Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Zam Yapmayan Firmalar

REKLAM ALANI
    Blindfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Distribitörlerin gözünü kar hırsı bürümüş. Yarin dolar düşse hangisi bu zamları geri alırdı soruyorum simdi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doların sapıttığı falan yok. Fırsatçılar sapıttı. Ama medya sağolsun böyle bir algı yarattı.

Dolar 2,30 dan 2.60 lara geldi. Bu da aşağı yukarı %12 fark eder. Enflasyonumuz gerçekte %10 civarında dolarda yaklaşık %2 değer kazandı.

Euro dolar karşısında %20 değer kaybetti.

Genele baktığınızda motosikletlere yapılan zamların oranları %20 leri geçti. 17.900 TL ye satılan motor olmuş 23.000 TL

Gördüğünüz gibi asıl sapıtan satıcılar.
    Onu yıllardır söylüyorum da dinleyen yok abi.Hemen hemen her zam konusunda dile getiriyorum uzun uzun.Ama motosiklet kullanıcılarının motor sevdası değil de,ticari çıkarları daha ağır bastığından kabullenmek istemiyolar ve kullandıkları markalara toz kondurmuyorlar.Motosiklet kullanmayan adam motor satarsa olacağı budur.Ben marka gözetmem,hoşuma giden ve ucuz motoru tercih ederim.Amaç zevk almak değil mi.Şu an kullandığım motosikleti satmaya kalksam 2000 tl etmiyo.Ticari açıdan s.çtım.Ama 3 yıldır doya doya gezdim,zevk aldım,adam gibi baktım.Elin apaçisi yüzünden motorun adı çıktı,ikinci eline yanaşan yok.Gelirim belli 150 CC motora 6000 TL veremem.Japon da olsa lastik değişimi şart!!! Ekipmanlar zaten kullandığım motorun fiyatına yakın.
    Buraya üye oldum olalı bişeyler anlatmaya çalışıyorum ama...Kendim çalıp kendim oynuyorum aga

http://www.motosiklet.net/forum/moto...in-var-mi.html

http://www.motosiklet.net/forum/tani...-%3D-emre.html

http://www.motosiklet.net/forum/moto...iklet-yok.html
    surmenajetki bunu beğendi.
    Hani böyle aniden karşına çıkıyor ve göz göze geliyorsun ya, o an çok kötü oluyor insan. Heyecandan ne yapacağını şaşırıyor, ayakları titriyor...Sonuçta köpek bu ısırır falan...

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı SuleymanE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    KTM nin zama falan ihtiyacı yok ki. 3 yıllık zammı fiyatlarına eklemişler şimdiden. 250 lik makinaya 17500 isteyerek bunu alenen beyan da etmişler
    duke 250 de böyle bırsey oldu ama onun dısında zam yok sadece 2015 modellerde bir tık fiyat yukseldı oda her araç - motor markasında olan şey 2014 - 2015 fıyat farkı acıckası. bir arkadaşımızın dedıgı gıbı döviz bazlı çalışsalar bu hiç sorun olmicak. örneğin ktm zaten euro bazlı çalıştığı için fiyat sabit atıyorum 10.000 euro euro 5 tl ye cıksada 10.000 euro 1 tl ye insede 10.000 euro çünkü malı karşıdan euro bazlı alıyor ve o günkü günlük kura görede euro bazında satıyor. 2 modelinde kampanya yaptı tl ye sabitledi şuan.
    2014 model
    duke 200- 11.500
    duke 390 - 17.900

duke 390 ı euro bazlı olarak 21.000 lere alanlar var ama euro düşmüştü bi ara motor 19 lara satıldı. he belkide artıcaktı 21 e alan avantajlı olucaktı.

aslında şirketlerin zam yapması falan önemli değil bizim arabaya motora ödediğimiz vergiler bildigin hayvan gibi. motorun yarı parası kadar vergi ödüyoruz.

şöyle düşünelim örneğin yurtdışında 5.000 euro olan araç bizim memlekette 10.000 euro nerdeyse. bide bizim paramız değersiz oldugu ıcın bız bunu 3 ile çarpıyoruz. yani araç 30.000 e geliyor. halbuki o araç 15.000 tl. birde adamın 5.000 eurosu = 5.000 tl yani cunku bızde 1 tl ne ise onlardada 1 euro aynı
    adam 5.000 e motorunu yada arabasını alıyor.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    duke 250 de böyle bırsey oldu ama onun dısında zam yok sadece 2015 modellerde bir tık fiyat yukseldı oda her araç - motor markasında olan şey 2014 - 2015 fıyat farkı acıckası. bir arkadaşımızın dedıgı gıbı döviz bazlı çalışsalar bu hiç sorun olmicak. örneğin ktm zaten euro bazlı çalıştığı için fiyat sabit atıyorum 10.000 euro euro 5 tl ye cıksada 10.000 euro 1 tl ye insede 10.000 euro çünkü malı karşıdan euro bazlı alıyor ve o günkü günlük kura görede euro bazında satıyor. 2 modelinde kampanya yaptı tl ye sabitledi şuan.
    2014 model
    duke 200- 11.500
    duke 390 - 17.900

duke 390 ı euro bazlı olarak 21.000 lere alanlar var ama euro düşmüştü bi ara motor 19 lara satıldı. he belkide artıcaktı 21 e alan avantajlı olucaktı.

aslında şirketlerin zam yapması falan önemli değil bizim arabaya motora ödediğimiz vergiler bildigin hayvan gibi. motorun yarı parası kadar vergi ödüyoruz.

şöyle düşünelim örneğin yurtdışında 5.000 euro olan araç bizim memlekette 10.000 euro nerdeyse. bide bizim paramız değersiz oldugu ıcın bız bunu 3 ile çarpıyoruz. yani araç 30.000 e geliyor. halbuki o araç 15.000 tl. birde adamın 5.000 eurosu = 5.000 tl yani cunku bızde 1 tl ne ise onlardada 1 euro aynı
    adam 5.000 e motorunu yada arabasını alıyor.
    vergi vergi vergi ne vergisi ya bildiğin bize firmalar kaktırıyor tamam ötv si kdv si zartu zurtu varda onları da hesaplayınca yine satış fiyatı ile aradaki uçurum var

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vergi vergi vergi ne vergisi ya bildiğin bize firmalar kaktırıyor tamam ötv si kdv si zartu zurtu varda onları da hesaplayınca yine satış fiyatı ile aradaki uçurum var
    abicim vergi vergi ne vergisi bildigin kaktırıyor dıyorsunda bir araç alırken ödediğin vergyi bir hesaplayalım mı ? aracın neredeyse %50 si vergi. 20.000 tl lik aracın 8-9 bın tl si sadece vergi.

örnek:

2015yamaha mt07abs - 22.000 tl sen bu motoru şuan burda bu fıyata alıyorsun ödediğimiz vergileri çıkart 12-13 bın tl . sence şimdi bu motor için 12-13 bın tl demı pahalı ??

buyur mt07abs ingiltere fiyatı £ 5,749.00 . bu adamın bizdeki 5.749.00 tl si ile aynı fiyat. kur farkı olarak hesap yapmayın. bizim para değersiz oldugu ıcın bu sorunu yasıyoruz.

mt07abs almanya fiyatı € 6.395,00. yani adamlar 6-7 bine bu motoru alıyorlar biz 22 bine.

dediğim gibi kur hesabı yapmıyorum cunku ordaki adamın 1 eurosu neyse bızımde 1 tl miz o
    dyavol-77 ve Ertugyigit bunu beğendiler.

OnNumero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 2015 - PCX 150 2015
    Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abicim vergi vergi ne vergisi bildigin kaktırıyor dıyorsunda bir araç alırken ödediğin vergyi bir hesaplayalım mı ? aracın neredeyse %50 si vergi. 20.000 tl lik aracın 8-9 bın tl si sadece vergi.

örnek:

2015yamaha mt07abs - 22.000 tl sen bu motoru şuan burda bu fıyata alıyorsun ödediğimiz vergileri çıkart 12-13 bın tl . sence şimdi bu motor için 12-13 bın tl demı pahalı ??

buyur mt07abs ingiltere fiyatı £ 5,749.00 . bu adamın bizdeki 5.749.00 tl si ile aynı fiyat. kur farkı olarak hesap yapmayın. bizim para değersiz oldugu ıcın bu sorunu yasıyoruz.

mt07abs almanya fiyatı € 6.395,00. yani adamlar 6-7 bine bu motoru alıyorlar biz 22 bine.

dediğim gibi kur hesabı yapmıyorum cunku ordaki adamın 1 eurosu neyse bızımde 1 tl miz o
    Katılıyorum Almanya'da asgari ücret 1000€ iken Türkiyede düz 1000tl desek Almanya'da 6ayda Türkiye'de 22 ayda sahip olabiliyorsun MT07ye
    berkcigdem ve Ertugyigit bunu beğendiler.
    Herkesten hızlı sürmen, yalnız süreceğinin garantisidir.

efsane88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj pulsar 200 ns
    1 ay oncesıne kadar cok sıkısıp sattım cbfımı izmirden gelen arkadasa vermıstım abi mabi edı alttan gırdı ustten cıktı bende paraya sıkıskındım verdım tabı degıstırıcegı 2 lastık dı surası bole burası boyle derken verdık motoru 3300 e gecenlerde bakınıyom bı de ne goreyım 4400 sahıbındene koymus bızım motoru sozde ev le ıs arası kullanacaktı o kadar acındırmanın nedenıyoktu parayı ıhtıyacımız vardı verdık neyse bıde soyle yazıyo acıklamda ınternnette 1 yıl once kayınpederım fetıyede kıvrak motorda bakımları yapıldı 1 senedir bızde ıstedıgınız yere gösterebılırsınız yazıyo vay be ne ınsanlar varmıs neyse her koyun kendı bacagından asılır gun gelır hesabını öder otekı tarafta
    berkcigdem, turkish39 ve abeciMotoru bunu beğendiler.

xcom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Nc 750s
    şu balon patlasa da kurtulsak.. honda benim için bitmiştir.. cbr250 ye 14bin ne be?? bunların yüzünden değiştirmiyorum işte...inat ettim arkadaş eskiyip pörsüyene kadar bu motorla devam.. belki umurlarında değildir ama 1 müşteri kaybettiler boykot boykottur..

jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    yakın zamanda CBF150 ile DUKE200 aynı fiyatta olAcak
    efsane88 bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)