Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

subop bozuk olmasi belirtileri

REKLAM ALANI
    truck123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mh Drift 125
    Arkadaslar baslikda yazdigim gibi subop ayari kacmis bi motorda ne gibi belirtileri olur ve nasil olusur subop bozulmasi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

içten yanmalı bir motorun her silindirinin içerisinde 2,3 ve 4 tane subap bulunur.subap sayısı kullanıldığı yere göre değişir. Genel kullanılanı ise 2 tane subaptır. Subaplar, silindir içerisine yakıt ve hava karışımının girmesini sağlar. Eğer az miktarda yakıt hava karşımı alınırsa tekleme,motor bloğundan ses ve süratte azalış belirir. Arızayı anlamak için motor bloğunu dikkatlice dinlemek gerekir. Eğer motor rölantide normalde olduğundan daha düzensiz ve ani sesler çıkartıyorsa bu ayarın eksik olduğuna ya da blokta çatlak olduğuna işaret eder. ve son olarak bujiyi kontrol ediniz. Eğer rengi sütlü kahve değilde koyu siyah ise ve ucunda kurumlar varsa (sanayi dilinde meme yapma)bujiyi temizlemeniz gerekir. Sorunun bujiden oluşmuş olabileceği aşikardır. Eğer buji değilde subaplar sorunluysa servise gösteriniz.
    Alıntı değildir.

Saygılarımla...
    ctuna81 bunu beğendi.

Motosikleti
    Mh Drift 125
    Tskkurler bi sorum daha olucakti subop ayari 3 4 kere motoru zorlamayla bozulabilirmi cunku motorum yeni 600 km daha 3 4 kere zorladigm oldu genelde basmiyorum ama sorun olurmu hemen bozulma gibi birde eksozdan gazi birakinca pat pat diye ses yapiyor normalmidir bu durum tskkurler

Motosikletinizin marka ve modelini verirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim. Ve o basma konusu çok yanlış. zorunlu olmadığınız sürece rodajda asla 6000 deviri geçmeyin. Rodaj süresinde parçalar yerine oturmaya çalıştığı için zorlamak hem pistonlara,silindir bloğuna,subaplara , kısacası bütün motor mekanizmasına zarar verir. Egzoz patlatması motorla da alakalı olabilir. Ekzozun kendisiyle de alakalı olabilir. Eğer egzozunuz modifiye egzoz değilse patlatması normal değildir. Subaplarla alaklı olabilir. motosikletinizi en yakın zamanda servise götürmek, hem sizin için hem de motosikletiniz için faydalı olacaktır.

Saygılarımla...

Motosikleti
    Mh Drift 125
    Mh drift 125 var bende ama dikkat eediyorum mesela motor isinca bu ses azaliyo gibi ilk 10 dk falan cok oluyo sonradan duzeliyor genellikle dusuk devirde kullaniyorum servisede gosterdim subob konusunda dinledi motoru herhangi bi sorun yok dedi birde bana gelen sesi zincir sesi dedi boatayken gitmiyoken zincir sesi demesi tuaf geldi ya ben yanlis biliyorum yada o baska ustalarada sordum gerci onlarda herhangi bi sorun yok dediler eksoz olayina gelcrk olursak motoru ilk aldigim gunden beri vr yni oluyor suboblarda sorun olsa ilk aldigimda yapmaz diye dusunuyorum

Mondial servis bakımından müşterilerle çok ilgisiz. Bunu her başlıkta belirtiyorum. İlk 1000 kilometre bazı şeyler normaldir. Fakat egzoz patlatması hiçte normal gibi gelmiyor. Birde Mondial'e tamir konusunda asla güvenme. Her fırsatta zincirden geliyor deyip dururlar. Hani garanti kapsamında ya ücret almayacakları için bunu söylemeleri doğaldır. Siz güvenilir Bir usta bulun ve bu patlagma sesini ona sorun. Subap konusunda eğer devir düşme ve seste bir anormallik yoksa 400 kilometre daha kullanabilirsiniz ki zaten 1000 kilometre de ayarlatmanız gerekecektir.
    Başka sorunuz olursa özelden ulaşabilirsiniz.
    Saygılar...

Motosikleti
    Mh Drift 125
    Saolun tskker

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Bak orda arkadaş Subap yazmış birkaç kere arka arkaya. Sen ısrarla bildiğini okumaya yazdığını okumamaya devam ediyorsun.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)