Motosiklet te bir araç sonuçta çocuğun yaptığı büyük terbiyesizlik! Bunu görmezden gelemeyiz ama dövmekle akıllanmaz böylesi onun için döverim demek falan çözüm değil!
Motosiklet te bir araç sonuçta çocuğun yaptığı büyük terbiyesizlik! Bunu görmezden gelemeyiz ama dövmekle akıllanmaz böylesi onun için döverim demek falan çözüm değil!
geçen sol arkadan araç bana çarpıyor ben gördüğüm halde kaldırıma kadar yaklaştım çarpmasın diye ve geldi çarptı yavaş bir şekilde araç kartal içindeki adama diyorum görmüyormusun korna basıyorum kaldırıma çıktım geldin o şekilde çarptın diye diyor fren tutmadı dedim fren tutmuyorsa yaptır yada trafiğe çıkma bu sefer diyor fren tutuyor ama seni görmedim yaşı eğer büyük olmasaydı kaskı çıkarıp kaskla dövücektim saygımdan dolayı kendimi kaybetmedim
Haklısı haksızı, yapılması gerekeni yapılmaması gerekeni bir kenara bırakıp esas korkutucu olan şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum..
Bu video burada olduğu gibi sosyal medya ağlarında da paylaşıldı. Binlerce de yorum aldı.
Çok kısa vaktiniz varsa o yorumlardan bir kaç tanesini okuyun. Ben okudukça korktum, yolumuzu paylaştığımız canımızı emanet ettiğimiz o diğer sürücüler öyle şeyler yazmışlar ki.. Korktum.
Eğitimle alakalıdır bu konu, sadece bu videodaki genç adamın değil, bütün bir millet olarak eğitim ve bilinçlenme ile alakalıdır.
Ne zaman ki millet olarak kafa yapımızı değiştirip motorculara karşı ön yargımızı kıracağız, motor kullanan insanlarında aileleri, sevenleri olduğunun her birisinin serseri olmadığının farkına varacağız millet olarak. İşte anca o zaman aynada göreceğiz motorcuları işte o zaman araçtan sayacağız.
O zamana kadar bizler 'serseri'yiz, 'kural tanımayan'ız, sol şeritte 'motor mu sürülür'üz, 'aralardan geçiyorlar onlarda beklesinler'iz, 'aynada görülmeyen'iz ve daha ne kadar kötü şey varsa k.bkmayın ama o yuz.
İşte bende bu yüzden korkuyorum.
bazıları diyor tepki vermesin sakin kalsın bu motosikletli tepki vermeseydi belki yarın öbür gün bir başka motsikletliye kaza yaptıracaktı böyle araba kullanan kişiler belkide bundan sonra motosikletleri trafikte sıkıştırmaz akından kork bokundan kork nereye kadar trafikte böyle öküzler tarafından kaza yaptırılana kadarmı
Adam dövseydi, yanına girmeseydi, ya otomobil sürücüsü ezseydi, ya emanetle aşağı inseydi gibi yorumlar olmuş .
Ben böyle durumlarda yana yanaşıp tehdit savurmuyorum, genelde frenleme ile karambol dışında kalmaya çalıştığım için. Ama o anda istemsiz öyle içten ve öyle orjinal küfürler ediyorum ki, sinirim geçince "yazık lan adama durduk yere bi dünya küfür yedi, ölmese bari kulak çınlamasından" diye düşünüyorum.
mesele tepki vermemek sürekli ezik ezik gitmek değil.yeri geldi mi kavga da edilir laf da söylenir. her şeyden önce kavga münakaşa gibi şeyleri paylaşmak ayıptır.
yıllardır trafikte çalışıyorum arabayla da motora da çalıştım.böyle atarlandığım olay bir elin parmağını geçmez. özellikle istanbul trafiğinde kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.motorcunun da arabacının da hatası oldu ve olacak. bir şekilde tehlikeyi bertaraf etmek en iyi yöntem.
birisi ile kavga edip de "şurda bir adam dövmüşüm" demek ya da şuna buna anlatmak ne kadar sağlıklı bir davranış?
sadece reyting alıyor diye sayıları git gide arttı bu araç sürücülerine sataşanların. bir de bunu gördüm.
hiç alakası yok iken kadına bağırıp çağıran bir vatandaş. böyle bilinçli sürücü olunacaksa cg ye yatan apaçi daha iyi motorcu benim nazarımda.
bazı şeylere sadece şahsi bakıyorsunuz. bir elinde telefon olan bir kadın yüzünden öleceksiniz.
bir gün sizi görmeyen birisi yüzünden öleceksiniz
motorcu korkak olmalıdır ve bir o kadar da akıllı olmalıdır.
tepkisiz kalmamalıdır hiç bir yanlış. insanlar eğitilmeli. 50 yaşını dolduran her insan, sağlık raporu almalı ve ehliyeti tekrar düşünülmeli.
yaşlı insanlar durduktan sonra sinyal veriyor
illa ölmek mi lazım tepki vermek için?
ayıp. utanın motorcu olduğunuz için. çünkü hiç biriniz motorsizcu olamamışsınız. hepinizin içinde ayrı nefret ve kin var.
ilk videoda görmeyen transportercinin altında kalmış olsaydı motorcu arkadaşımız tepkiniz bu mu olacak tı? dürüst olun. iki yüzlülüğü bırakın. sözüm meclisten dışarı değil. forumdan içerisinedir. bu videaolara tepki gösteren kendini motorcu sanan herkesedir.
bir gün sizi görmeyen araç şöförleri yüzünden öleceğiz.
bir gün, sinyal vermeyen,
bir gün, telefonla konuşan insanlar yüzünden öleceğiz.
açın gözünüzü, zaten bindiğimiz şey iki teker. %100 haklı bile olsan araca göre ölme riskin %90 daha fazla iken
nasıl tepki kalınmaz? belki evet, araç içerisinde ailesi olan birisine bağrılmamalı. ama, kesinlikle tepkisizde kalmamalı.
lütfen duyarsız olmayın. bazı şeyler için ölmek sakat kalmak veya kaza yapmak gerekmiyor.
böyle günlerde birbirimizin arkasında olacağımıza, birbirinize cephe almayın.
adamın yaptığı tartışılır.
senin yazdığın direk yanlış yönlendirme.
ben arabayla çıktığım zaman telefon çalsa dahi cevap vermem. zaten olması gereken de budur.
herkes yapıyormuş izlenimi vermek vicdanını rahatlatmaz.
yarın bir gün kıza mesaj atacam derken birini ezersen vicdan asıl o zaman rahat bırakmaz.
tepkisiz olmaz tabiki tepki vereceksin tabiki ama bu karşıdakine hakaretler yagdırmak, korkutmak , tehtit etmek olmamalı. Bekli siz bağırıp çağırıp kırdınız yanasını sizden korktu o an için ama motorcuları aklına kazıyacak bu sefer. gördüğü motorculara hep düşman olacak. Motosiklet sürücüleri örnek insan olmalılar, şehrin kabadayıları değil diye düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:24 ----------
Dediğinde haklısın . tlf kullanılmaması gerek trafikte ama %99 u kullanılıyor. Artık sıradanlaşmış hayatımızda malesefki :(
youtube : motorcu hikayeleri (motovlog) youtube - facebook adaletsurucukursu / Antalya /
:D Meşhur oldun el salla artık diğer motorcularda böyle bir fırsat geçsede böyle bir hareket yapsam dye tutuşacak!
belkide iyi olur trafikte suruculer biraz daha dikkatli olur..
Hepimiz böyle yapalım, ağızlarını burunlarını kıralım bu tür sürücülerin. Biz onu dövdük, tepki verdik diye o hatasını anlayıp o andan sonra bilinçli bir sürücü mü olacak sanıyorsunuz? Sivrisinekle mücadele etmeye benziyor bu. Sen istediğin kadar ilaçla, öldür bataklığı kurutmadıkça binlercesi üreyecek. Döverek, söverek, tehdit ederek bu insanları bilinçlendiremeyiz ne yazık ki. Özellikle trafikte gerek motor gerek diğer araçlar sürücüleri çoğunlukla cilalı taş devri seviyesinde oldukları için bu davranış şekli ile bir yere varamayız. Tüm yaşam boyu doğru bir eğitimden geçemiyoruz maalesef ve ne yazık kı uzun bir süre daha bilinçli bir eğitim politikamız olmayacak. Eğitimden anladığımız sadece test çözme becerisi, okumak, araştırmak, öğrenmek, denemek bunlar bizim eğitim sistemimizde yok. Sonra yetişkinliğe geçip birazcık özgürlük görünce böyle kural tanımaz, saygısız, kendi bildiği hariç her türlü şeye kapalı bir birey ortaya çıkıyor. Sonra geliyor trafiğe kimin hacmi değerinden daha büyükse küçük olanı ezmeye, öldürmeye çalışıyor. Birbirimize saygıyı, hak ve özgürlüklerin bilincinde bir toplum olana kadar böyle devam. Peki bunlar olduktan sonra hiç kaza olmayacak mı olacak tabi adı üstünde kaza ama şu zamanda tüm motosiklet kullanan arkadaşlarımız her gün trafikte kasten adam öldürmek isteyen katillerin arasında motor sürüyor. Dikkatli, tedbirli, güvenli ve daha sakin sürüşler dilerim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)