Aceleyle kask, ekipman almayın. Sonra kask kafanızı sıkar, güneş gözünüzü alır.
Aceleyle kask, ekipman almayın. Sonra kask kafanızı sıkar, güneş gözünüzü alır.
Motor almaya karar verirseniz fazla geç kalmayın yoksa ben gibi 'euro' yüzünden erteler durursunuz
Virajda aklınızı virajdan ayırmayın, bir anlık dalgınlığa geldim son hızda karşı şeritte bariyerlere giderken buldum kendimi allahtan araba yoktu karşıdan gelen allahtan arka frene asıldığım yer ıslak değildi )
Hava sogukmus sicakmis dinlemeden icliginizi giyin, aksam saat 10da bi yerden cikarken icime polarimi giymemistim bugun sabahtan beri motorum bozuk bi sekilde evde yatiyorum, siddetli bas agrisi ve halsizlik de cabasi...
Mazgalların ve Rogarların üstünden geçerken çok dikkatli olun hele yerler ıslaksa garanti kayıcaksın buna hazırlıklı olun
Altınızda sağlam bi motor yoksa aman he polisin dur ihtarına uymayıp kaçmayı denemeyin. En fazla 1 dk sonra durmak zorunda kalıyosunuz :D Özellikle boğaziçi ve FSM köprüsü gibi kaçmak için sapak olmayan yerlerde
Motorunuza iyi bakın başkasına vermeyin oyuncak değil benim arkadaş kaza yaptı benim motorumla allah dan ona birşey olmadı daha kesinlikle vermiyorum başkasına gerekirse aranız bozulsun vermeyin yine vermeyin işte vermeyin
Yaşamın Gizini Kendinin İzini Sürmek Güzel...
kavşak ışıklarında en önde durdunuz, yeşil yanınca hemen gazlamayın. Bırakın yanınızdaki araba yola sizden önce girsin. Hızla kavşağa dalıp son anda kırmızıya dönen ışıkta geçen hanzo çok. öküz soyu görüyor ışığın kırmızıya döneceğini, sarı yanınca frene basacağına gaza basıyor beyinsiz mahlukat. Artık hem otomobilde hem de motosiklette adet edindim, yeşil bana yansada bir sağıma bakarım kaptırıp gelen kırmızıda geçen var mı diye...
Aman diyeyim dikkat, az geç kalkın, haklı ama ölü olmayın.
İstanbul'da yaşayanlar için söylüyorum. Sirkeci'den Harem'e Feribotla geçecekseniz :
1. Ben çok medeniyim heralde Araba gibi feribot sırası beklemeyin Görevli arkadaş sen niye bekliyon abi kalkacak olan feribota yetiş kaptır soldan demese bekleyecem yarım saat.
2. Feribotun her yerinde motosikletliler dikkat kaygan zemin yazısına baka bakaaaa çok gazlayıp kalkış yapmayın hoop motor altınızdan gidebilir
Diğer bir pişmanlık/uyarı genel. Acemiyken bayır yukarı olan yerlerde düşük hızlarda dönüş yaparken dikkat, gayet güzel olduğun yere yan yatılıyor :D
Asfalt üzerinde kum, çakıl varsa ön freni sıkmayın.
Motordan düştükten sonra hemen kalkıp motoru kaldırmaya çalışmayın. Az hasarlı bir yeriniz olsa bile o hareketten sonra infilak
aksesuarlari, korumalari - gerek kendiniz icin gerekse motor icin-
hepsini birden almayin.
yavas yavas ihtiyac hissettikce "..himmm... soyle bir sey olsa iyi olur" dedikce alin
Motordan önce ekipman düzün birde gayete rahat 250 cc ile başlanırmış diyorum hep kendime
2013'te cbr125 almıştım gittim mal gibi dewil egzoz ermax öncam bir kaç ıvır zıvır aksesuar taktırdım 7500km sonra sattım gereksiz harcama işte
İkarus sendromu hakkında bilinclenmedigim için
http://www.motosiklet.net/forum/fayd...-sendromu.html
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)