bayana motor önerirmisiniz ? :)
Reklamlar
-
Meraba arkadaşlar ben 19 yaşında bi bayanım. bi kaç defa motor kullanmışlığım var. bi kaç ayada da ehliyetimi almış olcam. yıllardır en çok istediğim şey motordu. ama şu sıralar hangi motorualcam konusunda kararsızım. kendime alcağım için sürekli değıiştirme imkanım olmayacak. o yüzden 250 cc lik bişey düşünüyorum. ve hani aldıktan sonra çok fazla değiştirilcek şey olsun istemiyorum. ve dediğim gibi öğrenci olduğum için fiyatı çok abartı olsun istemiyorm. kawasaki falan pek uygu n değil. aşşağıdaki motorları düşündüm. ama bi karar veremedim. sizden yardımınızı bekliyoru. lütfen. forumlara baktığım kadarıyla
yuki spitzer önerenler olmuş.
Hyosung/Kanuni GT250R.
Megelli 250R
BuMoto/Jinling 250RR
yamaha ybr 250
Bu arada boyum 1.70
Reklamlar
-
hyosung bir kere çok fazla.
megelli olabilir
bu arada 125 cc geçmişiniz olmadan direk 250 cc biraz riskli tarzınızda ss tarzı sanırsam. Ağırlığı viraj kabileyeti hesaba katılması gereken unsurlar. Sürekli değiştiremem demişsin bence honda cbr 125 al. Israrcıyım 250 cc de dersen honda cbr 250 al. Diğerleri ağırlık ve kalıp bakımından sıkıntılı
-
Hyosung size ağır ve kontrolü zor gelebilir biraz , bumoto , jingling ve Yuki çinlilerin hasıdır pek önermem sorun çıkartan motorlar ve kalitesiz yani. Megellinin üretimi durdu diye biliyorum yedek parça yok sanırım. Bu yazdıklarınız arasından ybr 250 güzel bir seçim benim gözümde , çünkü bir kere alacağım diyorsunuz bu makina sizi diğerleri kadar masrafa Sokmaz en azından. Ama sıfırı yok ikinci el var durumları nasıl bilmiyorum , scooter falan düşündünüz mü ? 250lik çok güzel scooterlar var xmax kymco gibi.
-
Öncelikle şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun
Bir bayana bana göre en çok yakışacak motorlardan bir tanesi Sym Fiddle var
-
Öncelikle hoş geldiniz.
Belirttiğiniz motorlarla ilgili forumda epeyce bilgi mevcut biraz araştırmanız yeterli olacaktır. Lakin motordan daha önemli olan bir konu var eğitim almanız ve eksiksiz ekipmana sahip olmanız
-
motorum bayanı erkeği olmaz,
motosiklet alacak olnanın parası olanı ve parası olmayanı olur.
-
-
Honda cbf 150
Honda cb125E
yamaha ybr 125
Sağlam biryerden eğitim
Güzel kask,mont,eldiven,dizlik,ayakkabı..
Bunlar harici hiçbirşeye düşünmemeni öneririm.
-
Hepinize çok teşekkür ediyorum dediklerinizi değerlendircem
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:32 ----------
Ben böyle düşünmüyorum. ülkemizde tabiki çok iyi bayan motorcular var ama bi erkekle kız bilmiyorum en basitinden ağırlık açısından boy kilo bunlar bile farklı şeyler bi erkekle bayanabakılınca.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:35 ----------
Ertugyigit adlı üyeden alıntı
Hyosung size ağır ve kontrolü zor gelebilir biraz , bumoto , jingling ve Yuki çinlilerin hasıdır pek önermem sorun çıkartan motorlar ve kalitesiz yani. Megellinin üretimi durdu diye biliyorum yedek parça yok sanırım. Bu yazdıklarınız arasından ybr 250 güzel bir seçim benim gözümde , çünkü bir kere alacağım diyorsunuz bu makina sizi diğerleri kadar masrafa Sokmaz en azından. Ama sıfırı yok ikinci el var durumları nasıl bilmiyorum , scooter falan düşündünüz mü ? 250lik çok güzel scooterlar var xmax kymco gibi.
öncelikle söyledikleriniz için sağolun ama spor tarzı motor düşünüyorum
-
ktm duke 200 hafif kıvrak 1.70 birisi içinde gayet uygun.
-
Ali1903 adlı üyeden alıntı
Kawasaki 250SL
eee yuh yani daha yeni başlayan biri o motoru nasıl zaptedecek
-
önce eğitim almanız isabetli olur, illa 250cc olacaksa Kawasaki 250SL diğerlerine oranla hafif ve daha kullanışlı olur kanısındayım
bkz. altın elbiseli adamın 250cc japon test-karşılaştırması
-
250cc Türkiye'de sıkıntı olan bir motor. Çok fazla seçenek yok. Suzuki inazuma değerlendirilebilir.
-
YBR 125 tercih edebilirsin
-
nx 250 tam bayan motoru
-
Brock07 adlı üyeden alıntı
eee yuh yani
daha yeni başlayan biri o motoru nasıl zaptedecek
250SL boyut acısından bayanlara cok güzel giden bir makine. Zaptetmesine gelince, hiç sürmedim ama süren arkadaşlarımın dediklerine göre okadar agrasif bir makine değilmiş
-
Spor istiyorsanız kawasaki ninja 250 sl en mantıklı seçenek , kaliteli Japon , boyutları ve ağırlığı gayet güzel hafif ufak atak ve çevik , fiyatı da muadillerine göre gerçekten düşük ki 1500 2000 tl fark falan oluyor arada , neredeyse komple ekipman parası. Ama ilk baş için birazcık fazla atak olabilir , eğitim almanızda yarar var. Honda Cbr 250 de var ama çok esnaf işi geliyor bana artık bir de herkesin altında var.
-
scooterlere bir göz atın. pekçok marka ve model var. başlangıç olarak vitesle boğuşmadan sadece gaz frenle idare edilebildiklerinden, öğrenme aşamasında trafikte rahat edersiniz.
Mümkünse Japon, Kore, Avrupalı üreticilerin ürünü makinelere bakmanızda yarar olur düşüncesindeyim. Pekçok marka ve model var. Galerileri gezip, makinelerin üzerine oturun, ayağınız yere değer mi; kollarınız uzanır mı bir bakın. Ehliyetiniz olmadığı için test sürüşü yaptırmazlar ancak rahat ettiğiniz bir tane bulursunuz.. mümkünse büyük tekerleklileri tercih edin.
naçizane; parçaları Çin'den gelip burada toplanan ya da "ciddi" mühendislik görmemiş toplama Çin'li olanlarından uzak durmanız iyi olabilir. Zaman içerisinde nasıl sorunlar, tehlikeler yarattıklarını öğrenirsiniz.
kazasız, belasız...
-
Ali1903 adlı üyeden alıntı
250SL boyut acısından bayanlara cok güzel giden bir makine. Zaptetmesine gelince, hiç sürmedim ama süren arkadaşlarımın dediklerine göre okadar agrasif bir makine değilmiş
ben z 300 aldım 250 sl ide dün akşam yeni alan bir arkadaşa rica ederek ufak bir tur attım,daha makina açılmamış olmasına rağmen gaza çok iyi tepki veriyordu,tamam boyut olarakgerçekten bayanlara uygun olabilir ama sonuçta 28 beygirden bahsediyoruz ve torkuda iyi bir makina,daha yeni başlamış biri için bana hırçın geldi,ama eğitim alınırsa olabileceğini düşünüyorum.
-
Önce Honda'dan Güvenli Sürüş eğitimi almanızı öneririm. Eğitimden sonra scooter veya motosiklet tercihini tekrar düşünün.
Sym Fiddle, Yamaha D'light, Suzuki Address benim önereceğim modeller olur. Kullanım kolaylığı, pratiklik, yağmur-çamurdan bir nebze koruması, geniş ve rahat sele, kıyafet konusunda esneklik sunması ve şık görünümü sebepleriyle scooter öneriyorum.
Ille de motosiklet derseniz tavsiyem Yamaha YBR 125. Bu motoru full korumalı kıyafetle kullanmalısınız. Sadece kask, mont, eldiven yetmez. Biz erkekler giyim kuşama fazla önem vermez, korumadan taviz vermeyip fiyatı uygun olan pantolon, botla idare ederiz. Ya da bir bot, bir pantolon bize yeter. Hem koruma, hem şıklık derseniz motor kıyafetine iki motor parası vereceksiniz. Üstelik YBR şık görünümlü, havalı bir model olmayacak Gözardı etmeyin.
Piyasadaki 250 cc modellerin hiçbirini fayda/maliyet sebebiyle asla tavsiye etmiyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler