Merhaba, yeni Regal Raptor 250e-9 aldım ve maalesef aldıktan sonra sahibindendeki bütün motorlarda fan olduğunu ve benimkinde fanlarının olmadığını anladım. Bu bana sorun açacak bir şey mi yoksa fansızda normal şekilde kullanılabilinir mi?
Merhaba, yeni Regal Raptor 250e-9 aldım ve maalesef aldıktan sonra sahibindendeki bütün motorlarda fan olduğunu ve benimkinde fanlarının olmadığını anladım. Bu bana sorun açacak bir şey mi yoksa fansızda normal şekilde kullanılabilinir mi?
Motor çok ısınırsa su kaynar sonrada conta patlatırsın conta patlamadan önce dumanlar çıkar. Hemen git fanını taktır.
şehir içinde trafikte hararet yaptırırsan çok üzücü sonuçlarla karşılaşırsın
kapak contası yanar
silindir kapağı eğilir
su ile motor yağı karışır
yağlama sağlıklı olmayacağı için piston silindir gömleğine çizikler atar (krapej)
ve son olarak motor yatak sarar
Hararet yaparsa senin için pek hayırlı şeyler olmaz blok çatlatabilir jonta yakar
Merhaba,
Fan nasıl olmuyor, bende anlayamadım .. Elbette sorun yaratır.Fan ne işe yarar,az çok tahmin ediyorsunuzdur umarım.. İkinci el aldınız heralde,farketmez satıcısına ulaşın,sorun.Çaresine bakın
Kolay gelsin
İşte şu şeyler yok bende onuda fan diye biliyorum ama yanlışta biliyor olabilirim.
Benimkide bu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:55 ----------
Resimlerini yükledim bakarsanız sevinirim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:17 ----------
Yok mu başka yorumu olan??
Fransız motor nasıl oluyormuş diye girdim acilen gözlük numaramı kontrol ettirmem gerek.
Fransız motoru harikadır!
Fan olayını yaptırman çok kolay, 12V'luk endüstriyel bir fan alacaksın ister silikonla tuttur istersen de CNC kesimi yapan bir yerde sacdan ayak kestir, taktır...
Orjinali muhtemelen pahalıdır.
Başlığı Fransız motosikleti kullanmak diye okudum.
Bunlar yorgunluk belirtileri.
Hayırlı olsun kardeş. Bende Fransız okudum hatta iki gündür Fransız okuduğum için konuya bakmadım bile birisi dalga geçiyor diye. Arkadaşım fansız motor kışın belki olabilir ama yazın olmaz. Yalnız senin motorun o bölgesi biraz karanlık çıkmış daha net resim koyarsan birde motorunun modelini ve ruhsatta yazan silindir hacmini yaz. Regallerin 2011 den önceki modellerinden 125 cc ve 150 cc olanlarında 250 cc ile aynı gibi görünmesine rağmen radyatör ve fan yok yani hava soğutmalı. 250 cc olduğundan emin olmak lazım önce.
Hakikaten yokmuş :D
Havalar ısınmaya başladı biran önce hallet fanı bide senden önceki sahibi motoru fansız ne kadar kullanmış acaba ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)