Bu konu çok su götürür
ama bende kendi fikrimi olabildiğince kısa ifade etmeye çalışayım.
Motorlu araçların aydınlatma standartları tüm dünyada bellidir. Bu standartlar da bir çok fayda gözetilerek belirlenir. Bir motorlu taşıtın ülkeye girerken uygun olup olmadığı kontrol edilir ve olur verilirse ülkeye girer. Herkes kendi faydası için bir şeyler takmaya başlarsa asıl kaos o zaman başlar .
Bir motosiklet sürücüsü olarak görünürlük benim de problemim . Bununla mücadele etmek için bir sürü yöntem var ki siz zaten bunları yapıyorsunuz.
Ancak çakar takmak diğer motorlu taşıt sürücülerinin ilgisini gereğinden fazla çekmesi , yola bakması gerekirken bir anlık da olsa çakarlara takılması gibi sorunlara yol açıp kazaya bile sebep olabilir. Kendi can güvenliğimizi koruma çabamız, çok küçük ihtimal bile olsa diğerlerinin can güvenliğini tehdit ettiği yerde sona erer diye düşünüyorum.
Misal polis otolarının , koruma araçlarının çakarları beni allak bullak ediyor. Çok uç ihtimal ancak bu tip belli frekans ta kendini tekrarlayan ışıklar epilepsi nöbetini bile tetikleyebiliyor.
Gelelim polisin hitabetine
yukarıda bir arkadaşımızın da yazdığı gibi kanunlara uygunsak pekala hitabetini düzeltmesi noktasında uyarabiliriz . Evet katılıyorum özellikle hakaret eder şekilde "motorcuuu" diye bağırsalar bende son derece rahatsız olurum , bu kesinlikle çok yanlış . Kolluk gücü olarak topluma örnek olmalı ,ancak ya cevabı orada vermek yada forumda vaveyla etmemek lazım.
Son olarak görünürlük konusunda kanunlar sınırında elimizden geleni yapalım ancak çözüm yine trafik eğitiminde . Biz kafamızda 500 watt ampul ile de gezsek , kasten üzerimize sürecek(bence adam öldürmeye teşebbüstür) , görmezden gelecek öküz dolu ortalık. Öküzler gitse görünürlük sorunu ortadan kalkar.
Herkese kazasız belasız , görünür sürüşler diliyorum