Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

İlk kazamı yaptım ve motosikletten soğudum

REKLAM ALANI
    mandarake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-650
    Merhaba kardesim..Bende eskisehirdeyim.benzer kazayı bende yasadım,alanonunde teyzenin teki kamikaze gibi önüme atlamıştı...çok mücadele ettim motoru devirmedik,teyzeyede kenarından kıyısından çarptım.o
    An bana oldu...parmagi kırdım.onun sadece parmagi çıktı...Benimde çok moralim bozulmuştu,ama sürmeye devam ettim,ilk günler hekez önüme atlayacakmis gibi geliyordu çok tedirgindim.ama sonra gecti...
    Moralini bozma,istersen birkaç gün ara ver ama sürmeye devam et.iy bir tecrübe oluyor böyle hadiseler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    demirkask - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/138217-ilk-kazamda-motosikletten-sogudum-ne-yapabilirim-2.html

Zamanında ben açtım bu konuyu aradan 6 ay süre geçti ve hemen 1 ay sonra tekrar herşeyimle motara döndüm şimdi daha hevesli ve daha ''dikkatli'' kullanıyorum konuda ne yazdılarsa hepsine kesinlikle katılıyorum insan daha dikkat etmeye başlıyor eğer bırakmak istiyorsan motoru bırakma çek kenara benim gibi 1-2 hafta kalsın sonra kendin gideceksin aynı eskisi gibi bineceksin ve daha ''dikkatli''

geçmiş olsun bu arada.

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    güle güle..

Motosikleti
    Honda CBR 650F
    Lafım arkadaşa değil başta belirtim geçmiş olsun ..

Araba kullanan arkadaşların hiç birisi kaza yaptım birdaha sürmicem demez çünkü ihtiyaçtır veya otobüse bindim kaza yaptı birdaha asla binmem diyen yok ancak iş motora gelince ..........

Abi olacak bunlar düşeceksin ışık önemli değil sen kendini koru ve hiç bir zaman acele etme burada acele etmişsin sonuç ufak bir denge kaybı diyelim kaza çok ayrı bi olay şuanki durumu fazla büyütmeye gerek yok

ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)
    Bende motoru ilk aldığımda birden yola atlayan bir teyzeye carptim.Benimki daha hafifti direksiyonu kırınca kolu aynaya çarptı.bunlar olabilecek şeyler hocam bunun için sevdadan dönülmez

Fyz.01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    14 CBR 250R
    ben karsıma birden çıkan jiple kafa kafaya çarpıştım. ben motordan soğumadıysam kimse soğumaz allah tekrarını göstermesin

Sen yine 5 ay sonra kaza yapmışsın ben motoru aldıktan 10 dk sonra ilk kazamı yapmıştım tabi o zaman kask mont eldiven hiçbirşey yok her tarafım haşat olmuştu tabi motorda o gün büyük yemin etmiştim bidaha motorun üzerine oturmam diye çünkü hem çok korkmuştum hemde kendime yedirememiştim baya bi soğumuştum. 1 hafta sonra herşey normale döndü tekrar binmeye başlamıştım

Motosikleti
    CRF 250 L
    Bişey olmaz alışıırsın sağlam küfür et rahatlatıyor meditasyon gibi geliyor, bide çarpacağın şeye doğru bakma yayanın gittiği yönün tersine kır kaçışına bak fren işe yaramaz zaten zamanla çözersin ben acemilikte olduğu yerde düşen adamım sözümü dinle

porsche911tt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzey qm200
    Motorun kuralı bu düşmeyen motorcu mu olur fikrini tazele geçer.

Motosikleti
    Tracer 700
    Hepinize teşekkür ederim. Yalnız olmadığını bilmek insana gerçekten moral veriyor.

Bikaç hafta ara vermeyi düşünüyorum. Sonrası Allah kerim.

berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Geçmiş olsun.

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    " güle güle " deyip geçmiş olsun dememişim. ayıp etmişim. özür dilerim.

Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.

Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Hayırlı olsun. Sen uzak dur motosikletten.

Gecmis olsun. zamanla duzelir.ders olur size. hem Bidakine en ufak bi tehlike sezdiginizde korna yerine frene basarsiniz. Karsi taraf beni gorur simdi durur gibi dusuncelere kapilmayin siz motorcusunuz en buyuk risk sizde isi sansa birakmamak gerekiyor kendi hayatinizi karsi tarafin eline birakmayin diye solerler cok dogru aslinda. Karsi tarafta insan degilde bi arac olsaydi yine ayni seyimi yapardiniz acaba Sehir icinde hizinizi her an durabilecek sekilde ayarlamaniz lazim. Zamanla tecrube edinirsiniz cok takmayin kafaniza

:bus: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200NS
    Geçmiş olsun hocam. Eğer korkar binmezsen birdaha ömür boyu binmezsin babamdan biliyom. Geçensene 8 ayda bende talihsiz bi kaza geçirdim sağ köprücük kemiğim kırıldı iyileşme süreci yaklaşık 2 ay sürdü kazadan sonra binmiyicem diyordum biraz toparlıyınca tekrar binmeye başladım..

olayın heyecanı ve etkisinde kalarak motordan soğudum diyorsun ama kanına zehir motor zehiri işledi bikere. Bende yaklaşık 3 ay önce 30-40km hızla kaza yaptım. Omzum kırıldı. ameliyat oldum, sekiz vida ve bir platin taktılar anca toparlıyorum. ama motordan pişman değilim. Dedim ya 30-40km ile kaza yaptım hata bendeydi motorun bi suçu yokki motor sürmekten soğuyayım.

Alıntı gargi amca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olayın heyecanı ve etkisinde kalarak motordan soğudum diyorsun ama kanına zehir motor zehiri işledi bikere. Bende yaklaşık 3 ay önce 30-40km hızla kaza yaptım. Omzum kırıldı. ameliyat oldum, sekiz vida ve bir platin taktılar anca toparlıyorum. ama motordan pişman değilim. Dedim ya 30-40km ile kaza yaptım hata bendeydi motorun bi suçu yokki motor sürmekten soğuyayım.
    Nasil oldu merak ettim anlatabilirmisiniz

aonal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 esd idi
    Ben bir kere oruçluyken iftara 3 saat kala yola çıkmıştım yolda motosikletin üstünde sıcağın yorgunluğun tesiriyle uyumuşumm yoldan çıkıp çakılda

zor zoruna durdurabildim allahtan sadece yavaşça yana yatırdım ne bende ne motosiklette bişey yok o zaman soğumuştum..

2. seferde yolda giderken sağ tarafta duran bi kamyonet önüme kırdı çok zor kurtarmıştım o zaman başlarım böyle şeye deyip soğumuştum.

1 hafta sonra herşeyi unuttum şimdi havalar ısınsa diye bekliyorum :D

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Trafikte sürmek zorunda değilsiniz, enduro alıp dağa taşa çıkın

Motosikleti
    2014 Cbr 650f
    Öncelikle geçmiş olsun lakin hata sende arkadaşım. Yayalar var ve durabileceğin bir hızda sürmemişsin ki duramamışsın. Hatalarımızdan ders almamız lazım aman dikkat. Yayaya çarpmak büyük sıkıntı birşey olmaması sevindirici. Gelelim korkuna binme bir süre canın gerçekten isterse bin yine rahatsız oldun o zaman düşün şimdi olabildiğince sevinmeye bak kimseye birşey olmamış.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)