Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motorsikletimin Pistonlarından ses geliyor ? (VİDEOLU)

REKLAM ALANI

Merhaba,

Forumda yeniyim size bir sorum olucaktı.Hyosung GV 250 2005 model motorum var geçen aylarda motorumu istemeden zorladım ve yavaşladığım zaman ses geldiğini farkettim videosunuda atıcam.İşte yavaşladım baktım "tar tar tar" ses geliyor korktum durdum dinledim hangi pistondan olduğunu anlayamadım hemen sanayiye gittim adam sesi duyunca direk zorladın motoru demi dedi evet dedim.Performans arttı motorda onu farkettim ama sesden dolayı bir sorun olduğu bariz ve aşırı derece benzin yiyor eski haline göre su gibi çekiyor. Birde param yoktu yaptıramadım daha doğrusu daha ne kadar tutar onuda bilmiyorum ama ucuz olmayacağı kesin. Neyse devam ettim kullanmaya 2 gün önce yolda motora gaz veriyorum sanki boğulur gibi gitmiyor sinirlendim bende devam ettim gaz vermeye gaz kesti motor sağa çektim 2 , 3 dakika çalışmadı yani çalıştırırken marş motoru bitik gibi ses geldi ve pistonların vururken sanki biri çalışmıyo gibiydi daha sonra motorun torku azaldı ve hızı azaldı motorun gaz tepkisinde aşırı azalma var ve hızını alamıyor sizce sorun nedir ve takribi ne kadar fiyat çekerler yaşadığım yer Aydın/Söke ama sökede sanayide sadece pejo yapmayı bildikleri için yaptırmıyorum Kuşadasına götürmeyi düşünüyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Motorun mına koymuşsun kardeş
    MFTaşkıran bunu beğendi.

essegesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco New Grand Dink 250--Honda CB 900F Hornet
    Krank milin gitmiş.Geçmiş olsun.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kaç km deydi

Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaç km deydi
    18binde motor krank mili olsun farketmez fiyat ne kadar gelir sizce maksimum vericeğim bütcem 400 TL o yüzden

CHaTaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson electra glide ultra classic
    Belkide olay o kadar vahim değildir. Motor sanki subap vuruyor gibi bir ses geliyor. Sadece subap ayarı ile de hallolabilecek bir sorun da olabilir. Subap ayarı çok fazla para gerektiren bir işlem değildir.

Ama diyelim krankı yamultmuşsun ve komple değişmesi gerekiyor Hyosung için fiyatı 650-750 TL civarı. Tabi buna artı ustanın işçilik parası da eklenecek.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Piston kollarında boşluk var ve yakıt tüketimi performans gibi sorunlar varsa bununla alakalı değil. Kol takımı 150 lira civarına bulunabiliyor ama motor tamamen açılacağı için en az 400-500 lira işçiliğe alırlar.

kong - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 100 sfc snappy x
    vay be traktör gibi

ucanteneke5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Super Tenere xt1200z. Actros 1841 megaspais.
    piston etekleri vuruyo bu genelde fazla sıkıştırmakta oluyo.
    piston silindir değişmesi gerekiyo arka silindirin.
    V motorlarda genelde kroniktir iyi soğutma olmadığından oluyo.
    tinerci bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı ucanteneke5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynen sorun bu. Pistonlar silindir içinde çalkalanıyor. Silindir piston yapılması gerek. Silindir kapakları ve silindirler sökülüp rektefiyeciye gönderilecek. İzmir'de sadece motosiklet motoru rektefiyesi yapan bir yer var. Tahminimce 250-300 TL gibi bir rakama yapılır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı ucanteneke5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alıntı tinerci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynen sorun bu. Pistonlar silindir içinde çalkalanıyor. Silindir piston yapılması gerek. Silindir kapakları ve silindirler sökülüp rektefiyeciye gönderilecek. İzmir'de sadece motosiklet motoru rektefiyesi yapan bir yer var. Tahminimce 250-300 TL gibi bir rakama yapılır.
    Etek degil kol burca vurup ses yapiyor

Arka silindirin piston pimi boşluk yapmış, büyük ihtimal o silindirin pistonu şişmiş ve sekmanlarınıda bozmuş olabilirsin.Komresör saati ile ölçüm yaptırırsan makinayı açmadan önce daha net bir arıza tespiti olur.

search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    Ses bence sübaplardan geliyor. Zorlamadan dolayı yamulma olmuş gibi. Kapalı kutu sökmeden tahmin çok çıkar. Ama sorun çok büyüğe benzemiyor.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Sübap vursa keserdi ses sert , krank gitse bu motor nasıl çalışacak , etek vuruyor pistonu . Silindirleri pahalı sök 2 silindirir de ölç yada ölçtür veya rektefeciye ver adam etsin yeni piston sekman conta grubu tamamdır miss gibi

V motorlarda kronik olan nedir , arka silindir yağsız kalma dışında nasıl soğumaz izah edermisin uçanteneke bunu da öğrenelim

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hocam 400Tl bile bulmaz,

sübaplardan (valflerden) ses geliyor,

Hazır elletmişken yeni sübap, sübap yayı al hatta ucuzsa sübap lastiklerini de değiştirt fıstık gibi olsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:28 ----------

fiyatları da burada > https://satis.kuralkan.com.tr/ypproduct.aspx

sübapların kendisi hariç yay lastik vs gayet ucuz

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)