Seriatin ceza uygulamalari ile hiç bir sorunu çözemezsiniz dedik.
Onlarca canli örnegi var buyrun bakin dedik.
Bir çok arkadasimiz her zamanki gibi gerçek seriat bu degil deyip yazdi da yazdi.
YAzdiklarina bir bakiyoruz, birak sorun çözmeyi, Allah korusun seriat bir gelse bir tane bile suçu cezalandirmak mümkün degil.
Alinti yapmama gerek yok herhalde ama isterseniz seriati savunan arkadaslarin bu konuya yazdiklarindan alinti yaparak da yazabilirim.
BAkin arkadaslarin yazdiklarina göre seriat gelirse ne olacak?
Zina suç olmaktan çikacak.
Tek bir Allah'in kulunu zina yapmakla suçlayamayacaksiniz.
Neden?
Arkadaslar yazmislar,
kilicin kinina girdigini görecek kadar olayi açikça görmüs 3 sahit gerekiyor.
KAç kisiyle sevisiyoruz biz?
Yatak odasinda en az 3 seyirci olmazsa sevisemiyorum abi!
diyen varmi aranizda?
Böyle bir sey olmadigi ve olamayacagi için hiç kimse kimseyi zina yapmakla suçlayamayacak.
Anladiniz mi ikide bir kadinlarla alemde basilan anli sanli hocalar neden seriat isterük diye yirtiniyorlar.
Hirsizlik!!!
Eger seriat gelirse kimseyi hirsizliktan yargilayamayacaksiniz.
Neden?
Ben demiyorum seriati savunan arkadaslar yazmislar,
eger bir kisiye suç atarsan onu ispatlamakla mükellefsin.
Yoksa yanlis aklimda kalmadiysa, 40 kirbaç ya da sopa cezasi var.
Simsi adam senin gözünün önünde motorunu çalacak.
Gidip sikayet etsen, hani ispat diyecekler, korkudan gidip sikayet bile edemeyeceksin yoksa 40 kirbaç var.
Analdiniz mi ayakkabi kutularina, deniz fenerlerine, gemiciklere para tikistiranlar neden seriat isterük diye yirtiniyorlar?
Ben hirsiz olsam, zampara, dolandirici dalavereci olsam ben de seriat isterim.
Kimse kimseyi sikayet bile edemiyor mis gibi hayat.
Bunlarin disinda,
suçu önlemek ahlakli, bilinçli, saygili ve sevgili, bilinçli bir toplum yetistirmekle mümkündür.
Bunu yapmak için dinlerden yararlanilabilir.
Genel olarak dinler yüksek ahlak tavsiye eder, bu konuda bir yol haritasi çizerler.
YApilabiliyorsa, dini yasam tarzinin insan ahlakina olan katkisindan yararlanilabilir.
Buna kimsenin itirazi olmaz.
FAkat belli bir görüsü dayatma, mutlak dogru budur diye zorlama anlaminda bir takim kurallar ortaya konmaya çalisilirsa, bu yolla basarili olunamadigi ortadadir.
Herkesin biktigi ve sonuç alamadigi bir sistemi sanki biz daha iyisini yapabilecekmisiz, ya da sanki çok daha iyisini biliyormusuz gibi dayatmaya, getirmeye kalkismak ahmakliktan baska bir sey degildir.
Binlerce yillik tecrübe göstermistir ki, seriat adi altinda getirilen seylerin Allah'in kanunlari ile hiç bir zaman ilgisi olmamistir ve olmayacaktir.
Kuran'i Kerim bir anayasa kitabi degildir.
öyle olmadigi için de tabi ki bu konuda yetersizdir.
Bu nedenle bunun yasa haline getirilmis sekli Allah'in emirleri degil, ayetlerin insan yorumlamasi olacaktir.
Bu güne kadar bu hep böyle olmustur.
Bundan sonra da böyle olacaktir.
Tabi bizim müslümanlar yeni bir Kuran yazmayi düsünmüyorlarsa....