Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

allahım ölümün bile hayırlısını ver bizlere :(

REKLAM ALANI
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    Alıntı santo78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olumun hayirlisi nasil birseydir yaa. Yada hayirsiz olum diye bisey varmidir? Butun olumler Allah'dan gelir ve her turlusu hayirlidir.
    değildir.

iş kazaları, cinayetler, savaşlar, terörist eylemler... bunlar hayırlı ölüm değildir; insanların bilinçli bir şekilde ölüme sebebiyet verdiği eylemler hayırlı değildir ve inananlar için diğer tarafta cezasının olduğu bilinir.

öte yandan belki de ortada bir kusur var, ve belki de böyle diyerek ülkenin adalet saraylarına kadar sirayet etmiş olan ölen ölmüş şimdi bu adama ceza versek öleni geri getirir mi anlayışını daha da körüklüyoruz.

tüm sevdiklerinin başı sağolsun.
    MotorKafa ve Thracian bunu beğendiler.
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kong - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 100 sfc snappy x
    yazık bir hiç uğruna hayatını kaybetti ne varda solluyosun ağır vasıtayı be abicim

santo78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650F
    Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    değildir.

iş kazaları, cinayetler, savaşlar, terörist eylemler... bunlar hayırlı ölüm değildir; insanların bilinçli bir şekilde ölüme sebebiyet verdiği eylemler hayırlı değildir ve inananlar için diğer tarafta cezasının olduğu bilinir.

öte yandan belki de ortada bir kusur var, ve belki de böyle diyerek ülkenin adalet saraylarına kadar sirayet etmiş olan ölen ölmüş şimdi bu adama ceza versek öleni geri getirir mi anlayışını daha da körüklüyoruz.

tüm sevdiklerinin başı sağolsun.
    Bu yazdigin olum sekillerini sevmeye bilirsin (cezasida oldureni baglar) O butun soyledigin olum sekillerini sonucda Allah kaderinize oyle yazmis ve oyle olmenizi istiyor.Allah hayirsiz birsey yapmaz. Ki bu dunyada Allah'in izni olmaksizin bir yaprak bile dokulmez. Bakara suresinde sunu der Allah ,"savas üzerinize yazıldı, gerçi o size hoş gelmez fakat olur ki siz bir şeyden hoşlanmazsınız halbuki hakkınızda o bir hayırdır ve olur ki bir şey'i severseniz halbuki hakkınızda o bir şerdir siz bilmezken Allah bilir"

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:10 ----------

Birde 70-75 yasinda kotune basina borular girmis yatakda olmekmi hayirli sizce? Eee oyle olumun kime ne faydasi var? Kaza , savas vesaire hayirsiz diyorsunuz ama bunlarin videolarini youtubeda izleyip ilerde kendinizi koruyabiliyorsunuz bu arkadas gibi yapmiyim diyorsunuz. Belki bir cok insan bir kisinin olumunden dolayi kurtuluyor vs. vs. Yok mu burda bir hayir? Ucak kazalari oluyor mesela sonra sistemlerini dahada gelistiriyorlar bir daha olmasin diye yok mu burda bir hayir?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Bu yazdigin olum sekillerini sevmeye bilirsin (cezasida oldureni baglar) O butun soyledigin olum sekillerini sonucda Allah kaderinize oyle yazmis ve oyle olmenizi istiyor.Allah hayirsiz birsey yapmaz. Ki bu dunyada Allah'in izni olmaksizin bir yaprak bile dokulmez. Bakara suresinde sunu der Allah ,"savas üzerinize yazıldı, gerçi o size hoş gelmez fakat olur ki siz bir şeyden hoşlanmazsınız halbuki hakkınızda o bir hayırdır ve olur ki bir şey'i severseniz halbuki hakkınızda o bir şerdir siz bilmezken Allah bilir"

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:10 ----------

Birde 70-75 yasinda kotune basina borular girmis yatakda olmekmi hayirli sizce? Eee oyle olumun kime ne faydasi var? Kaza , savas vesaire hayirsiz diyorsunuz ama bunlarin videolarini youtubeda izleyip ilerde kendinizi koruyabiliyorsunuz bu arkadas gibi yapmiyim diyorsunuz. Belki bir cok insan bir kisinin olumunden dolayi kurtuluyor vs. vs. Yok mu burda bir hayir? Ucak kazalari oluyor mesela sonra sistemlerini dahada gelistiriyorlar bir daha olmasin diye yok mu burda bir hayir?
    Allah şimdi Özgecan Aslanın münübüste alıkoyulup, kaçırılıp dövülüp tecavüz edilip, sonra da yakılıp o şekilde öldürülmesini mi istedi?

Karsta 9 yaşındaki erkek çocuğu M.A. nın kaçırılıp tecavüz edilip öldürülmesini demi Allah istedi?
    tinerci bunu beğendi.

Motosikleti
    CBR 650F
    Alıntı tanertc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah şimdi Özgecan Aslanın münübüste alıkoyulup, kaçırılıp dövülüp tecavüz edilip, sonra da yakılıp o şekilde öldürülmesini mi istedi?

Karsta 9 yaşındaki erkek çocuğu M.A. nın kaçırılıp tecavüz edilip öldürülmesini demi Allah istedi?
    Kadere iman

Sual: Kadere iman ne demektir? Kader inkâr edilebilir mi?
    CEVAP
    İmanın altıncı şartı, kadere, hayır ve şerrin Allahü teâlâdan olduğuna imandır. Amentü’deki, (Ve bil kaderi hayrihi ve şerrihi minallahi teâlâ) ifadesi, kaderin, hayır ve şerlerin hepsinin Allahü teâlâdan olduğuna iman etmeyi bildirmektedir.

İnsanlara gelen hayır ve şer, fayda ve zarar, kazanç ve ziyanların hepsi, Allahü teâlânın takdir etmesi iledir. Kader, lügatte, bir çokluğu ölçmek, hüküm ve emir demektir. Çokluk ve büyüklük manasına da gelir. Allahü teâlânın, bir şeyin varlığını ezelde dilemesine kader denilmiştir. Kaderin, yani varlığı dilenilen şeyin var olmasına Kaza denir. Kaza ve kader kelimeleri, birbirinin yerine de kullanılır. Buna göre kaza demek, ezelden ebede kadar yaratılacak şeyleri, Allahü teâlânın ezelde dilemesidir. Bütün bu eşyanın, kazaya uygun olarak, daha az ve daha çok olmayarak yaratılmasına kader denir. Allahü teâlâ, olacak her şeyi ezelde, sonsuz öncelerde, biliyordu. İşte bu bilgisine kaza ve kader denir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------

Bütün hayvanların, nebatların, cansız varlıkların [katıların, sıvıların, gazların, yıldızların, moleküllerin, atomların, elektronların, elektro-magnetik dalgaların, kısaca her varlığın hareketi, fizik olayları, kimya tepkimeleri, çekirdek reaksiyonları, enerji alışverişleri, canlılardaki fizyolojik faaliyetler], her şeyin olup olmaması, kulların iyi ve kötü işleri, dünyada ve ahirette, bunların cezasını görmeleri ve her şey, ezelde, Allahü teâlânın ilminde var idi. Bunların hepsini ezelde biliyordu. Ezelden ebede kadar olacak, eşyayı, özellikleri, hareketleri, olayları, ezelde bildiğine uygun olarak yaratmaktadır. İnsanların iyi ve kötü bütün işlerini, Müslüman olmalarını, küfürlerini, istekli ve isteksiz bütün işlerini, Allahü teâlâ yaratmaktadır. Yaratan, yapan yalnız Odur. Sebeplerin meydana getirdiği her şeyi yaratan Odur. Her şeyi bir sebep ile yaratmaktadır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Kadere iman

Sual: Kadere iman ne demektir? Kader inkâr edilebilir mi?
    CEVAP
    İmanın altıncı şartı, kadere, hayır ve şerrin Allahü teâlâdan olduğuna imandır. Amentü’deki, (Ve bil kaderi hayrihi ve şerrihi minallahi teâlâ) ifadesi, kaderin, hayır ve şerlerin hepsinin Allahü teâlâdan olduğuna iman etmeyi bildirmektedir.

İnsanlara gelen hayır ve şer, fayda ve zarar, kazanç ve ziyanların hepsi, Allahü teâlânın takdir etmesi iledir. Kader, lügatte, bir çokluğu ölçmek, hüküm ve emir demektir. Çokluk ve büyüklük manasına da gelir. Allahü teâlânın, bir şeyin varlığını ezelde dilemesine kader denilmiştir. Kaderin, yani varlığı dilenilen şeyin var olmasına Kaza denir. Kaza ve kader kelimeleri, birbirinin yerine de kullanılır. Buna göre kaza demek, ezelden ebede kadar yaratılacak şeyleri, Allahü teâlânın ezelde dilemesidir. Bütün bu eşyanın, kazaya uygun olarak, daha az ve daha çok olmayarak yaratılmasına kader denir. Allahü teâlâ, olacak her şeyi ezelde, sonsuz öncelerde, biliyordu. İşte bu bilgisine kaza ve kader denir.
    Soruma lütfen cevap verir misin?
    Bir soru daha sen kaderin anlamını yanlış biliyor olabilir misin?
    Ayrıca konuyu saptırıyoruz.

Motosikleti
    CBR 650F
    Soruma lütfen cevap verir misin?
    Bir soru daha sen kaderin anlamını yanlış biliyor olabilir misin?
    Ayrıca konuyu saptırıyoruz.
    Evet hepsini Allah istedigi icin oldu. Yukarda aslinda sorunun cevabini verdim eger kaderin ne oldugunu bilseydin sormazdin zaten. Ikinici soruna cevabim hayir yanlis bilmiyorum. Kuskularin varsa istedigin hocaya istedigin ilahiyatciya sor.

Eger hristiyanlar gibi inaniyorsan onlar iyi seylerin Allah'dan kotu seylerin seytandan geldigini soylerek sirke duserler cunku seytani Allah ile ayni guce sahip bir varlik gostererek iki guc dengesi cikarirlar ortaya.

Oysaki Islam dininde herseyin sahibi Allah'dir her isi yapan odur. Iyilik'de serde Allah'dan gelir.

A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Beyler yanlış konu başlığında tartışıyorsunuz!Burda bu adam motoru kullanırken neden düştü yada bu tarz dar yerlerden motor ile geçerken nelere dikkat etmeliyiz ki aynı şey bizim başımızada gelmesin!Lütfen tecrübeli motorcular nasihatlarınızı kendi adıma bekliyorum.Açıkçası bu şekilde ölmek istemem
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Evet hepsini Allah istedigi icin oldu. Yukarda aslinda sorunun cevabini verdim eger kaderin ne oldugunu bilseydin sormazdin zaten. Ikinici soruna cevabim hayir yanlis bilmiyorum. Kuskularin varsa istedigin hocaya istedigin ilahiyatciya sor.

Eger hristiyanlar gibi inaniyorsan onlar iyi seylerin Allah'dan kotu seylerin seytandan geldigini soylerek sirke duserler cunku seytani Allah ile ayni guce sahip bir varlik gostererek iki guc dengesi cikarirlar ortaya.

Oysaki Islam dininde herseyin sahibi Allah'dir her isi yapan odur. Iyilik'de serde Allah'dan gelir.
    Hıı o sapıkları katilleri vs boşa tutuklamışlar desene yazık adamlara. Halbuki baksana Allah onları sapık ve katil yapmış. Neyse sana bundan fazla zaman ayıramıycam, gereğinden fazla bile yazdım. Zaten konuyu saptırıyoruz. Geçelim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:22 ----------

Alıntı A.Volkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler yanlış konu başlığında tartışıyorsunuz!Burda bu adam motoru kullanırken neden düştü yada bu tarz dar yerlerden motor ile geçerken nelere dikkat etmeliyiz ki aynı şey bizim başımızada gelmesin!Lütfen tecrübeli motorcular nasihatlarınızı kendi adıma bekliyorum.Açıkçası bu şekilde ölmek istemem
    Ben şahsen orada sollamazdım sanırım. Durmasını yada yolun genişlemesini bekleyebilirdim. 10km kadar yavaş olsa bunu yaşamayacaktı belkide.

Motosikleti
    CBR 650F
    Hıı o sapıkları katilleri vs boşa tutuklamışlar desene yazık adamlara. Halbuki baksana Allah onları sapık ve katil yapmış. Neyse sana bundan fazla zaman ayıramıycam, gereğinden fazla bile yazdım. Zaten konuyu saptırıyoruz. Geçelim.
    Tutuklamak veya tutuklamamak bu dunyanin isleridir. Allah konusurken dunyevi adli sistemi neden konusuyorsun. Tabiiki tecavuzculerin ve katillerin cezasini Allah kendi katinda verecek. Ilahi bir ceza. Bende konusmak istemiyorum bu konulari ama konu aciyorsunuz devamli. Soruyuda soran sizdiniz cevap verdim sadece.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:28 ----------

Neyse olen vatandasa Allah rahmet eylesin , geride kalanlara sabir versin. Eminim vatandasin olumu bosa olmayacak ve bircok arkadas bu videoyu izleyip ders cikaracaktir.

Motosikleti
    MT07 Abs
    Alıntı Bune adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam sen yeni başladığın motor olarak r25 seçtiysen zaten bambaşka bir yere gelmişsin. Allah yardımcın olsun.

Haberdeki arkadaşa da Allah rahmet eğlesin.
    Bu yorumunu kendine saklarsan sevinirim. Üzüntümü dile getirmek için yorum yazdım. Başka yere gelmişsinler felan hoş oldu mu...

A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    ''Ben şahsen orada sollamazdım sanırım. Durmasını yada yolun genişlemesini bekleyebilirdim. 10km kadar yavaş olsa bunu yaşamayacaktı belkide.''

Aynen üstat çok mantıklı !
    kong bunu beğendi.
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)
    İnsan hayati iste o 10 saniye kadar kısa sureye bağlı olabiliyor. Rahmetli Mert Cebi nin olumu gibi çok fazla şey üst üste gelmiş.Allah rahmet eylesin başka motorcu kardeşlerimiz aramızdan ayrilmasin inşallah

Motosikleti
    CBR 650F
    Alıntı ccc67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnsan hayati iste o 10 saniye kadar kısa sureye bağlı olabiliyor. Rahmetli Mert Cebi nin olumu gibi çok fazla şey üst üste gelmiş.Allah rahmet eylesin başka motorcu kardeşlerimiz aramızdan ayrilmasin inşallah
    Haklisin bir cok sey ust uste gelmis, normalde burdaki bircok arkadas o aradan o kamyonu gecer ,yani gecmem arkasinda beklerim diyen cok azdir. Orada genis bir alan var ama arkadas kaldirima vuruyor dengesini kaybediyor sonra kamyonun tekerlegi tarafina dusuyor. Belki motosiklet surus tecrubesi fazla degildi arada heyecan yapti , bir cok sey olabilir ama video'da gordugum kamyonun duz gittigi.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Gecmem beklerim

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motorcu kardeşimize Allah rahmet eylesin ailesine ve sevenlerine sabır versin.Benzer bir olay ile ilgili daha geçen hafta burada başlık açılmıştı.Ağır vasıtalara her ne olursa olsun ister şehir dışında ister şehir içinde olsun çok fazla yaklaşmayın.Şehir dışında tır,kamyon sollarken bile kafamda hep bu tarz senaryolar dolanıyor,solladığım ağır araç ile aramda nerdeyse bir araba girecek kadar mesafe bırakıyorum.Şehir içinde ise bu kadar dar alan varken hiç sollama işine girmiyorum çünkü sollama yaparken mutlaka ters bir durumda kaçış manevrası yapacak alan olmasında fayda var.Şehir içinde yağmur kanalları,logar kapakları,kaldırımlar gibi küçük gözüken ama canınıza mal olabilecek ayrıntılara dikkat etmek lazım.Umarım ben dahil hepimiz bu tarz olaylardan ders çıkarırız.

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti
    Yamaha Ybr esd 125
    Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin.
    Size gelince, açıp biraz okursanız (yada aklınızı işletirseniz,siz anladınız onu) ders almanız için gencecik insanların ölmesi gerekmeyecek o halde. Ölümün ardından hayirlara vesile olsun diyen ziyniyeti de gördük. Yuh be kardeşim!

Motosikleti
    YZF R25
    çok garip ya, hiç böyle bir şey tahmin etmiş miydi acaba? "lan geçebilir miyim acaba" fln diye düşünmüş müdür?.. bilmiyorum, sanmıyorum...

artık hangimiz düşünüyoruz ki böyle araya girerken, sollama yaparken. gazı açıp geçiyoruz.. saniyelik bir hata da (bizde yada yolda) böyle bir ölüme sebep olabiliyor...

dikkat etmekte fayda var.

Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin, çok üzücü bir durum

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)