düşmeden motorcu olunmaz derler hayırlı olsun.
alışıp refleks ediniyorsun atlattıktan sonra
düşmeden motorcu olunmaz derler hayırlı olsun.
alışıp refleks ediniyorsun atlattıktan sonra
Öncelikle geçmiş olsun hocam iyi atlatmışsınız. Neyseki zararsız bitmiş. Bence sürüşe devam. Sonuçta her araçta olası bişey motora özgü değil yani.
Dağda taşta biraz cross kullansan acayip deneyimin olur, reflexin tavan yapar emin ol gözün fıldır fıldır olur, düşmeyi ve nasıl düşülürde master yaparsın imkan varsa dene
Sakın ha motor kullanmaya ara vermeyin. Tekrar başlamak çok zor olur. Normaldir, herkesin başına gelebilir. Bunu kabul edip motor kullanmaya kaldığınız yerden devam edin.
İlk trafik kazamı arabayla yaptım. Sadece maddi zararla atlattım, çok şükür. Buna rağmen bir ay araba kullanamadım.
Motorla ilk düşmemde, mecburen kaldırıp yola devam ettim. Oğlumu dersaneden almam gerekiyordu. İyi tesadüf, öyle olmasa belki aylarca motor kullanamazdım.
Ben de ilk kazamı yaptığım da 1 hafta falan sürmemiştim arkamda sınıf arkadaşım vardı okula gidiyorduk hastaneye gitmek zorunda kaldık ama kaza olacak yani kimse istemez olmasına olacaksa da mala gelsin o halledilir. Yürümeyi öğrenirken de düştük bisiklet sürmeyi öğrenirken de düştük "20 yıllık motorcuyum daha 1 kere bile düşmedim" lafına pek inanasım gelmiyor benim. Bu motosikleti süreceksek zaten daha ilk adımda bazı riskleri göz önünde bulundurup başlamıyor muyuz herşeye ?
ara falan verme devam et trafiğin çok olduğu yerlere at kendini yoksa başka türlü atamazsın içindeki o olumsuz düşünceleri. gayet ciddiyim
Geçmiş olsun...
"GÖR VE GÖRÜN" kuralına tam riayet ederek, motor sürmeye devam...
insanlar eğitime 250 tl vermek yerine kaza sonrası grenajlara 1250 tl sağlık giderlerine 2250 tl sonraki yıl sigorta ve kaskolarına ekstradan 250 tl vermeye pek bayılırlar. nedenini anlamak mümkün değil tamam eğitim kaza yapmayacağınız anlamına gelmiyor eyvallah. ama en azından geliyorum diyen bir çok kazayı hem bertaraf ediyor hem de sürüş keyfinizi artırıyor.
2013'de kurban bayrami arefesi sile'de motosiklet ile mandaya carptim, manda öldü, benim sag el bilegim kirildi, kaburgalarda yigilma oldu, motor sürülmeyecek hale geldi..
naptim, analiz ettim kazami. nerde yanlis yaptim, neye dikkat etmedim, neyi düsünmedim. o süre icinde motoru tamir ettim ve 2014 nisanda tekrar iki tekerle devam ettim.
arkadaslar burda hatani yazmistir mutlaka, onlari bi düsün, kendin de kafandan gecir hatani, neye dikkat etmen gerektigini..
gecmis olsun ve bunuda atlatirsin, manda diyorum, öldü diyorum!
Dostum Öncelikle geçmiş olsun, sende ve karşı tarafta önemli bir şey olmaması teselli edici bir durum.
İlk motorum Yamaha R125 ile emniyet şeridinde giderken çok düşük hızlarda bana polis arabası çarptı, motorun grenajı çizildi benim sadece dizim acıdı herhangi bir yara vs.. olmadı. Sanırım hızımın düşük olmasından kaynaklı idi, polis arabasının kör noktasında kaldığım için aniden önüne kırdı ve duramadım.
Anladımki o an, motorda nereye bakarsan oraya gidersin.!
Ve panik freni yapmayı bilmediğimi farkettim..
O kadar çok soğudumki motordan dedim hemen yarın satıyorum, sora eve gittim biraz düşündüm 1 hafta felan bekleyim acaba fikrim değişecekmidiye
değişti de zaten, sonra gittim eğitim aldım GS1 eğitimi murat denizhan hocadan, hakkaten motosilet sürmeyi bilmiyormuşum bildiğimi zannediyormuşum. Sonra 250 lik aldım sonra 600 lük şimdi GS2 eğitimine gidiyorum bu hafta sonu.
Sana tavsiyem, her ne kadar kendin öğrensende doğru öğrendiğin anlamına gelmez!
Bu arada yukarıda bir çok arkadaşında yazdığı gibi, seni hiç kimse farketmiyormuş gibi motor kullan, sen hata yapmazsın ama onlarlar hata yapabilir mantığı ile kullan.
Motor kazalarının çoğu ışıklarda kalkışlarda oluyor, son anda koşan yayalar son anda sarı ışıkta yada kırmızıda geçmeye çalışan araçlar vs..
Bırak yanındaki araçlar senden önce hareket etsin, nasılsa altında motor var.. sen daha özgürsün dostum.. acelen yok ;)
Tekrardan geçmiş olsun... ve soğuma.. motorunu sev..
Aynisi benim basima geldi duz giderken bi anda sagdan ara sokaktan araba cikip carpti bana olaydan sonra 1 ay kadar ne zaman sag taraftan bi sokak cikisi gorsem korkar olmustum ama zamanla geciyo
Bunları göze alarak almadınmı motoru kazada yapıcan motordanda düşücen kalkıp gene yoluna devam edicen burdaki diyer motorcular öteki dünyaya daha erken gitmek için kullanmıyorlar bu 2 tekerli canavarı
Bence devam etmelisin. Şu an motoru bırakırsan ilerde kesinlikle pişmanlık yaşarsın buna emin ol. Hayat yaşanan ufak heyecanlarla güzel beteri olmadıkca. Allah korusun. Monotonluğa geri dönüş yapma Kendini bu zevkten mahrum etme. Al motorunu ona sarıl, onunla konuş ve şehirden uzak yerlere yol al çünki artık o senin bir parçan. Kazasız belasız sürüşler dileğiyle
Bir garip yolcu
büyük geçmiş olsun hepimizin başına gelibilir önemli olan sürerken bir kaç etkeni unutmamak . yol şartları trafik v.s mesela hava kuvvetlerinde uçağı düşen pilota uygun anda hemen uçuş yazılır o yüzden devam.....
geçmiş olsun zamanla atlatılıyor daha kötüsü de olabilirdi. ben arabayla daha kötüsünü yaşadım ve atlaması daha uzun zaman aldı. 12 metre fren izi falan, ama bir şekilde düşe kalka bunu da öğreniyoruz.
Bende Büyük Küçük Kazalar geçirdim sayılmayacak kadar en sonki kazamda elim ayağım titriyordu konuşamıyordum akşam olup eve gittiğimde ben daha sürmem motosiklet falan diyodum ama yarın sabah kalkıp yine motoruma binip sürmeye devam ettim yani motor aşkı böyle bişi vazgeçilmez, vazgeçilirsede pişman olunur bu kadar basit
Geri geri otoparktan çıkan bmwye carpmamak için ani sola yatıp kendimi transitin şoförüyle buldum bu bir tecrübe benim gözümde nasıl çocuk dusmeden yuruyemezse motorcuda düşmeden ogrenemez
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)