmek yiyelim diye bir alternatifiniz yok. Sadece AVM de köfte ekmek yersiniz. Ankara AVM kentidir ve yeşil alanlar da piknik keyfidir
olay bu.
5.Ankara nın İstanbuldan daha güvenli olduğunu düşünüyorum. Asayiş tabiki var ama hırsızlık olayı çok yaşanıyor. Evlere siz yokken girebiliyorlar ya da arabanız kapının önünde olmuyor gibi. Ev tercihi yaparken de park yeri hususlarına ya da garaj yerlerine dikkat edin. Özellikle motorunuz varsa onu koyabilecek uygun bir yer olmasına gibi.
6.Toki hakkında fazla bir bilgim yok ama bizim bu civarda Kuzey Kent konutları var kiraları 400-500 tl arasında oluyormuş hatta aslı varsa 350 ye bile veren oluyormuş. Sıkıntıları otopark sıkıntısı. Aracını 1.etabın oraya koyup 2.etaba yürüyebilirsin mesela. Böyle sıkıntılar olabilir ayrıca otobüs kısıtlı olacaktır.
7.Toki ve etap konusu hakkında fazla bir bilgim yok açıkcası.
8.Bence benim görüşüm tabi; Tokiler de öyle güvenlik falan yok ya da çevrilmiş bir duvarı falan yok. Ayrıca otopark sıkıntıları var yani Bırak motorunu koyacak uygun bir yeri, arabanı koyacak uygun bir yer bulamadağın kalabalık oluyor. Bence uygun bir binadan oataparklı falan bir daire bakman daha iyi olur gibime geliyor. Güvenlikli site olarak Batıkent e bakabilirsin ama oralarda merkeze biraz uzak ve bütcenize uygun olurmu bilmiyorum. Ayrıca aidatları yüksek olabilir.
Keçören in sanatoryum, Ufuktepe, Esertepe ya da Bağlum semtlerinden uzak durmanı tavsiye ederim. Buralar hem keçiörenin uç kısısmları yani merkeze uzak ve ulaşımı zor yerler hem de hırsızlığın yaşandığı yerler ayrıca doğancı, şahincilerin çok olduğu yerlerdir
9.Dediğim semtlerde şöyle bir gezinin, camlara bakın ilan varmı ya da boşa zamanınızı harcamadan bir emlakçıya girin ve onun vasıtasıyla hem oraları gezmiş, görmüş olun hem de tarifinizdeki evi ve sokağı görmüş olun. Ulaşım hakkında bilgi alın. Az çok gittiğiniz yeri durumuna, konumuna göre tahmin edersiniz diye düşünüyorum. Otopark sorunu olmasın birde önemli olan bu konuda var.
Eminim ki herşey daha güzel olacak. Başarılar size. Kimbilir belki birgün denk düşeriz