Aradan geçmeye çalışan bir motorcu.
Murat Çimen isimli kanalda gördüm videoyu.
Daha önce petrol istasyonunda arabalı bir şahısla da tartışan videosu vardı.
Geçmiş olsun diyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=wZC5NWhWkho
Aradan geçmeye çalışan bir motorcu.
Murat Çimen isimli kanalda gördüm videoyu.
Daha önce petrol istasyonunda arabalı bir şahısla da tartışan videosu vardı.
Geçmiş olsun diyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=wZC5NWhWkho
sağdan sollayıp sola mı geçiyor acep şimdi sövsem olmaz uyarı alırım
filtreleme yapmaya çalışıyor aklınca trafiği hiçe sayıyor .hadi 40 kmhz altı olsa bi şekilde kabul ama hiç mi eğitim yok.üzüldüm genede keske olmasaymış
Akan trafikte aradan geçmemek gerek. Kazayı yapan arkadaş sadece 2 saniye daha beklese başına gelmezdi bu kaza. Nedense çoğu motosiklet sürücüsü arkadaşımızda bu aceleci tavır mevcut. Kapladığımız hacmin küçük olması, aralardan geçebiliyor olmak her canımızın istediği yerden geçeceğiz demek değil. Keşke biraz daha bekleyip geçseydi, geçmiş olsun ucuz atlatılmış, daha kötü olmaması sevindirici.
o aradan bırak motoru, bisikletle bile geçmemek lazım. araçlar duruyor olsa bile. kural ihlallerini geçtim yeterli alan yok. bi de akan trafikte, bi de bile bile o araya girmek gerçekten ilginç. geçmiş olsun. akıllanmıştır umarım.
Bu elemanin boyle olacagi belliydi, saga sola sarip duruyordu, ugrasacak simdi bmw ciyle. Gecmis olsun ne diyek
kazanın tarihine bakamdım ama bu aralar İstanbulda arabalar özellikle yol vermemek için uğraşıyorlar..
var dürten birşey ama anlamadım.
Lütfen dikkatli olalım.
bmw yavşağı niye bilerek kırıyorki zaten sağa geçmişsin ne ara sollamaya kalkıyorsun o kadar yakın mesafeden araçmı sollanır bmw malı !
Hesapsiz bir dalış olmuş şahsi kanaatim.. Ayrıca kaza sonrası soldaki felaket yaratabilirmiş allah korumuş.. Suçlu da arada kalan arkadaşımız diyorum üzülerek... üzülüyorum çünkü göz göre göre böyle basit bir kazaya karışıyor olmamız beni şahsen üzüyor. Geçmiş olsun, cana gelmesin diyorum.
Tecrübesiz ve yeni başlayan biri olarak soruyorm tamam motorcu arkadaşımızın hareketi kurallara aykırı ve yanlış peki sağ taraftaki araç motosiklet geçerken şerit çizgisine ne kadar yaklaşıyor sanki sıkıştırmış gibi geldi bana
hareket eden iki araç arasına girmek başlı başına bir hata
diğer hatalı ise gri araba sürücüsü düşük hızda sol şeridi işgal etmiş
bmw de çok saçma bir sollamaya giriyor ayna kontrolü yok
Kural olarak değerlendirecek olursak sollama yapılabileceğini gösteriyor şeritler. Fakat onunda bir uslubu ve adabı tabiki var.. Sinyal vermek, aynayı kontrol etmek vs.
Tabi konu makas olunca bunlar yok, bilirsiniz.. Olası olarak telefonuna mesaj gelmiş olabilir, 1-2 saniye şeritten kaymış olabilir... Olabilir de olabilir...
Hesap hatası benim gözümde..
Bilerek sıkıştırma olsun olmasın o hızda orada olmamalı.. Araç sürücüsü telefonla konuşur,sigarasını yakmaya çalışır,yanındakine bakar bir şekilde şeritten kayabilir.. 2 saniye daha bekleyip sıkıştırmaya çalışsa bile kaçacak yer bırakıp geçebilirdi.. İstanbulun öküzü mü biter arkadaş ne diye olayı adamın 1 cm direksiyon hareketine bırakıyorsunuz ki?
BMW nin hızı ve makas atması normal değil suç bmw de ama o da göre göre altına girmiş. 3 yaşındaki çocuğa izletsen anlar bmw nin normal gitmediğini.
Artistlik duyuları kabarmış gereksiz bi kaza umarım önemli bişeyi yoktur.
Yorumunuza saygı duyuyorum, fakat kural bize şerit çizgisinin üzerinden gidebilirsiniz demiyor, biz hep istiyoruz ki otomobiller şeridinin içerisinde kalsın, kimse ani bir hareket ile manevra yapmasın, biz aradan geçelim ve gidelim.
Sizce bu doğru mu? Yanlış anlamayın sakın ben de aradan geçiyorum, sizde geçiyorsunuz belki motosiklet kullananların çoğu aradan geçiyor. Ama bu bize bir hak değil. Eğer haklıyı haksızı kural belirliyor ise, bu durumda doneler ortada.
1- Araç sürücüsü şeridinde gidiyor, ya motosiklet sürücüsü ? Şerit çizgisinde. 1-0
2- Araç sürücüsü bulunduğu yol kuralları gereği sollama yapabilir mi ? Şerit çizgileri yapabileceğini gösteriyor.
3- Artist bir araba ve sürücü, ben video izlerken kaza olmadan bunu fark ettim.. Agresif bir hareket yapabilecek potansiyeli sergiliyor. Motosiklet sürücüsü bunu fark etmeliyken onunla oynamaya / geçmeye çalışması, yanlış zamanda yanlış yerde aksiyon alması hata..
Bunlar benim görüşüm.
Haklısınız ben sadece bmw biraz daha dikkatli olsa belki bu arkadaşın hatası telafi olabilir sonuç bu şekilde olmazdı diye söledim umarım durumu kötü değildir
İki araba yan yana gelince bi anda sanki gaz açıyor ve aralarından geçmek istiyor, 10 sn daha geç olsa bmw li zaten arayı açıcak ve çapraz bir şekilde gene geçebilcek fakat heycan aramış birazda arkadaş. Zaten yol hafif sola dönüşlü. BMW nin şeridinden taşabilceğini düşünmeliydi. Ne kadar konuşsakda olmuş a çare olmuyor. Çok şükür daha kötüsü olmamış. Kanalında sanırım kaburga kemiğinin kırıldığını söylemiş arkadaş.
Arkadaşlar BMW sürücüsü hatalı diyen , lütfen acil olarak motosiklet sürüşünü gözden geçirsin.
Motosiklet üstündeyken o haklı bu haklı yok malesef.
Herzaman biz suçluyuz. Böyle düşünün.
Ve bundan her seferinde kendinize ders çıkarın.
Bence videoda BMW de x suç varsa motosiklet sürücüsünde 5x suç var.
Otomobil sürerken en nefret ettiğim şey hareket halindeyken 2 araç arasından motosikletin geçmesi. Bir anda olup bitiyor ve teğet geçiyor mecburen.
Oradan geçmeye hakkın YOK. Otomobil gibi şeridinden gideceksin arkadaşım!
Trafik durmuştur, kontrollü ve yavaş gidersin aralardan o ayrı.
Bu tür sürücüler yüzünden saygı görmüyoruz.
Birçok otomobil sürücüsü motosiklet sürücüleri için şeridini ortalasa saygı göstereceğiz fakat böyle aralardan ,sağdan soldan hareketler yapınca kızdırdıklarını söylüyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)