Kuba cr1 - Mondial 125 mh drift(kararsız kaldım)
Reklamlar
-
Ehliyetimi yeni aldım ve ardından motor arayışına başladım kafamda en son oluşturduğum kuba cr1 ile mondial drift arasında karar vermekte zorlandım. Fiyat olarak drift daha ucuz ama cr1 drifte göre görünüşü performansı vs daha çok hoşuma gitti. Bayilere sorduğumda hepsi farklı fiyat çekiyor kuba cr1 için. 4.400 4.200 diyenler var. İnternette de 3.700-4.000 tl arası fiyatlar var. Sizce hangisini almalıyım sıfır alacağım bi öneriniz şunu kesin alma dediğiniz bir yön var mı?
ekipmanlar için: 1.500 tl kadar ayırdım.
Reklamlar
-
İkisini de kullanmış biri olarak kesinlikle ybr cbf derim ille de bunlardan birini alacaksan drift al. Driftte sadece ilk calıstırmada jiklesiz 1 dk kadar gaz vermeden calıstırdıgımda stop ediyordu. En sıcak havada bile yapıyordu bunu. Bazı arkadaşlar subap ayarı gerekli demişti. Servise gittim sadece yag değişimi için 50 tl aldılar. Zaten bisikletciden bozma servisler. Sırf bu yüzden drifti satıp Honda aldım. En azından daha profesyoneller. İlk 250 kilometremde de aşırı derecede memnunum. Umarım böyle devam eder. Cb125e de alabilirsin butcene daha yakın ama kesinlikle japon öneririm.
-
ikisi arasında drift, en azından kendini kanıtlamış, ikinci eli fena değil.
-
jrbatu adlı üyeden alıntı
1,5 aydır benim drift satılık, 3 kişi aradı, onlarda YBR sanıp aramışlar. YBR değil diyince kapatıyorlar.
-
linkinpark20 adlı üyeden alıntı
İkisini de kullanmış biri olarak kesinlikle ybr cbf derim ille de bunlardan birini alacaksan drift al. Driftte sadece ilk calıstırmada jiklesiz 1 dk kadar gaz vermeden calıstırdıgımda stop ediyordu. En sıcak havada bile yapıyordu bunu. Bazı arkadaşlar subap ayarı gerekli demişti. Servise gittim sadece yag değişimi için 50 tl aldılar. Zaten bisikletciden bozma servisler. Sırf bu yüzden drifti satıp Honda aldım. En azından daha profesyoneller. İlk 250 kilometremde de aşırı derecede memnunum. Umarım böyle devam eder. Cb125e de alabilirsin butcene daha yakın ama kesinlikle japon öneririm.
jrbatu adlı üyeden alıntı
Zuzuuw adlı üyeden alıntı
1,5 aydır benim drift satılık, 3 kişi aradı, onlarda YBR sanıp aramışlar. YBR değil diyince kapatıyorlar.
drift almak daha mı mantıklı yani ama öğrenci olduğum için görünüş de istiyordum sizce drift daha az mı sıkıntı çıkarır çünkü ilk motorum olcağı için çok dikkatli bakacağım bakımları felan zamanında olacak kararsızlıkta kaldım böyle :D
-
32.000 km de drifti 1 haftada sattım. Ne iş
Tugay Boruzan. Çanakkale'den Selamlar.
-
İkisi arasında CR1. Servis ağları aynı, zaten mondialin parçası kubaya kubanın parçası mondiale uyuyor. Görseli daha güzel. İkinci el konusunda CR1 daha şık durduğundan satışı biraz daha kolay olabilir. Drift iyi motordur, sağlamdır. Ancak kubanın'da onu aratacağını sanmam.
Not: CR1'in grenajları çok sağlam durmuyor, düşersen grenaj masrafın da olacaktır.
PysLre adlı üyeden alıntı
32.000 km de drifti 1 haftada sattım. Ne iş ��
Şehir dostum, şehir. Ben vultureyi Ankara'da satamadım. Motor rağbet görmüyor, %80'i kurye motorcuların, onlarda mondiale falan bakmıyor. Haliyle 2250 tlye bile satılmadı. Çanakkale'de askerlik yaptım Biga'da, oralar motor konusunda daha iyi, piyasası var haliyle.
-
drift olarak karar vericem o zaman peki max ne kadar vermeliyim sadece motor parası olarak her bayi farklı fiyat söylüyor sağlam pazarlıkla falan kaça alabilirim
-
Ben daha önce RKS mi yoka Küba mı diye arada kalmıştım. Çok inceledim CR1 i hatta neredeyse alıyordum ama uygun bir fiyat honda bulunca onu aldım. Bence CR1 tercih edebilirsin. 150cc olduğu için ilerde yok bu düşük biraz yüksek cc ye geçeyim demezsin. Tasarım olarakta güzel ayrıca teknolojik yapıda olması da cabası. Uzun yola da gider ayrıca kalabalık trafiğin içinden sıyrılıp çıkarsın. Son sürat 120 civarı. Oldukca tatminkar. Youtube da bazı videoları var onları inceleyebilirsin.
-
şu an kampanyalarla 2014 model sıfır km drifti 2999-3299tl fiyatlarından veren mağazalar var malum sitede. Tutup da 2500 falan fiyat çektiyseniz normaldir.
let your soul be your pilot
-
kubayı filan bilmem ama bende 8250 de 13 model drift aldım satın aldığım kişi sadece aküsü ve kornası arızalı ama farlar filan çalşıyor sıkıntı yok sadece elden ateşlemiyor 3 4 gün sonra şarj oldu akü elden ateşleme tekte alıyor sıkıntı yok gecende kornaya ağzımı yapıştırıp üfledim su kaçıyormuş meğersem o da düzeldi satın aldığım kişiye duacıyım 1500 km olacak nerdeyse hiç bir sıkıntısı dökülmesi filan yok gayet sağlam dikkatte çekiyor nerdeyse hergün 15 dk muhabbet ediyoruz çarşıda
Şunu da belirtiyim ben bayburt gibi bir ilde kullanıyorum motosikleti buradaki soğuk hava hiç bir yerde yoktur jiklesiz tek ateşte alıyor gaz vermiyorum. 5 dk ısınmasını bekliyip yola çıkıyorum şuana kadar hiç bir sıkıntısı olmadı satın aldığım kişiyede duacıyım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:47 ----------
hakanens adlı üyeden alıntı
Ben daha önce RKS mi yoka Küba mı diye arada kalmıştım. Çok inceledim CR1 i hatta neredeyse alıyordum ama uygun bir fiyat honda bulunca onu aldım. Bence CR1 tercih edebilirsin. 150cc olduğu için ilerde yok bu düşük biraz yüksek cc ye geçeyim demezsin. Tasarım olarakta güzel ayrıca teknolojik yapıda olması da cabası. Uzun yola da gider ayrıca kalabalık trafiğin içinden sıyrılıp çıkarsın. Son sürat 120 civarı. Oldukca tatminkar. Youtube da bazı videoları var onları inceleyebilirsin.
Evet çok doğru diyorsun drift alırsa ilerde düşük cc olduğu için yükseltmek istiyebilir onun için 150 cc cr1 alsın :D :D
Bu arada 150 cc olan kübacık 11.4 & 8000rpm iken 135 cc olan drift 9.5 kw at 9000rpm :=)
9.5 kw =12,7 hp
-
dadas607 adlı üyeden alıntı
kubayı filan bilmem ama bende 8250 de 13 model drift aldım satın aldığım kişi sadece aküsü ve kornası arızalı ama farlar filan çalşıyor sıkıntı yok sadece elden ateşlemiyor 3 4 gün sonra şarj oldu akü elden ateşleme tekte alıyor sıkıntı yok gecende kornaya ağzımı yapıştırıp üfledim su kaçıyormuş meğersem o da düzeldi satın aldığım kişiye duacıyım 1500 km olacak nerdeyse hiç bir sıkıntısı dökülmesi filan yok gayet sağlam dikkatte çekiyor nerdeyse hergün 15 dk muhabbet ediyoruz çarşıda
Şunu da belirtiyim ben bayburt gibi bir ilde kullanıyorum motosikleti buradaki soğuk hava hiç bir yerde yoktur jiklesiz tek ateşte alıyor gaz vermiyorum. 5 dk ısınmasını bekliyip yola çıkıyorum şuana kadar hiç bir sıkıntısı olmadı satın aldığım kişiyede duacıyım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:47 ----------
Evet çok doğru diyorsun drift alırsa ilerde düşük cc olduğu için yükseltmek istiyebilir onun için 150 cc cr1 alsın :D :D
Bu arada 150 cc olan kübacık 11.4 & 8000rpm iken 135 cc olan drift 9.5 kw at 9000rpm :=)
9.5 kw =12,7 hp
Haklısın böyle devire ve beygire baktığında Drift daha önde görünüyor ama hiç bir drift kalkışta CR1'e yetişemiyor CR1 Drift'e göre 20 kg daha ağır hatta,forumda istediğin CR1 kullanıcısına sor Drift kullananlar kabul etmez tabii ama böyle bir çok kez karşılaştım drift kullananlar ile.
Son hızda Drift daha iyi 10 km/h kadarcık.
Ben driftte kullandığım için aralarında ki farkları biliyorum.
Görünüş,dijital gösterge,daha kalın lastikler,daha iyi amartisör,daha kalın ön disk ++ gider böyle.
Drift'i niye alırdım söyliyeyim CR1'in motoru nekadar gider bilinmez en fazla 10 bin km gören var(şimdilik) Drift daha kendini kanıtlamıştır bunu kabul ederim.
iyi forumlar.
-
demirkask adlı üyeden alıntı
Haklısın böyle devire ve beygire baktığında Drift daha önde görünüyor ama hiç bir drift kalkışta CR1'e yetişemiyor CR1 Drift'e göre 20 kg daha ağır hatta,forumda istediğin CR1 kullanıcısına sor Drift kullananlar kabul etmez tabii ama böyle bir çok kez karşılaştım drift kullananlar ile.
Son hızda Drift daha iyi 10 km/h kadarcık.
Ben driftte kullandığım için aralarında ki farkları biliyorum.
Görünüş,dijital gösterge,daha kalın lastikler,daha iyi amartisör,daha kalın ön disk ++ gider böyle.
Drift'i niye alırdım söyliyeyim CR1'in motoru nekadar gider bilinmez en fazla 10 bin km gören var(şimdilik) Drift daha kendini kanıtlamıştır bunu kabul ederim.
iyi forumlar.
CR1 kullanmadığım için haklısın doğrudur ama genel olarak benim için kalkış değil son hız önemlidir bir de dediğin gibi km ömrü.
-
Cr1 kullanıyorum 4.000 km yol yaptım hiç bir sorunu titreşimi vs yok drifte on basar diyebilirim bi tek sorun yaşadım km göstergesi kendi kendine düştü bi ara oda bizim sonradan taktığımız xenon far kornalar ve alarm yüzünden olmuş orjinal binerseniz hiç bi sıkıntısı yok titreşim cbf 150 ile aynı sayılır yani yok ben çok memnunum mh driftin yanında çok güzel bi motor ayrıca bazı arkadaşlar mh driftin daha hızlı olduğunu söylemiş gelin deneyelim bakalım hangisi hızlı
-
cr1 de crs alt motor var.balansörlü model ve titreşimi drifte göre çok çok iyi heleki ön dişliyi büyütürseniz titreşimi çok azalır.koltuğu rahat daha şekil driftten.drifte göre daha az yakıyor.kubanın pars,cr1 ve platinum serisini diğer çinli grubla kıyaslamayın titreşim açısından.Her modeli deneme imkanı buluyorum.platinum özellikle göz ardı etmeyin pars ve cr1 e göre yaklaşık 1 beygir daha güçlü ve cbf motoruna benzer motor var titreşim minimum...iyi araştırın derim..
-
bende kuba pars düşünüyordum 3 bin tlye anlaştık 2.500 kmde motor. ama bu linki görünce muammaya düştüm . sıfır drift 3.200 tl filan bilmiyor böyle sipariş etmek motoru ne kadar sağlıklı. http://www.n11.com/mondial-touring-125-mh-drift-P29652254
-
CR1 al. Drift'ten daha yeni jenerasyon bir motor. İçten balansörlü, dijital göstergeli...
-
Mardin İl Temsilcisi
cr1 al kardes nasıl kıyas bu :D
-
Arayan olmuyor ki, adam arasam zaten illaki pazarlık yapar ama arayan yok.
2300 istiyrum ben.
-
cr1 görünüm olarakta şık duruyor kullanan arkadaslarımda var sorun yasamadılar hic
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)