Arkadaşlar merhaba,
Ortalama 1 ay kadar sonra hatunla beraber Ankara’ya yerleşiyoruz. Tayinler % 99 ayarlandı. Hatunun ailesi Çubuk’ta yaşadığı için yakın olmak istiyoruz onlara. Dolayısıyla Keçiören’i düşündük oturmak için. Lakin çok fazla fikrimiz yok Keçiören hakkında, geçen gün netten bir motosiklet kullanıcısıyla irtibat kurdum motorcunun yardımına motorcu koşar diyerek, sağolsun çok yardımcı oldu. Birde burada konu açayım, farklı görüşler alayım dedim. Merak ettiklerimi maddelemek gerekirse
1)Ulaşım nasıldır? Hatun memur ve çok büyük bir olasılıkla Ankara Üniversitesi’ne atanacak gibi. Ola ki servis olmazsa toplu ulaşım kullanacak. Ankara’nın merkezi yerlerine günün her saati otobüs vs. var mı?
2)Hangi mahallelerden ev bakmalıyız? Kimi mahalleler merkeze çok uzakmış, otobüs geçmez, dağın başı deniliyor. Memur ailesi olarak düşünüldüğünde hangi mahalleleri ön plana alıp, hangilerini elemeliyiz?
3)İnsanı nasıldır? Dışarıdan gelenleri sevmemek, dışlamak gibi yaklaşımlar var mı?
4)Ekonomik anlamda nasıldır? Bir markete gittiğimizde çok pahalıya mı çıkarız, ortalama mı çıkarız yoksa daha uygun mudur İstanbul'a göre.
5)İlçede asayiş sorunu var mı? Özellikle çoluk çocuğa karıştığımızda daha huzurlu bir hayat yaşamak adına tercih ediyoruz İstanbul'dan ayrılmayı. Bunun için doğru bir tercih mi yapıyoruz?
6)İnternette yüzlerce toki evleri var kiralık olarak. Bir çoğu da lüx yapılı ve kiralar gayet uygun. Peki nasıldır tokiler? Merkeze çok uzak mıdır, market, bankamatik vs var mıdır, önünden otobüs geçer mi?
7)Araştırdığım kadarıyla Keçiören'in bir çok yerinde varmış toki. Örneğin; 8. etap batısında kalırken, 10. etap doğu tarafında kalıyormuş. Bunların hangisi daha cazipdir (ulaşım, insan profili, sosyallik vs.)
8)Toki üzerinde durmamın sebebi site içerisinde yaşamak istememizden kaynaklanıyor. En basitinden motosiklet kullanıcısı olmamız ve önceden motosiklet çaldırmam sebebiyle daha güvenli olacağını düşünüyorum ama sizlerin de tavsiye edeceği başka site var mıdır? İlla toki olsun diye düşünmüyoruz.
9)Kiralık evlere bakıyoruz internetten ama hatunun geçmişte Keçiören'de yaşamış bir arkadaşı ''genelde oranın halkı emlakçı vasıtasıyla kiralamaycaksa nete de koymaz, camına ilan asmakla yetinir'' diye bir yorumda bulundu. Aynı zamanda bu kişiler genelde nette bulunan ilanlara kıyasla daha uygun fiyatlı kira politikası izlediği söylendi. Sizce öncesinde 2-3 gün Keçiören'e gelip, sokak sokak gezip ev bakmak doğru bir adım mı olur?
Şimdilik aklıma bu kadar geliyor. Gözümüzü kararttık geliyoruz Ankara'ya.
Bakalım bizi neler bekliyor. Heyecanlıyız, meraklıyız, herşeyin çok güzel olacağını düşünüyoruz. Allah hayırlı eyler inşallah.
Zaman ayırdığınız için şimdiden çok teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.